لوگو بیمارستان ایرانشهر

AR

ENG

bacteria در آزمایش ادرار چیست

bacteria در آزمایش ادرار چیست

Table of Contents

اگر می خواهید بدانید که معنی Bacteria در آزمایش ادرار چیست ، ما را تا انتهای مقاله همراهی نمایید.

در این مقاله سعی داریم تا در مورد Bacteria در آزمایش ادرار توضیحات کامل و جامعی را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین درخصوص UA، علل وجود باکتری در این تست، شیوه انجام و آنالیز Urine Analysis،

عفونت ادراری و شیوع آن، عوامل موثر در عفونت ادراری، شیوه های پیشگیری از UTI، ریسک فاکتورهای ابتلا به UTI در بانوان و هر سوال دیگری که ممکن است در این راستا برای شما مطرح شود، کاملترین مطالب را ارائه خواهیم کرد. در این راستا می توانید با بیمارستان ایرانشهر در ارتباط باشید.

لطفا از پست معنی moderate در آزمایش ادرار دیدن کنید.

ویدئو bacteria در آزمایش ادرار چیست

بیمارستان ایرانشهر، با کادری مجرب و دستگاه های آزمایشگاهی پیشرفته، بهترین مرکز درمانی در این خصوص می باشد.

اگر آزمایش ادارار داده اید و به دنبال معنی see culture در آزمایش ادرار این صفحه را بخوانید.

اینفوگرافیک bacteria در آزمایش ادرار چیست

اینفوگرافیک bacteria در آزمایش ادرار چیست
اینفوگرافیک bacteria در آزمایش ادرار چیست

به طور معمول پزشک معالج، تعداد باکتری های موجود در آزمایش را با مقدار گلبول های سفید در Urine Analysis مورد تطبیق قرار می دهند تا به نتایج درستی از گزارش آزمایش دست یابند.

در زمان تهیه نمونه فوق به خصوص در بانوان، نخست بایستی کاملاً با مایع های مخصوص، محل خروج ادرار را ضد عفونی نموده و سپس با آب بشویید و سپس برای انجام نمونه اقدام کنید.

bacteria در آزمایش ادرار چیست

در آزمایش ادرار Bacteria به معنی باکتری است. این آزمایش برای افرادیست که علائم عفونت ادراری دارند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر روی بخش bacteria در آزمایش ادرار چیست کلیک نمایید. 

لطفا جهت ارتباط با بیمارستان ایرانشهر، از طریق شماره تماس 71960-021 در ارتباط باشید.

عناوین مقاله:

U.A (آزمایش ادرار) چیست؟

Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

علل وجود Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

تست U.A به چه صورت انجام می شود؟

چه مواردی در تست ادرار مورد اندازه گیری قرار می گیرد؟

ریسک فاکتورهای ابتلا به UTI در بانوان را ذکر کنید.

مناسب ترین راهکارهای درمانی برای پیشگیری از UTI را نام ببرید.

 

آزمایش ادرار (Urine Analysis)

آزمایش ادرار (Urine Analysis)
آزمایش ادرار (Urine Analysis)

قبل از این که به این موضوع بپردازیم که  Bacteria در آزمایش ادرار چیست، لازم است تا در خصوص آزمایش ادرار، اطلاعاتی کسب نمایید.

از مهمترین تست هایی که اغلب به بیماران تجویز می شود، Urine Analysis است. این آزمایش به منظور بازبینی مشکلاتی نظیر عفونت ادراری، کلیوی، دیابت، سنگ کلیه، مشکلات کبدی کاربرد دارد.

ممکن است نشانه مشکل و یا عفونت ادراری در دستگاه ادراری شامل سوزش ادرار، دردهای شکمی، وجود خون در ادرار و یا کمردرد باشد. بهتر است گزارش نتیجه این تست توسط متخصصینی مانند:

1)    متخصص اورولوژی 2) متخصص عمومی 3) پزشک زنان

در بیمارستان ایرانشهر انجام شود تا مشکلات زمینه ای به شکل دقیق تر بازشناسی شود. چنان چه برای انجام جراحی آمادگی کامل دارید و بایستی در یکی از مراکز درمانی معتبر همچون بیمارستان ایرانشهر بستری شوید، شاید آزمایش فوق همچون قسمتی از آزمایشات مورد نیاز به بیمار تجویز شود.

Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟
Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

یکی از اساسی ترین مواردی که در تست ادرار مورد بازبینی و تحقیقات بیشتر قرار می گیرد، وجود Bacteria در نمونه به دست آمده است که در نتیجه تست، عنوان می شود.

مجاری ادرار در شخص سالم، بدون باکتری و کاملاً استریل است. بهتر است بدانید Bacteria موجوداتی میکروسکوپی و بسیار ریز هستند که برخی از آن ها سبب بروز عفونت می شوند.

در صورتی که نمونه ادرار، در موقعیتی کاملاً استریل تهیه شود، هیچ باکتری نبایستی در ادرار مشاهده شود و وجود آن به احتمال بسیار حاکی از عفونت های ادراری است.

پیشنهاد می کنیم از پست معنی few در آزمایش ادرار دیدن کنید.

