لوگو بیمارستان ایرانشهر

AR

colony count در آزمایش ادرار چیست

colony count در آزمایش ادرار چیست

Table of Contents

در این مقاله به این موضوع می پردازیم که colony count در آزمایش ادرار چیست .

colony count در آزمایش ادرار چیست ، این سوالی است که در این مقاله قصد پاسخ به آن را داریم. اما برای این که به پاسخ این پرسش برسیم، ابتدا باید در مورد آزمایشاتی که مشخص کننده کلونی کانت یا شمارش سلول ها هستند، صحبت کنیم و این آزمایشات را توضیح دهیم.

علاوه بر توضیح و معرفی آزمایشاتی که در شمارش سلول ها کاربرد دارند، در این مقاله قصد داریم تا در مورد دلایل انجام این آزمایش ها و کاربردهای آن ها نیز صحبت کنیم. همچنین در مورد colony count و کمکی که آمار به تشخیص بیماری ها می کند نیز صحبت خواهیم کرد.

اگر در حال خواندن و تفسیر آزمایش ادرار هستید احتمالا به معنی see culture در آزمایش ادرار و معنی reactive در جواب آزمایش نیاز خواهید داشت.

همچنین لازم برای درک بهتر نتیجه آزمایش ادرار لازم است بدانید که bacteria در آزمایش ادرار چیست؟

ویدئو colony count در آزمایش ادرار چیست

اگر پزشک در مورد بیماری شما به تعداد سلول ها و شمارش آن ها تاکید کرده است، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

اینفوگرافیک colony count در آزمایش ادرار چیست

اینفوگرافیک colony count در آزمایش ادرار چیست
اینفوگرافیک colony count در آزمایش ادرار چیست

در این راستا می توانید به بیمارستان ایرانشهر مراجعه نموده و با متخصصان بیمارستان ایرانشهر در ارتباط باشید. بیمارستان ایرانشهر، یکی از معتبرترین مراکز درمانی است که از پیشرفته ترین امکانات آزمایشگاهی بهره مند است.

پیشنهاد می کنیم از پست معنی moderate در آزمایش ادرار دیدن کنید.

colony count در آزمایش ادرار چیست؟

colony count به معنای شمارش سلول ها در آزمایش ادرار است.

برای مثال تعداد گلبول ها سفید و قرمز خون و یا میزان تکثیر باکتری ویروس در کل بدن است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر روی بخش colony count در آزمایش ادرار چیست کلیک نمایید. 

لطفا جهت ارتباط با بیمارستان ایرانشهر، از طریق شماره تماس 71960-021 در ارتباط باشید.

عناوین مقاله:

آزمایش کشت ادرار چیست؟

آزمایش کشت ادرار به چه منظور توصیه می شود؟

تفسیر آزمایش کشت ادرار به چه صورت انجام می شود؟

colony count در آزمایش ادرار چیست؟

برای محاسبه colony count در آزمایش ادرار، نمونه گیری باید چه شرایطی داشته باشد؟

در صورت تشخیص مشکل با محاسبه colony count در آزمایش ادرار، چه اقدامی باید انجام شود؟

شمارش سلول ها در آزمایش ادرار به چه روش هایی انجام می شود؟

آزمایش ادرار به منظور محاسبه کلنی کانت به چه شکل انجام می شود؟

نتایج آزمایش طبیعی با غیر طبیعی چه تفاوتی دارد؟

نمونه گیری به منظور محاسبه colony count در آزمایش ادرار در خانم ها، چه قوانینی دارد؟

در چه شرایطی، انجام آزمایش کشت ادرار سخت می شود؟

چگونه می توان برای انجام آزمایش و محاسبه colony count در آزمایش ادرار آماده شد؟

در چه شرایطی نتایج آزمایش ادرار مطلوب خواهد بود؟

برای دریافت بهترین نتیجه از آزمایش کشت ادرار، باید به چه نکاتی توجه کرد؟

بهترین مرکز برای بیمارانی که نیاز به محاسبه colony count در آزمایش ادرار دارند، چه ویژگی هایی دارد؟

درمان عفونت بعد از تشخیص در آزمایش کشت ادرار به چه صورت انجام می شود؟

 

آزمایش کشت ادرار چیست؟

آزمایش کشت ادرار چیست؟
آزمایش کشت ادرار چیست؟

قبل از این که ببینیم colony count در آزمایش ادرار چیست، بایستی ابتدا در خصوص کشت ادرار، اطلاعاتی کسب نماییم.

