در این مقاله سعی داریم که شما را با بیماری متاستاز استخوان آشنا کرده و پس از آن موضوع اصلی مقاله یعنی طول عمر بیماران متاستاز استخوان را مورد برسی قرار دهیم. ما را تا انتهای مقاله همراهی نمایید.
به طور کلی در رابطه با بیماری متاستاز استخوان باید بگوییم که وجود این بیماری در استخوان ها به نحوی شایع تر از وجود این بیماری در دیگر اندام های بدن می باشد.
در رابطه با دیگر مواردی که ناشی از این بیماری است، باید بگوییم که بیماری های دیگری که می توان به آن نیز اشاره داشت، این است که تعداد بسیاری از متاستازهای استخوانی علائم خاصی را با خود به همراه ندارند و معمولاً به صورت اتفاقی در بررسی هایی که توسط پزشکان صورت می گیرد، کشف می شوند.
در رابطه با علامت شایع بیماری متاستاز استخوان باید بگوییم که تا حدودی درد را می توان به عنوان شایع ترین علامت این بیماری دانست و همچنین باید بگوییم که کیفیت درد نیز در این بیماری متفاوت بوده و از درد نقطه ای تا تیر کشنده متغیر در اعضای بدن می باشد.
همچنین باید اشاره داشته باشیم که در اغلب شب ها و همچنین با فعالیت، شروع خواهد شد. در ادامه به موارد دیگری در رابطه با بیماری متاستاز استخوان اشاره خواهیم داشت و پس از آن موضوع اصلی یعنی همان طول عمر بیماران متاستاز استخوان را بررسی خواهیم کرد.
برای تمکیل اطلاعات این مقاله، مطالعه مقالات سرطان استخوان پا، علائم سرطان استخوان در آزمایش خون و سارکوم چیست توصیه می شود.
ویدئو طول عمر بیماران متاستاز استخوان
چنانچه شما هم به بیماری متاستاز استخوان ابتلا پیدا کرده اید، به شما توصیه می کنیم که برای تشخیص و درمان به بیمارستان ایرانشهر با کادری مجرب مراجعه فرمایید. بیمارستان ایرانشهر، از معتبرترین مراکز درمانی در این زمینه شناخته می شود.
در این مقاله که در رابطه با طول عمر بیماران متاستاز استخوان قرار است به شما اطلاعات کاملی را ارائه دهیم، به پرسش های گوناگونی پاسخ خواهیم داد.
باز هم تاکید می کنیم، چنانچه شما و یا اطرافیان شما به بیماری متاستاز استخوان مبتلا شده اند، توصیه می کنیم برای درمان این بیماری، به بیمارستان ایرانشهر که یکی از بهترین بیمارستان هایی است که به طور کامل مجهز به تجهیزات پزشکی می باشد، برای درمان خود مراجعه فرمایید.
درصد طول عمر بیماران متاستاز استخوان چقدر است؟
- سن کمتر از ۴۵ سال: ۸۸ درصد
- ۴۵ تا ۵۴ سال: ۹۱ درصد
- ۵۵ تا ۶۴ سال: ۹۱ درصد
- ۶۵ تا ۷۴ سال: ۹۲ درصد
- ۷۵ سال به بالا: ۸۶ درصد
جهت کسب اطلاعات بیشتر روی بخش طول عمر بیماران متاستاز استخوان کلیک نمایید.
لطفا جهت ارتباط با بیمارستان ایرانشهر، از طریق شماره تماس 71960-021 در ارتباط باشید.
عناوین مقاله:
متاستاز استخوان چیست و طول عمر بیماران متاستاز استخوان چقدر است؟
متاستاز استخوان به چه شکلی تشکیل می شود؟
متاستاز سرطان در کدام قسمت از بدن گسترش بیشتری پیدا می کند؟
آیا می توان گفت که متاستاز همان سرطان می باشد؟
پزشکان از چه طریق متاستاز استخوان را تشخیص می دهد؟
علائم بیماری متاستاز استخوان چیست؟
علت مبتلا شدن به بیماری متاستاز استخوان را چه موردی می توان دانست؟
متاستاز استخوان چگونه درمان می شود؟
متاستاز استخوان چیست و طول عمر بیماران متاستاز استخوان چقدر است؟
در ابتدای این مقاله قصد داریم که شما را به طور کلی با بیماری متاستاز استخوان آشنا کرده و پس از آن در رابطه با طول عمر بیماران متاستاز استخوان صحبت خواهیم کرد.
به طور کلی در رابطه با متاستاز استخوان باید بگوییم که این بیماری مربوط به سنین میانسالی و پیری می باشد، چرا که در این سن، سرطان های اعضای مختلف بدن شایع شده و فرد را درگیر خود می کند.
اما جالب است بدانید که پس از کبد و ریه، شایع ترین محل برای پدید آمدن این سرطان استخوان می باشد که این موضوع نیز به نوعی طول عمر بیماران متاستاز استخوان را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
پیشنهاد می کنیم از پست تفسیر تست سنجش تراکم استخوان دیدن کنید.
متاستاز کبد و ریه های افراد معمولا تا زمان زیادی که بیماری تا حدودی پیشرفت نکند، مشخص نخواهد شد
متاستاز کبد و ریه های افراد معمولا تا زمان زیادی که بیماری تا حدودی پیشرفت نکند، مشخص نخواهد شد چرا که این بیماری علائم مشخصی را با خود به همراه نمی آورد. اما متاستازهای استخوان به این دلیل که حتی در زمان تشکیل شدن خود دردناک هستند، تا حدود کمی راحت تر قابل تشخیص می باشند.