معمولاً Bacteria در آزمایش ادرار با عباراتی از جمله:

1)    Rare (تعداد محدود باکتری) 2) Few (تعداد اندک) 3) Moderate (تعداد متوسط) 4) Many (تعداد بسیار) گزارش می شود.

در چنین شرایطی بهترین اقدام، مشاوره با پزشک معالج است. چنان چه باکتری در Urine Analysis مشاهده شود، به منظور تایید بازشناسی ممکن است پزشک معالج U/C (تست کشت ادرار) را به بیمار توصیه کند.

شاید وجود باکتری در این آزمایش به دلیل آلودگی موجود در ظرف نمونه، نمونه گیری نادرست، آلودگی ادرار از طریق مدفوع به شکل قابل توجهی مثبت باشد.

علل وجود Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

علل وجود Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟
علل وجود Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

Bacterial موجود در سطح پوست، مجاری تناسلی و یا مدفوع در بانوان، امکان ورود به مجرای ادراری را دارند و در نتیجه باعث بروز عفونت در شخص می شوند.

عفونت فوق بیشتر با تفسیر وجود باکتری در نتیجه غربالگری همراه است که چنان چه معالجه نشود، ممکن است کلیه و دیگر قسمت های سیستم ادرار را به خود گرفتار کند.

به همین منظور در زمان انجام نمونه گیری ادرار، رعایت بهداشت امری حائز اهمیت به شمار می آید تا از این طریق، باکتری مجاری تناسلی به ادرار وارد نشود و نتیجه آزمایش کاملاً مثبت و هیچ عفونتی در آن رویت شود.

از پرکاربردترین تست ها در چکاپ و یا بازشناسی عفونت ادراری می توان به تست u/a اشاره کرد که وضعیت فوق بیشتر با نشانه هایی مانند درد در زمان ادرار، تب، سوزش و یا تکرر ادرار در فرد همراه است.

اگر با هر یک از نشانه های فوق همراه بودید و یا تفسیری از باکتری در نتیجه آزمایش نوزاد و یا خودتان مواجه شدید، بهتر است بلافاصله این موضوع را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.

شیوه انجام آزمایش ادرار

شیوه انجام آزمایش ادرار
شیوه انجام آزمایش ادرار

معمولاً این آزمایش در ساعات اولیه صبح توصیه می شود. به این علت که از غلظت بسیاری برخوردار است. بعد از انجام نمونه گیری، بایستی ادرار جمع آوری شده را سریعاً به آزمایشگاه انتقال دهید. به منظور تجزیه و تحلیل Urine Analysis روش های زیر وجود دارد:

گام نخست Urine Analysis

نمونه جمع آوری شده از لحاظ شفافیت و رنگ در این مرحله مورد تحقیق و تفحص قرار می گیرد:

چنان چه خون در ادرار مشاهده شود، شاید از نظر شکل ظاهری، قهوه ای تیره و یا قرمز باشد.

کف موجود در نمونه حاکی از علائم مشکلات کلیوی است.

ممکن است کدر بودن نمونه به مفهوم عفونت های ادراری باشد.

گام دوم در Urine Analysis

بعد از بازبینی ظاهری، نمونه آزمایشگاهی از لحاظ میکروسکوپی مورد بازبینی قرار می گیرد. در چنین حالتی مواردی مورد رسیدگی بیشتر قرار می گیرد که از طریق چشم غیر مسلح امکانپذیر نخواهد بود مانند:

1) سلول های قرمز خون  2) گلبول های سفید خون  3) بلورها و باکتری ها

بلورها: تجمع مواد معدنی که بیانگر سنگ کلیه در فرد است را بلورها می گویند.

گام سوم Urine Analysis

در این مرحله از dipstick استفاده می شود. این نوار پلاستیکی ظریف وارد ادرار شده، مواد شیمیایی موجود در نوار فوق با نمونه ادرار عکس العمل نشان می دهد. چنان چه میزان مواد موجود در نمونه بسیار عادی باشد، تغییر رنگ در نوار ایجاد می شود.

آنالیز Urine Analysis (آزمایش ادرار)

در ادامه موضوع bacteria در آزمایش ادرار چیست، بهتر است متذکر شویم که آزمایشگاه های مجهز بیمارستان ایرانشهر مواردی را در تست فوق مورد اندازه گیری قرار می دهند.

ممکن است میزان عادی موارد موجود در نمونه ادرار در هر آزمایشگاه متفاوت باشد. به منظور تشریح نتیجه این تست بهتر است از مجرب ترین متخصصین همچون متخصصین بیمارستان ایرانشهر در رابطه با این که bacteria در آزمایش ادرار چیست، مساعدت و یاری بگیرید. از جمله مواردی که در این تست مورد بررسی قرار می گیرد، میتوان به:

1)    Color (رنگ) 2) specific gravity (وزن مخصوص) 3) appearance (شفافیت) 4) PH (اسیدیته) 5) Bilirubin (بیلی روبین) 6) Urobilinogen 7) Protein 8) Glucose 9) Ketone 10) لکوسیت استراز 11) Blood or Hemoglobin 12) نیتریت 13) گلبول های قرمز خون 14) Epithelial cells 15) مخمر و باکتری 16) Cast 17) Crystal  اشاره کرد.