زمانی که پزشک قادر به تشخیص بیماری از علائم ظاهری مانند تغییر رنگ پوست و … نشود یا علائم ظاهر شده از یک بیماری شباهت زیادی به سایر بیماری ها داشته و تشخیص را سخت کند، آزمایشاتی برای بیمار تجویز می‌ کند که نتایج آن ها، نوع بیماری را به طور دقیق برای پزشک مشخص می کند.

آزمایشاتی که برای تشخیص بیماری قابل استفاده هستند، انواع مختلفی دارند و گاهی پزشک برای یک بیماری، چندین نوع آزمایش را تجویز می کند.

پیشنهاد می کنیم از پست معنی few در آزمایش ادرار دیدن کنید.

آزمایش کشت ادرار

آزمایش کشت ادرار
آزمایش کشت ادرار

تست یا آزمایش کشت ادرار یک روش تشخیصی است که در بیمارانی که به پزشک در مورد آن ها به عفونت ادراری مشکوک است، مورد استفاده قرار می گیرد.

برای انجام این آزمایش، نمونه ای از ادرار بیماری که مشکوک به عفونت ادراری است، در محیطی مناسب و آزمایشگاهی کشت داده می شود. باکتری های موجود در ادرار که نشاندهنده عفونت ادراری هستند، در صورت وجود در این محیط رشد پیدا کرده و تعداد آن ها افزایش پیدا می کند.

این فرآیند طی چند روز اتفاق می افتد و سرعت رشد باکتری ها نشاندهنده وجود یا عدم وجود عفونت ادراری در بیمار است. این آزمایش بیشتر برای زنان استفاده می شود.

اما در مواردی ممکن است مردان نیز به این مشکل دچار شده و نیاز به آزمایش کشت ادرار داشته باشند که در این شرایط، انجام آزمایش برای آن ها نیز مشابه زنان انجام می شود.

برای اطمینان از نتایج یک آزمایش، انجام آن در آزمایشگاه های معتبر، مهم ترین مسئله است. بیمارستان ایرانشهر با دارا بودن آزمایشگاه های تخصصی، زمینه انجام حرفه ای و دقیق تمام آزمایشات را فراهم کرده است و بیماران برای تعیین وضعیت هر مشکلی می توانند به آزمایشگاه این بیمارستان مراجعه کنند.

آزمایش کشت ادرار به چه منظور توصیه می شود؟

آزمایش کشت ادرار به چه منظور توصیه می شود؟
آزمایش کشت ادرار به چه منظور توصیه می شود؟

زمانی که بیمار به عارضه ای در اندام تناسلی به خصوص مجاری ادراری دچار شود، پزشک معمولا از آزمایش کشت ادرار استفاده می کند.

با توجه به این که اندام تناسلی از مهم ترین بخش های بدن است که عفونت آن ممکن است تمام بدن را درگیر کرده و مشکلات جدی برای بیمار به وجود آورد، در صورتی که بیماری به موقع تشخیص داده نشود، حتی احتمال به خطر افتادن جان بیمار هم وجود دارد.

آزمایش کشت ادرار بهترین آزمایش برای تشخیص مشکلات و بیماری های مجاری ادراری است که در ادامه، موارد لزوم انجام آن را توضیح خواهیم داد.

دلایل نیاز به آزمایش کشت ادرار

دلایل نیاز به آزمایش کشت ادرار
دلایل نیاز به آزمایش کشت ادرار

اصلی ترین دلیل تجویز آزمایش کشت ادرار توسط پزشکان بیمارستان ایرانشهر، تشخیص عفونت ادراری در بیماران است. هر چند این عارضه در بیشتر بیماران با مشکلاتی مانند سوزش و آزار شدید در زمان ادرار بروز می کند؛

اما باز هم ممکن است در بیماری، بدون عارضه یا با عوارض قابل تحمل بروز کرده که در این صورت تشخیص دقیق بیماری تنها با آزمایش امکانپذیر است.

همچنین در بعضی از بیماران، عفونت ادراری بخش زیادی از مجاری ادراری را درگیر می کند که در این صورت هم امکان بروز مشکلات جدی و خطرساز شدن این عارضه برای بیمار وجود دارد. در نتیجه برای تشخیص به موقع، انجام آزمایش کشت ادرار توسط پزشک توصیه می شود.

البته در مواردی ممکن است این آزمایش به منظور چکاپ بیمار تجویز شده و صرفا برای تشخیص بیماری نشود. به عنوان مثال؛ پزشکان به زنانی که در مناطق آلوده یا مناطقی که رعایت نکات بهداشتی در آن ها کمتر است، انجام این آزمایش را به طور دوره ای توصیه می کنند تا در صورت بروز علائم نهفته، پیش از جدی شدن عفونت، اقدامات درمانی انجام شود.