همچنین باید گفت که بیماری متاستاز استخوان بیشتر ستون فقرات، لگن و ران ها، دنده ها و بازوهای فرد را درگیر ابتلا به خود می کند و به همین دلیل است که پزشکان در رابطه با طول عمر بیماران متاستاز استخوان تا حدودی نگران می باشند.
اما به طور کلی باید بدانید که متاستاز به نوعی یک پدیده محسوب می شود که سرطان را پیشرفته تر و درمان آن را تا حدود بسیار زیادی سخت تر می کند. طبق تحقیق های انجام شده و نتایج گفته شده از طرف پزشکان بیمارستان ایرانشهر، سرطان بیماری تهاجمی می باشد.
این موضوع بدان معناست که سلول های سرطانی به بافت های مجاور آن از طریق دیگر اندام های بدن به شکلی حمله کرده اند و از این طریق باعث ایجاد سرطان در آن قسمت از بدن شده اند.
اما باید گفت که از دیدگاه پزشکان طب ایرانی، به طور کلی تعریفی که نسبت به این موضوع دارند را می توان این گونه گفت که سرطان به نوعی ورم تعریف می شود که اخلاط بدن را به طور چشمگیری تغییر می دهد.
اما در تعریف پزشکی جدید که در رابطه با متاستاز استخوان بیان شده است، علت وقوع سرطان را مشخص نمی دانند و احتمالاً به دلیل اختلال فعالیت های سلولی یا عوامل ژنتیکی به وجود آمده این بیماری را می شناسند.
گسترش سلول های سرطانی به سایر اندام بدن
اما اگر بخواهیم که به تعریف لغوی متاستاز استخوان بپردازیم، باید بگوییم که به گسترش سلول های سرطانی به سایر اندام بدن متاستاز می گویند، از این طریق است که می توان گفت سلول های سرطانی از عضوی که سرطان فرد در آن بخش شروع شده است، به دیگر نقاط و اندام بدن شخص گسترش پیدا خواهد کرد.
به این موضوع نیز باید توجه داشت که در چه مرحله ای است که به سرطان، سرطان متاستاز، سرطان پیشرفته و یا سرطان مرحله ۴ نیز گفته می شود.
اما باید این موضوع را نیز بدانید که هر کدام از این نام ها معانی مختلفی را با خود به همراه دارند مثلاً غده سرطانی که در اندام مشخص بزرگ شده باشد یا به نوعی جهش یافته باشد اما به دیگر اندام بدن گسترش و دسترسی پیدا نکرده است را می توان به نحوی سرطان پیشرفته یا سرطان پیشرفته موضعی نامید.
پیشنهاد می کنیم از پست طول عمر تعویض مفصل زانو دیدن کنید.
متاستازها بیشتر چه زمانی ایجاد می شوند
متاستازها بیشتر زمانی ایجاد می شوند که سلول های سرطانی از تومور اصلی جدا شده و پس از این جدایی وارد جریان خون یا سیستم لنفاوی شوند.
به طور کلی باید گفت که کار این سیستم ها این است که مایعات را در سراسر بدن حمل می کنند. این موضوع را بدان معنا باید دانست که سلول های سرطانی زمانی که در قسمت های مختلف بدن یا همان اندام های دیگر بدن مستقر شده و شروع به رشد می کنند، توانایی این را پیدا می کنند که از تومور اولیه دور شده و پس از آن تومورهای جدید را در بدن شخص تشکیل دهند.
همچنین باید گفت که متاستازها گاهی اوقات در مواقعی ایجاد می شود که سلول های سرطانی تومور اصلی معمولا در شکم یا حفره شکمی جدا شده و در نواحی مجاور مانند کبد و ریه ها که اصطلاح متاستاز کبدی و استخوان ها که آن را نیز متاستاز استخوانی می نامند، رشد می کند
و همچنین باید گفت که هر نوع سرطانی می تواند گسترش پیدا کرده و به نوعی با متاستاز همراه باشد. چنانچه شما به بیماری متاستاز استخوان دچار شده اید، به شما توصیه می کنیم که برای درمان خود به بیمارستان ایرانشهر یکی از بهترین بیمارستان ها با بهترین کادر درمانی و همچنین مجهزترین وسایل مربوط به درمان برای ارائه
بهترین خدمات مراجعه نمایید.
متاستاز استخوان به چه شکلی تشکیل می شود؟
در این بخش از این مقاله قصد داریم تا با روش تشکیل بیماری متاستاز استخوان آشنا شده و پس از آن طول عمر بیماران متاستاز استخوان را مورد بررسی قرار دهیم. در ابتدای صحبت باید بگوییم که بیماری متاستاز استخوان در صورتی تشکیل می شود که سلول های مربوط به سرطان از مبدا خود که سلول آلوده می باشد، به دیگر قسمت های بدن گسترش پیدا کنند.
اما در رابطه با این که متاستاز استخوان چگونه ایجاد می شود، باید بگوییم که به طور متوسط هر سال بیش از یک میلیون نفر از افراد هستند که در جهان دچار معضلی به نام سرطان می شوند. به طور کلی باید گفت که نیمی از آن ها توانایی این را دارند که به نحوی متاستاز استخوان پیدا کرده و به سرطان متاستاز استخوان مبتلا شوند.