البته Urine Analysis شامل بخش های متعددی است که عبارتند از:

مشاهده چشمی

در این بخش، مقدار شفافیت ادرار در کنار رنگ آن مورد بازبینی های بیشتر توسط پزشک قرار می گیرد. هر گونه عفونت و یا خون سبب تحت تاثیر قرار دادن شفافیت و رنگ نمونه ادرار می شود.

مشاهده میکروسکوپی

مقدار اندکی از نمونه جمع آوری شده در زیر میکروسکوپ برای تشخیص دقیق تر باکتری های موجود و یا هر نوع عفونت انجام می شود. این بخش به مواردی که در نمونه غیر عادی محسوب می شوند و به آسانی از طریق مشاهده چشمی قابل رویت نیستند، مورد تفحص قرار می گیرد.

کشت ادرار

تستی برای پیدا کردن میکروب ها مانند Bacteria در ادرار وجود دارد که می تواند سبب عفونت در شخص شود. به طور معمول ادرار در مثانه، عاری از میکروب بوده و به راحتی قابل مشاهده نیستند یا به عبارت دیگر هیچ باکتری نظیر قارچ وجود ندارد.

اما با ورود باکتری به مجرای ادرار، شخص به تدریج با UTI یا همان عفونت مجاری ادراری همراه می شود. عدم رشد میکروب منجر به کشت منفی و رشد آن ها منجر به نتیجه کشت مثبت می شود. تست فوق حساسیت نامگذاری می شود.

لازم به توضیح است که عفونت های باکتریایی در دختران و بانوان رایج تر از آقایان است. شاید طبق نظر متخصصین بیمارستان ایرانشهر، شاید همجوار بودن با مقعد و یا کوتاه بودن مجاری ادراری، مهمترین علت بروز عفونت باکتریایی باشد.

در پاسخ به این که Bacteria در آزمایش ادرار چیست، بایستی متذکر شویم که طبق توضیحات بیان شده، باکتری های موجود در روده می تواند سریعتر با مجاری ادرار در رابطه باشند.

نوع میکروب از طریق غربالگری شیمیایی و یا میکروسکوپ قابل تشخیص است. در برخی موارد، تست های دیگری به منظور پیداکردن مناسب ترین دارو برای معالجه عفونت موجود روی بیمار انجام می شود.

تست UA

تست UA
تست UA

یو آ یا همان Urine Analysis یکی از مهمترین موارد در شناسایی اختلالات و معالجات متعدد است که در موضوع Bacteria در آزمایش ادرار چیست، به عنوان یکی از اثر گذارترین موارد در شناسایی عارضه است. در حال حاضر اغلب عفونت ها و مشکلات تنها از طریق تست ادرار تشخیص دادنی است.

لازم به توضیح است که انجام هر تستی از طریق تکنیک مخصوص خود می تواند در شناسایی درست و به هنگام عارضه مفید باشد.

در حقیقت شما به این وسیله است که می توانید اختلالات بسیاری را به آسانی تشخیص داده و اقدامات لازم را در راستای پیشگیری از ابتلا به آن ها و یا پیشروی عارضه انجام دهید.

UA از پرکاربردترین تست ها در کشورمان است که به جرات می توان بیان کرد که نتایج گزارش شده از آن کاملاً دقیق بوده است.

سهولت در انجام تست فوق از لحاظ شناسایی و نمونه گیری، از جمله دلایل اصلی است که سبب گردیده تا غربالگری فوق به عنوان یکی از پرکاربردترین آزمایشات معرفی شود.

همان طور که در بخش های قبلی بیان کردیم، پارامترهای متعددی در تست U.A موثر است که هر یک از آن ها تاثیرات بسیاری در تشخیص عارضه به همراه دارند. به عنوان مثال، معنی Bacteria در آزمایش ادرار چیست:

بیانگر اثر خاص خود در بازشناسی مشکلات و اختلالات بسیار متعدد است و یا دیگر عوامل که سنجیدن هر یک از آن ها در تشخیص بیماری ها موثر است.

نقش Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

نقش Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟
نقش Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

بدیهی است که انجام یک گزارش صحیح از U.A بیانگر طیف وسیعی از تشخیص مشکلات و یا اختلالات و حتی معالجه به هنگام و دقیق است.

تمامی این موارد در کنار هم از طریق مراحل تشخیصی و پارامترهای متعدد انجام شدنی است که باکتری در این آزمایش یکی از مهمترین عوامل در شناسایی مشکلات متعدد است که توسط متخصصین بیمارستان ایرانشهر مورد بررسی و ارزیابی بیشتر قرار می گیرد.

در مجموع، باکتری در اشخاص متعدد، مقدار مشخصی دارد و در صورتی که مقدار فوق از حد طبیعی و نرمال آن بیشتر باشد، شخص با مشکلات خاصی مانند عفونت های کلیوی و یا عفونت مجرای ادرار مواجه خواهد شد که نیاز به بررسی های بیشتری دارد.

بهتر است بدانید که Bacteria نقش حائز اهمیتی در پروسه تشخیص به همراه دارد

بهتر است بدانید که Bacteria نقش حائز اهمیتی در پروسه تشخیص به همراه دارد. زیرا درصد قابل توجهی از عفونت های موجود در بدن به خصوص عفونت در مناطق دفعی از طریق سنجش دقیق باکتری تعیین می شود و در برخی موارد از شدید شدن آن هم پیشگیری می کند.