به علاوه این آزمایش می تواند تجویزی برای نظارت به وضعیت بیمار بعد از درمان عفونت باشد تا پزشک از عدم بازگشت باکتری های عفونی اطمینان حاصل کند.

هرچند این آزمایش از نظر فرآیند انجام ساده است و نیاز به آمادگی خاص یا استفاده از ابزار به خصوصی برای انجام آن نیست و تنها در مواردی خاص ممکن است پزشک از ابزار برای نمونه گیری از مجاری ادراری استفاده کند، اما باز هم برای نتیجه گیری دقیق بهتر است این آزمایش را در مراکز معتبر مانند بیمارستان ایرانشهر انجام داد.

تفسیر آزمایش کشت ادرار به چه صورت انجام می شود؟

تفسیر آزمایش کشت ادرار به چه صورت انجام می شود؟
تفسیر آزمایش کشت ادرار به چه صورت انجام می شود؟

برای پاسخ به این سوال که colony count در آزمایش ادرار چیست، نیاز است که با نحوه تفسیر این آزمایش آشنا بود. در این آزمایش، یک نوع باکتری خاص بررسی می شود و نتایج بر پایه حرکات و وضعیت این باکتری در نمونه ادراری دریافتی تفسیر می شود.

colony count در واقع شمارش وضعیت همین باکتری در نمونه ادراری است که در ادامه مقاله، به طور مفصل در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

تفسیر آزمایش کشت ادرار

نتیجه آزمایش کشت ادرار نشاندهنده وجود یا عدم وجود علائم عفونت ادراری در بیمار است. در واقع این آزمایش بر پایه علائم تفسیر می شود و اگر علامتی از این بیماری در فرد مشاهده نشود، کاملا سالم تشخیص داده شده و آزمایش او نشانگر مورد خاصی نخواهد بود.

اما اگر علامتی از عفونت و وضعیت غیرعادی باکتری ها در آزمایش مشخص شود، فرد به عفونت ادراری مبتلاست و درمان این بیماری آغاز می شود.

باکتری های مختلفی ممکن است عامل عفونت ادراری باشند، اما در این آزمایش، بیشتر باکترهای اشرشیاکلی مورد بررسی قرار می گیرد.

این باکتری ها در دستگاه گوارش تمام افراد وجود دارند و در تمام نمونه های مدفوع نیز وجود دارند اما اگر وضعیت آن ها در نمونه کشت ادرار غیرعادی باشد، نشاندهنده بیماری زا بودن آن ها و ابتلای فرد به عفونت ادراری است.

این تفسیر در ظاهر ساده است اما در حقیقت، درک دقیق و تشخیص درست به وسیله آن کار هر کسی نیست و علاوه بر پزشک مجرب، نیاز به آزمایشگاهی معتبر برای آزمایش دقیق و ارائه نتیجه واضح و مشخص دارد. بیمارستان ایرانشهر از بهترین مراکزی است که برای انجام آزمایش کشت ادرار می توانید به آن مراجعه کنید.

colony count در آزمایش ادرار چیست؟

colony count در آزمایش ادرار چیست؟
colony count در آزمایش ادرار چیست؟

در پاسخ به colony count در آزمایش ادرار چیست، اگر به تازگی آزمایش کشت ادرار داده باشید یا جوابی از این آزمایش را مشاهده کرده باشید، احتمالا با این اصطلاح مواجه شده اید و اگر کمی به زبان انگلیسی مسلط باشید،

با معنا کردن آن به شمارش سلول ها، این سوال برای شما ایجاد شده باشد که چرا در یک آزمایش باید تعداد سلول ها را شمارش کرد و این بخش از آزمایش چه چیزی را نشان می دهد. در این بخش از مقاله colony count در آزمایش ادرار چیست، به توضیح کامل این موضوع می پردازیم.

colony count در آزمایش ادرار چیست؟

کلونی کانت یا شمارش سلول ها در واقع فرآیندی طبیعی است که در بیشتر آزمایشات و تشخیص های پزشکی انجام می شود. برای شمارش سلول ها، یک نمونه با حجم مشخص را در محیط کشت قرار می دهند و سپس تعداد سلول هایی در این نمونه را شمارش می کنند.

نوع سلول هایی که پزشک شمارش آن ها در آزمایش را تجویز کرده است، اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال گاهی اوقات پزشک نیاز به شمارش تعداد گلبول های قرمز یا سفید دارد،

همچنین گاهی اوقات وجود یک ویروس یا باکتری و میزان تکثیر آن در نمونه، هدف شمارش سلولی است تا احتمال وجود آن در کل بدن بررسی شده و در صورت نیاز، مراقبت های درمانی فورا آغاز شود.

colony count در آزمایش ادرار، در واقع شمارش همان باکتری هایی است که عامل عفونت ادراری می شوند. برای انجام شمارش سلولی این باکتری ها، ابتدا میزان باکتری ها در نمونه اولیه شمارش شده و سپس سرعت رشد و میزان رشد آن ها در یک بازه زمانی مشخص محاسبه می شود.