علم پزشکی در چندین سال اخیر طی هر سال تعداد بیشتری از بیمارانی که با سرطان های ریه، پستان و پروستات مبتلا شده اند را تا حدودی مورد درمان قرار داده و از این طریق احتمال درمان را افزایش داده اند و امید به زندگی در افرادی که به سرطان مبتلا هستند، تا حدودی افزایش پیدا کرده است
که البته این موضوع نگرانی افراد را در رابطه با طول عمر بیماران متاستاز استخوان تا حدودی کاهش داده است، اما همین امر نیز موجب این شده است که بیشتر با عوارض بیماری که یکی از آن ها متاستاز استخوان می باشد روبرو شوند.
مهمترین راه انتشار سلول های سرطانی
اما به طور کلی و جامع در رابطه با این که متاستاز استخوان به چه صورت انتشار پیدا می کند، باید بگوییم که مهمترین راه انتشار سلول های سرطانی از بافت سرطانی اولیه یعنی همان جریان خون وریدی می باشد.
این موضوع بدان معناست که همان جریان خون که از بافت خارج شده و به سمت قلب می رود، توانایی این را دارد که سلول های سرطانی را با خود حمل کرده و از این طریق به بافت هایی که جریان خون وریدی را دریافت می کنند، مانند کبد و ریه و … بنشاند. این موضوع نیز به خودی خود می تواند یکی از اصلی ترین راه های انتشار متاستاز استخوان باشد.
البته باید بگوییم که هر سلول سرطانی در هر بافتی توانایی این را که تکثیر پیدا کند، ندارد و بافت میزبان باید بتواند شرایط لازم برای رشد سلول ها را در اختیار آن ها قرار داده تا از این طریق بزرگ شده و تکثیر پیدا کند.
نکته دیگری که متخصصین بیمارستان ایرانشهر در رابطه با متاستاز به آن اشاره داشته اند، این است که از لحاظ شیوع این بیماری به طور کلی استخوان سومین بافتی محسوب می شود که میزبان سلول های سرطانی از دیگر بافت ها می شود.
متاستاز به کبد و ریه معمولا تا آن هنگامی که به مراحل پیشرفته خود نرسد، علائمی خارجی را نشان نخواهد داد
نکته بسیار مهمی که در رابطه با شیوع این مرحله از بیماری باید به آن اشاره داشته باشیم، این است که متاستاز به کبد و ریه معمولا تا آن هنگامی که به مراحل پیشرفته خود نرسد، علائمی خارجی را نشان نخواهد داد و تشخیص این بیماری تا حدود بسیاری سخت می باشد. اما بر خلاف این دو مورد، متاستاز استخوان معمولا بسیار دردناک می باشد و خیلی سریعتر و به نحوی راحت تر تشخیص داده می شود.
به طور کلی باید گفت که منشا به وجود آمدن اکثر متاستازها به استخوان از ریه، پستان، پروستات، تیروئید و کلیه می باشد و به این دلیل که بیماری متاستاز استخوان اندام های اصلی بدن را درگیر خود می کند، اغلب افراد نگران طول عمر بیماران متاستاز استخوان می باشند و همچنین به نحوی باید گفت که این متاستازها بیشتر در استخوان های ستون مهره، لگن، دنده، جمجمه، بازو و ران ایجاد می شود.
اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که به بیماری متاستاز استخوان دچار شده اید، به شما توصیه می کنیم که به بیمارستان ایرانشهر برای انجام درمان خود مراجعه نمایید. چرا که بیمارستان ایرانشهر از بهترین پزشکان تشکیل شده و مجهز به بهترین وسایل درمانی می باشد.
متاستاز سرطان در کدام قسمت از بدن گسترش بیشتری پیدا می کند؟
در این قسمت از مقاله قرار است به این موضوع بپردازیم که کدام اندام بدن بیشتر درگیر متاستاز می شود و پس از آن طول عمر بیماران متاستاز استخوان را بررسی خواهیم کرد.
به طور کلی باید بگوییم که برخی سرطان ها به برخی از اندام های خاصی از بدن سرایت می کند و به این نحو صورت می گیرد که فقط آن قسمت ها را درگیر خود خواهند کرد.
این موضوع متاسفانه در رابطه با سرطان صدق نمی کند چرا که سرطان این قابلیت را دارد که به نحوی تقریباً به تمام قسمت های بدن انتشار پیدا کرده و تمامی اعضای بدن را درگیر خود کند.
در رابطه با بیشترین اندام هایی که دچار متاستاز می شوند، می توان به مواردی مانند استخوان ها، غدد لنفاوی، کبد، ریه و مغز اشاره داشت. اما در ادامه مطلب به سرطان هایی که برخی از اندام ها و نواحی خاص متاستاز مبتلا می شوند را ذکر کرده و به این موضوع خواهیم پرداخت.
سرطان سینه
سزطان سینه توانایی این را دارد که استخوان های کبد، ریه، قفسه سینه و مغز را به طور کامل درگیر خود کند و می توان گفت که به همین علت است که پزشکان و متخصصان مربوط به این حرفه تا حدودی نگران طول عمر بیماران متاستاز استخوان می باشند.