بیمارانی که با مشکلات مختلف در زمان ادرار کردن همراه هستند، بایستی به وسیله یک سری از تست ها به مشکل خود پی ببرند تا از این طریق بهترین راهکارهای درمانی را طبق نظر متخصصین بیمارستان ایرانشهر دریافت کنند.

به طور کلی می توان بیان کرد که مسئله فوق میزان نسبی است که در آن bacteria در مقایسه با سایر عوامل موثر، کاهش و یا افزایش می یابد.

لطفا از پست colony count در آزمایش ادرار چیست دیدن کنید.

مقدار متعدد Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

مقدار متعدد Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟
مقدار متعدد Bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

ممکن است پزشک معالج در شرایطی برای اندازه گیری مقدار عفونت و یا بود و نبود عفونت در کلیه ها و یا مجرای ادراری بیمار، انجام تست U.A را به منظور اندازه گیری باکتری در این آزمایش توصیه کنند.

این مسئله سبب می گردد که پارامترهای فوق در سنجیدن چنین مواردی بسیار حائز اهمیت باشد. در برخی موارد حتی پس از معین نمودن مقدار شاخص فوق و یا عفونت موجود در کلیه ها و مجرای ادرار، ممکن است پزشک معالج تست کشت ادرار را هم برای بیمار توصیه کند تا نتایج دقیق تر و مطمئن تری به دست آید و سپس برای پروسه درمانی اقدامات لازم انجام گیرد.

همان طور که در بخش های قبلی بیان کردیم، در U.A مقدار متعددی باکتری موجود است. در حقیقت هنگامی که شما نتیجه این تست را دریافت می کنید، واحدی را در مقابل باکتری مشاهده می کنید که به منظور ارزیابی مقدار باکتری به کار برده می شود.

هنگامی که میزان باکتری در نتیجه آزمایش شما کمتر گزارش شود، (rare) و در صورتی که این مقدار کم باشد، (few) نوشته می شود. به این ترتیب شما با کلمات دیگری که بیانگر many (بسیار زیاد) و moderate (متوسط) است، در این گزارش روبرو خواهید شد.

چنان چه مقدار باکتری موجود در نمونه rare باشد

چنان چه مقدار باکتری موجود در نمونه rare باشد، نیاز است تا این موضوع را با پزشک معالج در میان بگذارید زیرا مقدار گزارش شده بایستی در حد (0) و یا در کل (0) باشد.

حال اگر شخصی با مقدار بسیار زیاد باکتری در آزمایش روبرو شود، به طور قطع باید گفت که این شخص با ویروس و یا عفونت های باکتریایی بسیار همراه خواهد بود که در چنین شرایطی، پزشک بایستی خیلی سریع پروسه درمانی را برای بهبودی و حفظ سلامتی بیشتر بیمار انجام دهد.

البته زمانی که مقدار عفونت در بدن فردی بسیار بالا است، بیمار از لحاظ ترشح و تولید گلبول های سفید موجود در بدن به شکل فعال تری خواهد رسید.

زیرا گلبول های فوق این امکان را دارند که در مقابله با عفونت رها باشند. به این ترتیب دستگاه ایمنی بدن فرد به عنوان یکی دیگر از عوامل تشخیصی شناخته می شود.

در ادامه نوشتار Bacteria در آزمایش ادرار چیست، بایستی متذکر شویم:

حال با وجود این که مقدار گلبول های سفید موجود در نمونه این آزمایش می تواند بیانگر حتمی بودن سنجش شناسایی ما در یافتن نوع بیماری باشد،

لذا در صورتی که مقدار آن با مقدار باکتری های موجود در بدن از لحاظ متقارب بودن اختلاف بسیاری داشته باشند، به طور قطع نمونه جمع آوری شده و انجام تست به شکل کاملاً دقیق انجام نشده و اختلالاتی در پروسه بازشناسی رخ داده است که نیاز به بررسی های بیشتر دارد. در مجموع بروز چنین مشکلی ممکن است با نشانه های دیگری در فرد همراه باشد که شامل:

1) خستگی 2) سوزش ادرار 3) درد و ناراحتی در هنگام ادرار 4) تکرر و یا تب کردن است.

با توضیحات بیان شده بایستی متذکر شویم که عفونت فقط با عوامل باکتری شناخت پذیر نیست، بلکه از سایر پارامترها نیز برای شناسایی استفاده می شود. برای اطمینان حاصل کردن از نحوه صحیح آزمایش خود می توانید به بیمارستان ایرانشهر مراجعه نمایید.