پیشنهاد می کنیم از پست طول عمر فنر قلب دیدن کنید.
سرطان ریه
این نوع سرطان نیز توانایی این را دارد که با سرعت به مغز استخوان ها، کبد و غدد فوق کلیوی در بدن گسترش پیدا کرده و این اندام ها را درگیر کند.
سرطان پروستات
این نوع سرطان به استخوان ها، کبد، ریه و غدد فوق کلیوی گسترش پیدا می کند.
سرطان روده بزرگ
این نوع از سرطان، هم ریه و هم روده را درگیر خود می کند.
سرطان مثانه
این نوع از سرطان به کبد، ریه و استخوان ها حمله کرده و آن ها را درگیر خود می کند.
سرطان تخمدان
به کبد، ریه و صفاقی متاستاز می دهد.
سرطان رحم
پس از مطالعه از اندام های واژن، ریه، کبد و صفاقی را درگیر خود می کند.
البته لازم به ذکر است بگوییم که در موارد نادری هم احتمال متاستاز سرطان به پوست عضلات و سایر اندام های بدن نیز وجود دارد اما این موضوع چندان میان افراد شایع نبوده و نیست؛ گاهی متاستاز لایه از طرف ریه یعنی حفره پلور و فضای دور شکم که به آن حفره شکمی نیز گفته می شود، دیده شده است.
چنانچه شما نیز دچار بیماری متاستاز استخوان یا همان سرطان شده اید، به شما توصیه می کنیم که به بیمارستان ایرانشهر یکی از بهترین مراکز درمانی با کادر مجرب مراجعه کرده و برای درمان خود اقدامات لازم را انجام دهید.
آیا سرطان استخوان درمان قطعی دارد ؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک آن کلیک نمایید.
آیا می توان گفت متاستاز همان سرطان می باشد؟
در رابطه با این موضوع باید بگوییم که متاسفانه بله؛ سرطان که در ناحیه دیگری گسترش پیدا کرده است را همان نام سرطان اولیه به دنبال دارد و به نوعی گسترش یافته همان سرطان نوع قبلی می باشد.
اگر در این رابطه بخواهیم مسائلی را بیان کنیم، باید بگوییم که به فرض مثال سرطان سینه که به کبد سرایت می کند، به نحو دیگری یعنی سرطان پستان متاستاتیک نامیده می شود، نه سرطان کبد و این موضوع به این دلیل می باشد که سرطان در سینه شروع شده است و درمان مورد استفاده برای سرطان سینه است
و به همین دلیل است که پزشکان نگرانی هایی در رابطه با طول عمر بیماران متاستاز استخوان و دیگر انواع متاستاز را دارند. اگر شما نیز جزو آن دسته از افراد هستید که به بیماری متاستاز استخوان دچار شده اید، به شما توصیه می کنیم که برای درمان خود به یکی از بهترین بیمارستان ها مانند بیمارستان ایرانشهر مراجعه کرده و مراحل درمان خود را با اطمینان کامل طی نمایید.
پزشکان از چه طریق، متاستاز استخوان را تشخیص می دهند؟
در این قسمت از مقاله ابتدا قصد داریم که به این مسئله بپردازیم که پزشکان بیمارستان ایرانشهر از چه طریق بیماری متاستاز استخوان را تشخیص خواهند داد و پس از آن موضوع اصلی یعنی همان طول عمر بیماران متاستاز استخوان را بررسی خواهیم کرد.
چنانچه قبلا شما نیز جزو آن دسته از افرادی بود که برای سرطان غیر متاستاتیک اقدام به درمان داشته اید، احتمالاً باید با برنامه مراقبت و پیگیری آشنایی داشته باشید.
برای معاینات منظم به پزشک خود باید بر اساس وقت تعیین شده مراجعه کرده و حتما پیگیری های لازم را انجام دهید و همچنین امکان این نیز وجود دارد که آزمایشات خاصی برای جست و جوی متاستاز در بدن بیمار انجام شود.
متناوباً باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که برخی از افراد در ابتدای تشخیص، سرطان متاستاز دارند. در چنین وضعیتی متاستازها معمولاً در طول آزمایش های اولیه برای مرحله بندی سرطان یافت می شوند.
سرطان نیز ممکن است علائمی مانند درد یا تنگی نفس در بدن فرد ایجاد کند. گاهی اوقات این علائم، پزشک شما را به انجام برخی آزمایش های لازم برای یافتن متاستازها سوق داده و راهنمایی می کند.
اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که متاسفانه دچار این بیماری شده اید، به شما توصیه می کنیم که به بیمارستان ایرانشهر یکی از بهترین بیمارستان ها در این زمینه مراجعه نمایید.
علائم بیماری متاستاز استخوان چیست؟
در این قسمت از مقاله ابتدا علائم مربوط به متاستاز استخوان را برسی خواهیم کرد و پس از آن به طول عمر بیماران متاستاز استخوان خواهیم پرداخت.
به طور کلی باید گفت که در برخی موارد، متاستاز استخوان هیچ گونه علائمی را با خود به همراه ندارد. اما این موضوع نیز قابل استثنا می باشد و در سایر موارد علائم آن را می توان مانند این موارد دانست:
استخوان درد، شکستگی برخی از نواحی استخوان، بی اختیاری ادرار، ضعف پاها و بازوها یا به نحوی ناتوانی در انجام برخی از کارها، بی اختیاری مدفوع، افزایش سطح کلسیم خون که این موضوع خود به شکلی موجب تهوع، استفراغ، یبوست و سردرگمی می شود.
بهترین پزشک برای درمان متاستاز استخوان کیست؟
در این بخش از مقاله نیز راجع به بهترین پزشکان برای درمان بیماری متاستاز استخوان، مطالبی را به شما ارائه خواهیم داد. در ابتدای کار باید به شما بگوییم که چنانچه علائمی را در خود مشاهده کردید، حتما به بیمارستان ایرانشهر مراجعه کنید و از این موضوع برای تشخیص سریعتر بیماری خود بهره بگیرید.
برای درمان بیماری مانند بیماری متاستاز استخوان، باید بدانید که شما به کمک گروهی از پزشکان نیازمند هستید تا بتوانید بیماری خود را رو به بهبود هدایت کنید. به همین علت است که برای درمان خودتان حتما باید به سراغ بهترین کادر پزشکی بروید.
به عنوان مثال کادر درمانی بیمارستان ایرانشهر یکی از بهترین گزینه ها برای درمان افراد می باشد. چرا که این بیمارستان علاوه بر داشتن متخصصین با تجربه و کادر درمانی خوب، لوازم درمانی مناسب و به روزی را در اختیار دارند که همین موضوع به روند درمانی کمک شایانی می کند.
علت مبتلا شدن به بیماری متاستاز استخوان را چه مواردی می توان دانست؟
به طور کلی بهتر است در رابطه با این معضل، مواردی مانند این را بدانید که برخی از افراد به طور کلی و در حالت فردی یا عمومی بدنشان هیچ گونه واکنشی ندارد که نشاندهنده ابتلا پیدا کردن به بیماری متاستاز استخوان یا دیگر اندام های بدن باشد.
این بیماری زمانی که به حالت پیشرفته تری از خود برسد، برخی علائم را در بدن نشان می دهد و همین عامل است که طول عمر بیماران متاستاز استخوان را تا حدود بسیاری مورد تهدید قرار می دهد.
اما در رابطه با علت ابتلا پیدا کردن به بیماری متاستاز استخوان باید این موضوع را بگوییم که متاستاز استخوان در آن زمان اتفاق خواهد افتاد که سلول های سرطانی از تومور اولیه خود به شکل های مختلفی جدا می شوند، بعد از جدا شدن به استخوان نفوذ پیدا کرده و پس از جای گیر شدن روی استخوان ها شروع به تکثیر شدن می کنند.
اما به طور کلی باید بگوییم که پزشکان هنوز هم مطمئن نیستند که علت و عامل اصلی که موجب گسترش سلول های سرطانی در بدن اشخاص می شود، چه می باشد و به همین علت است که متخصصان در رابطه با طول عمر بیماران متاستاز استخوان نگرانی هایی را دارند.
انواع متاستاز به چند دسته تقسیم می شوند؟
سرطان ثانویه استخوان یا همان متاستاز یکی از شایع ترین نوع سرطان بدخیم در میان انواع بیماری ها در میان افراد می باشد که منشا آن می تواند از تومور سرطانی در ریه، سینه، تیروئید، پروستات و اندام های دیگری فرد باشد.
به طور کلی باید بدانید که در این بیماری، غده سرطانی بعد از این که تجزیه شد، بر رشد با استخوان های ستون مهره ها، دنده، جمجمه، لگن، ران و بازو می رسد که این مرحله را یکی از مراحل ابتدایی این معضل می دانند و به اصطلاح گفته می شود که سرطان به استخوان متاستاز داده است،
البته باید به این نکته اشاره داشته باشیم که موفقیت های پزشکان همچنین ارتقاء سطح خدمات و مراقبت های پزشکی موجب شده است که تعداد بسیاری از افراد مبتلایان سرطان سینه و پروستات هر سال عمر بیشتری پیدا کنند اما در عین این موضوع باید بگوییم که عوارض بیماریشان هم بیشتر خواهد بود.
حمله سلول های سرطانی به استخوان ها و سایر اندام ها از جمله مهمترین عوارض سرطان به شمار می رود. علائم متاستاز به کبد و ریه معمولاً در حال پیشرفته نشان داده می شود و تا پیش از آن تا حدودی باید گفت که بیمار و پزشک متوجه این بیماری نخواهند شد.
اما به طور کلی می توانیم بگوییم که متاستاز استخوان علائم بارز دارد و در نتیجه نسبت به دیگر اندام های بدن زودتر قابل تشخیص می باشد. در ادامه مقاله انواع متاستاز در بافت ها و اندام های مختلف بدن را بررسی خواهیم کرد.
متاستاز استخوان:
باید بگوییم که در متاستاز استخوان ها، سرایت سلول های سرطانی به سمت استخوان روی خواهد داد. هر نوع سرطانی امکان این را دارد که پس از متاستاز به سمت استخوان رفته و در آنجا شروع به تکثیر شدن بکند. متداولترین نوع متاستاز استخوانی معمولاً در لگن و ستون فقرات تا به امروز مشاهده شده است.
همچنین باید گفت که گاهی این مشکل استخوانی از ابتدایی ترین نشانه های مبتلا شدن به سرطان می باشد. گاهی هم چند سال پس از درمان به وجود خواهد آمد، در مواردی می توان گفت که متاستاز استخوانی بدون نشانه می باشد و همین موضوع است که طول عمر بیماران متاستاز استخوان را با خطراتی مواجه می سازد اما گاهی هم با برخی از علائم زیر همراه خواهد بود.