تست دارویی ادرار

از U.A می توان به منظور تحقیق استفاده بعضی از داروها استفاده کرد. از جمله داروهایی که اغلب تحت آزمایش قرار می گیرند می توان به:

1)    کوکائین 2) الکل 3) شیشه یا آمفتامین 4) ماری جوانا (شاهدانه) 5) مواد افیونی نظیر متادون

اشاره کرد. اما موارد دیگری هم ممکن است در تست U.A اختلال ایجاد کند، مانند رنگ های خوراکی و یا چغندر که سبب تغییر رنگ ادرار در فرد می شود و یا رقیق بودن ادرار که شاید میزان اندک مواد شیمیایی موجود در آن نامعلوم باشند. همچنین مصرف بعضی از داروها هم می تواند سبب بی نظمی در گزارش نتیجه تست U.A شود نظیر:

مترونیدازول 2) متوکاربامول 3) ریبوفلاوین 4) نیتروفورانتوئین 5) ملین های آنتراکینونی و مکمل های ویتامین (C)

عفونت ادراری (UTI)

عفونت ادراری (UTI)
عفونت ادراری (UTI)

Urinary Tract Infection (عفونت سیستم ادراری) به دلیل رشد میکروب هایی مانند قارچ و یا باکتری در سیستم ادراری به وجود می آید.

عارضه فوق می تواند هر بخشی از سیستم ادراری را مبتلا کند، اما بیشتر UTI در پیشابراه و مثانه مشاهده می شود. بهتر است بدانید که سیستم ادراری انسان به دو بخش:

1)    دستگاه ادراری فوقانی (2 عدد کلیه + 2 عدد حالب یا میزنای) 2) دستگاه ادراری تحتانی (مجرای ادرار+ مثانه) تقسیم می شود.

با توجه به موضوع Bacteria در آزمایش ادرار چیست، توصیه ما به شما برای تشخیص دقیق تر انجام این تست، مراجعه به آزمایشگاه بیمارستان ایرانشهر است.

آزمایشگاه بیمارستان ایرانشهر با آخرین نتایج علمی و به روزترین تجهیزات در فضای بسیار بهداشتی به همراه پرسنلی خبره و حاذق تحت نظر مجرب ترین متخصصین، سعی کرده تا به شکل شبانه روزی بهترین خدمات را به بیماران ارائه دهد.

تمامی تجهیزات ب کار برده شده در بیمارستان ایرانشهر به منظور تشخیص آزمایش U.A اتوآنالایزر و اتوماتیک است.

شیوع UTI

این عفونت به عنوان یکی از رایج ترین انواع عفونت ها معرفی می شود که براساس پژوهش های پزشکی به دست آمده، سالیانه تقریباً هشت میلیون نفر را به خود گرفتار می کند. بانوان نسبت به آقایان بیشتر در معرض ریسک ابتلا به این بیماری قرار می گیرند.

بالغ بر پنجاه درصد از بانوان در طول زندگی حداقل یک بار با این مشکل روبرو شده اند و بین (20-30%) آن ها با بازگشت مجدد آن همراه هستند.

عفونت هایی که در ناحیه مثانه ایجاد می شود، بسیار دردناک است، اما هنگامی که Bacteria به مجاری ادراری بالایی که شامل دو حالب و دو کلیه است نفوذ می کند، می تواند عواقب جدی تری را برای شخص به همراه داشته باشد.

یکی از پیامدهای عفونت مجاری ادراری، بروز عفونت های دراز مدت و پیاپی است. به خصوص بانوانی که در 6 ماه سابقه 2 بار و همچنین در طول سال چهار بار با این مشکل همراه شده اند. در عفونت های ریشه دار، باکتری هایی موثر هستند که در برابر سیستم ایمنی بدن و آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند.

در صورتی که عفونت های مزمن و یا شدید کلیه معالجه نشود، سبب صدمه دائمی به این عضو حیاتی بدن می شود. از سایر پیامدهای آن می توان به نفوذ باکتری ها به جریان خون اشاره کرد که (سپتیسمی) نامیده می شود که تاثیرات منفی روی سلامتی بر جای می گذارد.

این عفونت در زنان باردار، ریسک زایمان های زودرس و تولد نوزادان با وزن کم را تا حد قابل توجهی افزایش می دهد. به همین منظور انجام تست U.A به منظور بازبینی عفونت در این گروه از افراد بسیار حائز اهمیت است. حتی چنان چه شخص با هیچ نشانه ای همراه نباشد.

نشانه های UTI

نشانه های UTI
نشانه های UTI

با توجه به موضوع Bacteria در آزمایش ادرار چیست، لازم است شما را با نشانه های عفونت ادراری که یکی از نشانه های وجود باکتری در تست U.A است، بیشتر آشنا کنیم.

براساس این که کدام بخش از سیستم ادراری دچار عفونت شده است و در عین حال جنسیت، سن و کاتتر در مجاری ادراری، نشانه های UTI می تواند در هر فرد متغیر باشد. با ما همراه باشید تا شما را با نشانه های این بیماری بیشتر آشنا کنیم. مهمترین نشانه های عفونت موجود در سیستم ادراری عبارتند از:

1)    درد آلت تناسلی 2) وجود خون در ادرار 3) درد و ناراحتی در زمان نزدیکی 4) بوی بد ادرار 5) دفع پشت سر هم ادرار 6) ادرار تیره و کدر 7) احساس سوزش در زمان دفع ادرار 8) فشار در بخش پایینی لگن 9) میل بسیار و پیوسته برای دفع ادرار 10) درد شکم و پهلو یا در ناحیه لگن

ممکن است نشانه های UTI فوقانی (پیلونفریت حاد) در این گروه از بیماران متفاوت تر باشد:

Pyelonephritis به مفهوم لگنچه کلیوی و یا التهاب کلیه در فرد است که به اصطلاح پزشکی به آن Urosepsis (اوروسپسیس) می گویند. Pyelonephritis حاد در واقع همان عفونت های حاد و یا ناگهانی کلیه است که سبب بروز نشانه هایی نظیر حالت تهوع، درد، استفراغ، تب زیاد و لرز، تغییرات ذهنی، خستگی و حساسیت به لمس در بخش فوقانی پهلوها و کمر در شخص می شود.

بروز چنین مشکلی در فرد در واقع یک اورژانس پزشکی لحاظ شده است و چنان چه به ابتلای به آن شک کردید، بایستی خیلی سریع به مجرب ترین و حاذق ترین متخصصین اورولوژی مراجعه نموده و مراحل درمان را سپری کنید.

عفونت مثانه علاوه بر نشانه های کلی که ممکن است در عفونت ادراری ایجاد شود، با علائم دیگری همچون استفراغ، تهوع، گرفتگی و یا فشار ماهیچه ها در قسمت تحتانی کمر و شکم و تب پایین نیز همراه است.

ریسک فاکتورهای موثر در عفونت ادرار

ریسک فاکتورهای موثر در عفونت ادرار
ریسک فاکتورهای موثر در عفونت ادرار

همان طور که در نقش Bacteria در آزمایش ادرار بیان کردیم، یکی از مواردی که سبب عفونت مجرای ادرار می شود، باکتری های موجود در آن است. بر همین اساس در این بخش از مقاله Bacteria در آزمایش ادرار چیست، لازم است به مهمترین مواردی که سبب بروز چنین مشکلی در فرد می شود بپردازیم.

طراحی سیستم ادرار به گونه ای است که در برابر نفوذ پارامترهای بیرونی میکروسکوپی مقاوم است و از عفونت ادراری جلوگیری می کند.

اما در برخی موارد عفونت های ایجاد شده هم از حد خود عبور کرده و سبب ابتلای فرد به عفونت های ادراری می شود. البته بایستی خاطر نشان شویم که پارامترهای متعددی می تواند شخص را در برابر ریسک گرفتار شدن به (UTI) قرار دهد که عبارتند از:

سن

براساس پژوهش های پزشکی انجام شده در بیمارستان ایرانشهر، احتمال ابتلا به عفونت های مجرای ادراری در اشخاص رده سنی بالا و یا سالمندان بیشتر مشاهده می شود.

عدم تحرک و فعالیت

ممکن است افرادی که بعد از انجام جراحی و یا استراحت های دراز مدت، دوران نقاهت و یا بازیابی بدن را پشت سر می گذارند یا به عبارتی با تقلیل تحرک و یا فعالیت های ورزشی همراه هستند، درصد ابتلا به این عارضه در آن ها به مراتب بیشتر باشد.

گرفتگی مجاری ادراری

بنا به دلایل متعدد نظیر سنگ کلیه، بزرگ شدن پروستات و یا تومورهای سرطانی، ممکن است شخص با بسته شدن مجرای ادراری و در نتیجه عفونت ادراری مواجه شود که این تشخیص بر اساس وجود Bacteria در آزمایش ادرار چیست به دست می آید.

بزرگی پروستات

مهمترین ریسک فاکتورهای ویژه در آقایان، به بزرگی پروستات اختصاص دارد.

استفاده درازمدت از Catheters ادراری

دقت داشته باشید یکی از مهمترین عواملی که سبب انتقال Bacteria به مثانه می شود، استفاده در زمان کاتترهای ادراری است.

دیابت

با توجه به این که یکی از عوامل گرفتار شدن شخص، عفونت های ادراری است، بایستی خاطر نشان شویم که دیابت کنترل نشده از جمله مواردی است که سبب افزایش عفونت در مجاری ادراری در دیابتی ها است. به این دلیل که دستگاه ایمنی بدن قادر نیست با عفونت هایی نظیر UTI مبارزه کند.

مصرف Catheter ادراری

بیمارانی که با دفع ادرار مشکل دارند و به تنهایی نمی توانند آن را انجام دهند، نظیر اشخاصی با اختلالات عصبی و یا فلج و یا افرادی که بایستی بنا به دلایل متعدد مانند انجام جراحی، بایستی مدتی را در بیمارستان بستری باشند،

برای انجام تست U.A از کاتتر به منظور این که Bacteria در آزمایش ادرار چیست، استفاده می کنند. به این ترتیب درصد ابتلای این گروه از بیماران با عفونت های سیستم مجاری ادراری به مراتب بیشتر است.

مصرف آنتی بیوتیک های قوی

آنتی بیوتیک های تجویزی سبب مختل شدن سیستم ادراری و فلور طبیعی روده در شخص می شود.

ختنه

آقایانی که ختنه شدند، در مقابل مردانی که این عمل را انجام نداده اند، کمتر با UTI مواجه می شوند.

بی اختیاری مدفوع

این مشکل بیشتر در بیمارانی که با آسیب های نخاعی و یا سکته مغزی همراه هستند، مشاهده می شود.

بارداری

تغییرات هورمونی که در این دوران در دستگاه ادراری ایجاد می شود، سبب می گردد که این بخش نسبت به گذشته با تحریک پذیری بسیاری مواجه شود.