علائمی مانند درد استخوان ها، شکستگی استخوان، بی اختیاری در کنترل روده، بی اختیاری ادرار، ضعف دست و پا و میزان کلسیم خون بالا که این موضوع خود موجب به وجود آمدن عواملی می شود. یکی دیگر از بیماری های شایع که این مورد نیز مربوط به استخوان و مفصل و همچنین آرتریت مفصلی است که با درد و خشکی و کاهش دامنه حرکتی همراه می شود.
متاستاز مغزی:
به طور کلی باید گفت زمانی که سلول های سرطانی گسترش پیدا می کنند و پس از آن به سوی مقصد حرکت می کنند، سرطان ثانویه شکل خواهد گرفت که به آن متاستاز مغزی گفته می شود. معمولاً به دلیل درگیر شدن مغز، خطرات متاستاز مغزی بسیار وخیم تر از سرطان اولیه نیز می باشد.
در رابطه با علائم متاستاز مغزی باید گفت که حدود ۲۴ تا ۴۵ درصد از بیمارانی که به نوعی سرطان را تجربه کرده اند، در طول دوره درمان خود و یا پس از آن با متاستاز مغزی روبرو شده اند.
در رابطه با برخی از علائم و نشانه های شایع در این بیماری و مشکل مغزی می توان به مواردی که در ادامه آن ها را ذکر می کنیم، اشاره داشت. سردردهای صبحگاهی، تشنج در بیمارانی که سابقه تشنج نداشته باشند یا تغییر شکل تشنج، سردرد همراه با حالت تهوع، استفراغ، سفت شدن گردن و فلج شدن اندام ها، اختلالات شناختی و در برخی از موارد ترس از نور می باشد.
متاستاز کبد:
در ابتدای کار نکته مهمی که در رابطه با متاستاز کبد باید گفت، این است که سرطان کبد کشنده محسوب می شود و به دلیل بدخیم بودن این نوع از سرطان و درمان سختی که با خود دارد، در زمره مهمترین علائم مرگ و میر در دنیا دسته بندی می شود.
به طور معمول باید گفت که سرطان کبد به خاطر متاستاز غده سرطانی است که قسمتی از بدن را درگیر کرده و پس از سرایت، به کبد رسیده است. به این حالت متاستاز ثانویه کبد هم می گویند و در میان افراد با این نام نیز شناخته می شود.
اما باید گفت که متاستاز اولیه کبد ناشی از سرطان اولیه کبد می باشد که این موضوع متشکل از وجود غده سرطانی در خود کبد به دلیل وجود علائم هپاتیت یا سیروز کبدی نشر خواهد گرفت.
احتمال سرطان متاستاتیک کبد درمان نداشته و البته درمان ها در آن نقش تسکین دهنده را در کوتاه مدت برای درد بیمار به همراه داشته و این گونه عمل می کند و در واقع این درمان ها صرفاً برای کنترل نشانه های سرطان و افزایش طول عمر بیمار استفاده خواهند شد.
البته نکته ای که باید در رابطه با این موضوع بگوییم، این است که مراحل ابتدایی متاستاز کبد بدون علامت می باشد. اما در مراحل بعدی نیز امکان این هست که پزشکان شاهد تورم کبد و همچنین مسدود شدن جریان طبیعی خون و صفرا خواهیم بود.
متاستاز لنفوم:
به طور کلی در رابطه با متاستاز لنفوم که به آن همان سرطان غده لنفاوی هم گفته می شود، باید بگوییم که سیستم های ایمنی بدن یا لنفوسیت ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
این سرطان، بیشتر سلول های سیستم لنفاوی بدن را درگیر خود می کند و توانایی این را دارد که به اعضای مهم بدن که شامل آلت تناسلی، استخوان ها و اندام های شکمی می شود، سرایت کرده و در برخی از موارد نتایج مرگباری را به همراه خود داشته باشد.
در رابطه با علائم ابتلا یافتن به سرطان غدد لنفاوی باید گفت که علائمی مانند کاهش وزن بی دلیل، احساس خستگی مداوم و تعریق شبانه، تنگی نفس و تورم غدد لنفاوی گردن، زیر بغل و کشاله ران را به همراه دارد.
اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که به این بیماری مبتلا شده اید، به شما توصیه می کنیم که حتما برای درمان خود به بیمارستان ایرانشهر، یکی از بهترین بیمارستان ها در این زمینه مراجعه فرمایید.
متاستاز سرطان سینه:
در رابطه با سرطان های سینه پیشرفته، معمولا می توان شاهد متاستاز سینه بود که سلول های سرطانی سینه و خونی بافت های بدن سرایت کرده و از این طریق اندام های دیگر بدن را درگیر خود می کند. یکی از اندام های بدن که بیش از دیگر اندام ها تحت تاثیر متاستاز سرطان سینه قرار می گیرد، کبد می باشد.
باید گفت که احتمالا سرطان سینه به کبد سرایت می کند که البته در این نوع سرطان، بسیار شایع تر از دیگر موارد می باشد. باید گفت که در صورت درمان سرطان اولیه، باز هم احتمال این هست که سرطان یا همان متاستاز در سال های آتی، مجددا بدن را درگیر خود کند.