همچنین فشار بیشتری به مثانه در پی بزرگ شدن رحم وارد می شود و در نتیجه مثانه با عدم تخلیه به طور کامل مواجه خواهد شد. دقت داشته باشید که تخلیه نشدن کامل ادرار و باقی ماندن آن در این ناحیه، مهمترین عامل در عفونت های ادراری است.

عفونت ادراری در بانوان

عفونت ادراری در بانوان
عفونت ادراری در بانوان

با بررسی موضوع Bacteria در آزمایش ادرار چیست و با وجود آن که سبب بروز عفونت ادراری در شخص می شود، لازم به توضیح است که عفونت های ادراری در بانوان به دلیل ساختار ناحیه تناسلی نسبت به مردان بسیار رایج است.

بانوانی که با عفونت های سیستم ادراری بخش پایینی گرفتار هستند، شاید با دردهای ناحیه لگن همراه باشند. همچنین نشانه عفونت های موجود در این ناحیه در بانوان، بایستی نشانه مشترک هم افزوده شود.

اما نشانه های عفونت سیستم ادراری بالایی در میان بانوان و آقایان کاملاً مشابه است. ممکن است این مشکل منجر به سیکل قاعدگی و نزدیکی دردناک در بانوان شود.

عفونت ادراری در آقایان

عفونت ادراری در آقایان
عفونت ادراری در آقایان

در بخش های قبلی متذکر شدیم که عفونت های سیستم ادراری در آقایان کمتر مشاهده می شود. نشانه عفونت مجاری ادراری بالایی در آقایان، مانند نشانه های عارضه فوق در بانوان است.

عفونت های ادراری که در بخش پایینی سیستم ادراری آقایان ایجاد می شود، در برخی مواقع با نشانه های مشترک در آقایان و بانوان و دردهای مقعد همراه است.

عفونت ادراری در بانوان باردار

عفونت ادراری در بانوان باردار
عفونت ادراری در بانوان باردار

از مهمترین اختلالات رایج در بارداری، عفونت های مجاری ادراری است. اغلب بانوان در این دوران بسیار حساس با این که مراقبت های بهداشتی بسیاری را انجام می دهند و به کلیه دستورالعمل های پزشکی و یا بهداشتی پایبند هستند، ممکن است به تدریج با این مشکل مواجه شوند.

بخش اعظمی از هورمون Progesterone سبب تضعیف شدن ماهیچه های حالب و در نهایت گشاد شدن این ناحیه می شود.

با بزرگ شدن رحم، حالب با فشار بیشتری همراه می شود و در نتیجه در داخل آن ها جریان ادرار با مشکل روبرو خواهد شد و سبب کندتر شدن سرعت آن می شود.

با بزرگ شدن جنین، فشار بسیاری به مثانه وارد می شود و در نهایت تخلیه به طور کامل انجام نمی شود. تمامی این مشکلات در کنار هم سبب می گردد که عبور ادرار در زمان بیشتری به طول بیانجامد و باکتری ها پیش از دفع از بدن برای تکثیر، زمان بیشتری در اختیار داشته باشند.

به همین منظور یکی از تست های رایج که اغلب متخصصین زنان و زایمان به بیماران تجویز می کنند، آزمایش U.A است.

عفونت ادراری در نوزادان

دقت داشته باشید که نمونه گیری از نوزادان برای شناسایی عفونت های موجود در سیستم مجرای ادراری، امری سخت و دشوار است که بایستی با دقت بسیار این امر انجام گیرد و عواملی که سبب آلوده شدن نمونه می شود را حذف کرد.

این عفونت در نوزادان به دلیل تضعیف دستگاه ایمنی شاید پیامدهای طولانی مدتی را به همراه داشته باشد. لذا، شناسایی آن و درک Bacteria در آزمایش ادرار چیست، می تواند نقش حائز اهمیتی در معالجه و جلوگیری از پیامدهای بعدی برای این گروه از بیماران بسیار حساس را به دنبال داشته باشد.

عوامل موثر در ابتلا به UTI در بانوان

عواملی که در زیر به آن اشاره می ،کنیم ریسک ابتلا به عفونت های سیستم ادراری را در بانوان نسبت به آقایان تا حد بسیار افزایش می دهد.

شیوه شستن اشتباه:

بر مبنای تحقیقات پزشکی صورت گرفته در بیمارستان ایرانشهر، اصلی ترین عامل در بانوان رعایت نکردن بهداشت فردی است.

یکی از متداولترین اشتباهات در بین بانوان بعد از ادرار، شست و شوی واژن از مقعد به سمت جلو است که سبب انتقال میکروب از عقب به واژن که حساس ترین عضو در زنان است، می شود و در نهایت این افراد به راحتی دچار عفونت های ادراری می شوند.

استفاده از Tampon:

یکی دیگر از عواملی که سبب افزایش عفونت های سیستم ادراری در بانوان می شود، استفاده از تامپون است. چنان چه با چنین مشکلی همراه هستید، بایستی شیوه های دیگر را جایگزین کنید.

پیشابراه کوتاه:

مکان و طول مجرای ادرار در بانوان به شکلی است که درصد ابتلا به عفونت های ادراری را تا حد بسیار افزایش می دهد. پیشابراه بانوان نسبت به آقایان کوتاهتر است و همین موضوع سبب گردیده که باکتری برای نفوذ به مثانه، فاصله کمتری را طی کند.

همچنین به دلیل نزدیک بودن پیشابراه در بانوان به مقعد و واژن و وجود Bacterial که به شکل طبیعی در این نواحی هستند، به آسانی می توانند به این سیستم نفوذ پیدا کرده و عفونت های ادراری را در شخص ایجاد کنند.

رابطه جنسی:

فشاری که در زمان نزدیکی به سیستم ادراری بانوان وارد می شود، سبب می گردد که باکتری های موجود در نواحی مقعد، به راحتی به مثانه انتقال یابند. E.coli که یکی از باکتری های روده ای است، از این ویژگی برخوردار است که به سطح درونی مثانه وصل شوند.

عفونت هایی که از طریق نزدیکی به شخص منتقل گشته و سبب ابتلای شخص به UTI می شود را می توان به مایکوپلاسما، کلامیدیا، گونوره و هرپس اشاره کرد. پس از هر نزدیکی در ادرار بیشتر بانوان، باکتری وجود دارد که به طور معمول بدن در مدت یک شبانه روز آن ها را از بدن خارج می کند.

دقت داشته باشید که ادرار کردن بلافاصله بعد از نزدیکی، درصد ابتلا به عفونت مجاری ادراری را کاهش می دهد. بانوانی که از لحاظ جنسی بسیار فعال هستند، به مراتب نسبت به دیگر بانوان بیشتر به عفونت مجاری ادراری گرفتار می شوند. شرکای جنسی مختلف و یا شریک جنسی جدید، ریسک ابتلا به UTI را افزایش می دهد.

ریسک فاکتورهای دیگری مانند اسپرم، بارداری، به کار بردن کاندوم در زمان نزدیکی و استفاده از دیافراگم که سبب فشار به پیشابراه و کاهش تخلیه مثانه می شود، درصد ابتلای شخص را به عفونت مجاری ادراری تا حد بسیار افزایش می دهد.

شیوه های پیشگیری از UTI

شیوه های پیشگیری از UTI
شیوه های پیشگیری از UTI

شما بیماران عزیز با رعایت برخی از دستورالعمل های پزشکی و مراقبت های بهداشتی می توانید ریسک ابتلا به این بیماری را تا حد بسیار کاهش دهید.

مصرف مایعات فراوان:

نوشیدن مایعات بسیار به خصوص آب در برنامه روزانه سبب رقیق شدن ادرار می شود. استفاده منظم 7 الی 8 لیوان آب در طی روز سبب دفع ادرار بسیار می شود و پیش از آغاز عفونت، دستگاه ادراری را از وجود هر نوع باکتری پاک می کند و از سنگ کلیه و تنبلی کلیه در فرد جلوگیری می کند.

دقت داشته باشید که استفاده از نوشیدنی های حاوی کافئین و یا الکل می تواند سبب تحریک سیستم ادراری در فرد شود، بنابراین از استفاده آن ها خودداری کنید.

مصرف آب زغال اخته و کرفس:

بعضی از پژوهش های پزشکی بیانگر این است که استفاده از زغال اخته و یا کرفس می تواند از بروز عفونت های مجاری ادراری در شخص پیشگیری کند. بهتر است برای از بین بردن باکتری های موجود در این ناحیه، در طول هفته یک بار از این نوشیدنی های مفید استفاده کنید.

علاوه بر این، شست و شوی دستگاه تناسلی، دوری از مواد تحریک کننده سیستم ادراری و تغییر شیوه های جلوگیری جنسی برای پیشگیری از UTI را مهمترین تکنیک های درمانی خود قرار دهید. البته شیوه های دیگری می تواند در این راستا به شما کمک بسیار کند مانند:

1)    استفاده از البسه نخی 2) دوش گرفتن ایستاده 3) عدم استفاده از تامپون 4) رعایت بهداشت فردی

و همچنین خودداری از نگه داشتن طولانی برای دفع ادرار و مصرف استروژن موضعی که این موضوع با بالا رفتن سن و استفاده آن در اطراف دستگاه تناسلی طبق تجویز پزشک معالج می تواند تا حد بسیاری از بروز عفونت های ادراری که از طریق انجام آزمایش ادرار در فرد مشاهده شده است، بکاهد.

نتیجه گیری

نتیجه گیری
نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم به شما بگوییم که Bacteria در آزمایش ادرار چیست و با عباراتی که در این گزارش ذکر شده است، بیشتر آشنا کنیم.

به طور معمول در این آزمایش، پزشک معالج تعداد bacteria را با مقدار گلبول های سفید موجود در نمونه ادرار مورد تطبیق قرار می دهد تا از این طریق به تشریح صحیحی از تست برسد.

در پایان توصیه می کنیم، بیمارستان خصوصی کلیه و مجاری ادرار را مطالعه نمایید.

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی : خیابان شریعتی، نرسيده به سه راه طالقاني، خیابان جواد کارگر
تلفن : 71960-021
نمابر : 77607016-021
كد پستي : 1563793111
ايميل : [email protected]
با یک کلیک تماس بگیرید