متاستاز استخوان چگونه درمان می شود؟
در رابطه با روش های درمانی متاستاز استخوان باید بگوییم که مهمترین روش های درمانی تومورهای متاستاتیک عبارتند از:
رادیوتراپی:
در رابطه با درمان متاستاز به استخوان از طریق رادیوتراپی باید بگوییم که تاباندن اشعه کامل به بافت سرطانی یکی از روش های موثر برای از میان برداشتن این سلول ها می باشد. تابش این اشعه در بدن موجب این می شود که مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد را به همراه داشته باشد و این مولکول ها موجب این می شوند که آسیب dna سلول های سرطانی از بین رفته و تا حدودی نابود شود.
البته نکته ای که در این رابطه لازم به ذکر است، این می باشد که این اتفاق توانایی این را دارد که برای سلول های سالم نیز اتفاق بیفتد و این موضوع بدان معناست که امکان آسیب رساندن به سلول های سالم نیز هست.
ولی بگوییم که چون در سلول های سرطانی به علت سرعت زیاد تکثیر، سرعت ساختن dna نیز بیشتر از سلول های سالم می باشد، بنا بر همین موضوع تاثیر اشعه سلول های سرطانی بیشتر خواهد بود، در رابطه با طول عمر بیماران متاستاز استخوان که از طریق رادیوتراپی به درمان خود می پردازند، می توان گفت که تا حدودی خود را از این خطر دور ساخته اند.
رادیوتراپی توانایی این را ندارد که سلول های سرطانی را به طور کامل نابود کند
این نکته را نیز باید بگوییم که رادیوتراپی توانایی این را ندارد که سلول های سرطانی را به طور کامل نابود کند اما می تواند تعداد آن ها را کاهش داده و تا حدودی آن ها را کنترل کند.
با این وجود همین مورد یا کمک کافی می باشد تا توانایی این را پیدا کند که درد استخوانی بیمار را تا حدود موثر کاهش دهد. البته باید بگوییم که درد بیمار پس از طی شدن یک تا دو هفته از انجام رادیوتراپی کاهش پیدا کرده و این درد آرام می شود.
اما حداکثر کاهش درد پس از چند ماه می باشد. البته موردی که در رابطه با رادیوتراپی باید بگوییم، این است که در رادیوتراپی امکان این هست که همراه با عمل جراحی برای درمان بیمار به کار رود.
موارد انتشار وسیع سلول های سرطانی از روش دیگری مانند روش تزریق مواد رادیواکتیو و بدن استفاده می شود که حاوی مولکول های رادیواکتیو به خصوصی هستند که با توجه به تجویز پزشک از طریق جریان خون به بدن بیمار تزریق خواهند شد، این مواد پس از تزریق جذب استخوان ها می شود و بنابراین تابش گرما بیشتر در نواحی
استخوانی صورت خواهد گرفت.
شیمی درمانی:
در برخی از مواقع برای درمان تومورهای متاستاتیک یا همان متاستاز استخوان، پزشکان بیمارستان ایرانشهر از شیمی درمانی بهره می برند. در این روش؛ داروهایی به بیمار داده می شود که از طریق مصرف این داروها، فرد با اختلال در تکثیر سلولی روبرو خواهد شد و تکثیر سلولی در سلول های سرطانی بیشتر از سلول های طبیعی بدن می باشد.
این داروها بیشتر روی سلول های سرطانی تاثیر مخرب خواهند داشت و می توان گفت که تا حدودی روی سلول های سالم بدن تاثیری ندارند. مشخص است که هم رادیوتراپی و هم شیمی درمانی تاثیر نسبتاً زیادی در درمان افراد دارد.
همچنین باید گفت که گاهی اوقات از هورمون ها برای درمان بعضی تومو های متاستاتیک یا همان متاستاز استفاده می شود که این موضوع بستگی به تجویز پزشک متخصص شما دارد.
اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که به بیماری متاستاز استخوان گرفتار شده اید، به شما اکیدا توصیه می کنیم که به بیمارستان ایرانشهر یکی از بهترین بیمارستان ها با کادری درمانی با تجربه و تجهیزات پزشکی کامل مراجعه فرمایید تا درمان شما در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.
جراحی برداشتن اندام ها:
در این روش یا به عبارتی در این نوع از جراحی، زمانی پزشک وارد عمل خواهد شد که تومور بیش از حد معمول خود در بدن شخص گسترش پیدا کرده باشد.
در این مرحله است که پزشک متخصص برای نجات جان بیمار خود وارد عمل شده و پس از آن بخش های دیگر سلول های سرطانی را بدون آسیب به تاندون ها، اعصاب و عروق خونی از بدن خارج خواهند کرد. این حالت از سرطان بدخیم استخوان احتمال بازگشت بالایی دارد و به نوعی برای طول عمر بیشتر افراد کاربرد دارد.
ایمن درمانی:
در رابطه با ایمن درمانی باید گفت که این درمان موجب این می شود که سیستم ایمنی بدن افراد تا حدودی قوی تر شوند و توانایی این را پیدا کنند که سلول های سرطانی را تا حدودی کم کرده و از میان ببرند.
به طور کلی در رابطه با این روش درمانی باید بگوییم که تا به امروز چند مورد از روش های درمانی قبلا مورد استفاده قرار گرفته اند اما چندین مورد نیز هستند که صرفا در مرحله تست و آزمایش می باشند.
قطع عضو:
در رابطه با این روش درمانی نیز باید بگوییم که در صورتی که تومورها تمام بخش های یک عضو از بدن را به طور کامل درگیر خود کرده باشند، پزشک متخصص برای درمان و تا حدودی جلوگیری از گسترش بیماری در دیگر اندام ها، مجبور به قطع آن عضو از بدن خواهند شد. اما پس از این موضوع، معمولا پروتزهای مختلفی انجام خواهد شد تا به نحوی جای عضو برداشته پر و یا بازسازی شود.
جراحی:
قبل از صحبت در خصوص روش درمانی جراحی، باید بگوییم که شکسته شدن استخوان در محل متاستاز را باید یک فاجعه دانست. چنانچه این شکستگی ها در بدن شخص به وجود بیایند، یا اصولاً جوش نخواهند خورد و یا به سختی جوش می خورند.
پس از این موضوع باید به این مورد نیز توجه داشته باشید که تمام تلاش پزشک معالج ارتوپد این می باشد که در هنگامی که در آن زمانی که شکستگی خواهد دید، تومور آن قدر رشد کرده است که شکستگی قریب الوقوع می باشد و به این طریق مانع از آن می شود که استخوان به خودی خود جوش بخورد.
در این زمان پزشک معالج، کار را با انجام عمل جراحی و تقویت استخوان با کارگزاری ابزارهای فلزی در استخوان بدن فرد انجام خواهد داد.
به طور مثال اگر استخوان آن قدر ضعیف شده باشد که بشکند، راهی به جز انجام عمل جراحی پیشرو نخواهد داشت.
معمولا وقتی تومور متاستاتیک یا متاستاز به قدری پیشرفت کند که در محل استخوان مبتلا در بدن شخص ایجاد شود، این بدان معنا می باشد که قریب الوقوع بودن شکستگی استخوان نیز پیش روی این شخص است و بیمار در این مواقع معمولا نیاز به جراحی پیشگیری دارد. این اعمال جراحی، درد بیمار را هم تا حدود زیادی از بین خواهند برد. چون موجب کاهش فشار به استخوان در محل تومور خواهند شد.
در مواردی که پیشرفت تومور به حدی بوده است که بیش از نصف محیط استخوان بر اثر تومور از میان رفته باشد
در مواردی هم که پیشرفت تومور به حدی بوده است که بیش از نصف محیط استخوان بر اثر تومور از میان رفته باشد، نیاز به جراحی وجود دارد که البته بهره گیری از عمل جراحی خود تا حدودی برای طول عمر بیماران متاستاز استخوان دارای ریسک می باشد.
اما در رابطه با نوع عمل جراحی که برای بیمار انجام می شود، بسته به محل درگیری استخوان متفاوت خواهد بود. وقتی انتهای استخوان های بلند درگیر می شوند مثلا بالای استخوان بازو یا ران درگیر این مسئله می شوند، درمان به صورت تعویض مفصل می باشد. به این صورت که کل استخوان درگیر شده را خارج خواهند کرد و آن را به مشابه فلزی خود جایگزین خواهند کرد.
وقتی درگیری در قسمت های وسط استخوان می باشد مثلاً در وسط ران یا بازوی یک فرد، یک نیل که می توان آن را یک میله فلزی بلند دانست را در داخل کانال مرکزی استخوان قرار خواهند داد تا از این طریق از شکستگی استخوان تا حدود بسیار زیادی جلوگیری نمایند.
به ندرت درگیری قسمت های وسط استخوان از پیچ و پلاک استفاده می شود
به ندرت درگیری قسمت های وسط استخوان از پیچ و پلاک استفاده می شود و می توان گفت که در این رابطه پیچ و مهره کاربرد زیادی ندارند. گاهی در حین جراحی، پزشک معالج ارتوپد، توموری را از بدن خارج کرده و محل خالی شده را با سیمان استخوانی پر می کند؛
ولی معمولا این کار انجام نمی شود و با رادیوتراپی بعد از جراحی سعی در از بین بردن توده تومورال خواهد شد. متاستازهای ستون مهره در میان افراد شایع می باشند ولی به ندرت نیاز به عمل جراحی پیدا می کند و بیشتر با رادیوتراپی درمان می شوند.
چنانچه شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که به بیماری متاستاز استخوان مبتلا شده اید، به شما توصیه می کنیم که به بیمارستان ایرانشهر یکی از بهترین بیمارستان ها در این زمینه برای درمان خود مراجعه فرمایید.
آیا بیماری متاستاز استخوان به طور کامل درمان می شود؟
در رابطه با پاسخ به این سوال می توانیم بگوییم که بله؛ امکان درمان کامل این بیماری نیز وجود دارد. می توان با مراجعه به مراکز درمانی معتبر و انتخاب کادر درمانی متخصص و با تجربه همچون بیمارستان ایرانشهر و با بهره گیری از انواع روش های درمانی، این بیماری را به طور کامل و یا تا حدود بسیاری رو به بهبود سوق داد.
اما به طور جدی به این نکته توجه داشته باشید که زمان مراجعه شما به پزشک، مشخص کننده این است که آیا شما درمان خواهید شد یا بیماری به حد پیشرفته خود رسیده و دیگر راه های درمانی مورد قبول بدن نخواهند بود.