در صورتی که در این مدت، رشد باکتری ها بیشتر از حد عادی باشد، به این معنی است که بیمار به عفونت مبتلا است و باید درمان های مرتبط با این بیماری را فورا آغاز کند.

برای محاسبه colony count در آزمایش ادرار، نمونه گیری باید چه شرایطی داشته باشد؟

برای محاسبه colony count در آزمایش ادرار، نمونه گیری باید چه شرایطی داشته باشد؟
برای محاسبه colony count در آزمایش ادرار، نمونه گیری باید چه شرایطی داشته باشد؟

اگر پزشک برای درمان یا تشخیص بیماری به colony count در آزمایش ادرار تاکید کرده باشد، آزمایشگاه باید وضعیت باکتری هایی که ممکن است ایجاد عفونت ادراری نماید را مورد بررسی قرار دهد.

برای این که نتیجه این آزمایش کاملا دقیق بوده و بدون خطا بررسی شود، نمونه گیری باید در شرایط خاصی انجام شود. این شرایط، هم مربوط به خود بیمار و آمادگی او برای انجام آزمایش و هم در مورد نحوه برخورد با نمونه در آزمایشگاه به منظور شمارش سلولی باکتری هاست که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

نوشیدن آب کافی

معمولا در بیشتر آزمایش ها، به بیمار توصیه می شود که آب زیادی بنوشد تا بدن برای انجام آزمایش، آمادگی کافی داشته باشد. اما در آزمایش کشت ادرار نوشیدن آب به بیمار تنها به اندازه رفع تشنگی توصیه می شود

و مقدار بیشتر آن ممکن است در نمونه دریافتی از بیمار تاثیر گذاشته و باعث از بین رفتن باکتری ها در نمونه شود که این مسئله انجام آزمایش را با خطا و مشکل مواجه می کند.

استریل بودن ظرف نمونه برداری

همچنین ظرفی که برای نمونه گیری از آن استفاده می شود، باید کاملا تمیز و استریل باشد. بیمار در زمان نمونه گیری باید به این مسئله دقت کند که از برخورد دست با داخل ظرف به طور کامل خودداری کند.

برخورد دست به خصوص دست آلوده به فضای داخلی ظرف، باعث بروز باکتری هایی در نمونه ادراری می شوند که شمارش باکتری های عفونی را سخت می کنند.

شست و شوی کامل پوست

قبل از نمونه گیری باید پوست در بخش ناحیه تناسلی به طور کامل و تمیز شسته شود. در شست و شوی پوست به منظور انجام آزمایش کشت ادرار، باید دقت کرد که نباید از هیچ ماده شوینده ای استفاده کرد. چون اثر بعضی از مواد فورا از پوست پاک نشده و ماندگاری آن ها موجب تاثیر در نمونه دریافتی می شود.

بستن درب ظرف بلافاصله بعد از نمونه برداری

برای جلوگیری از ورود آلودگی به داخل ظرف نمونه، بهتر است بعد از نمونه برداری، بلافاصله درب ظرف را بست. سرعت عمل در این موضوع مانع ورود آلودگی به داخل ظرف می شود و نتایج نهایی از آزمایش، نتایج دقیق و واقعی خواهند بود.

این نکات معمولا در مراکزی مانند بیمارستان ایرانشهر که دارای آزمایشگاه های تخصصی هستند، به بیماران گوشزد می شوند.

در صورت تشخیص مشکل با محاسبه colony count در آزمایش ادرار، چه اقدامی باید انجام شود؟

در صورت تشخیص مشکل با محاسبه colony count در آزمایش ادرار، چه اقدامی باید انجام شود؟
در صورت تشخیص مشکل با محاسبه colony count در آزمایش ادرار، چه اقدامی باید انجام شود؟

اگر در آزمایش کشت ادرار، نتیجه colony count غیرعادی بوده و شمارش سلول های باکتری بیشتر از میزان معمول باشد، باید اقدامات درمانی را آغاز کرد.

البته باید دقت کرد که آزمایش در شرایط نرمال و سالم انجام شود. هر کدام از مراقبت هایی که در بخش قبل گفته شد، برای نتیجه گیری صحیح از آزمایش اهمیت داشته و اگر به درستی انجام نشوند، احتمال بروز خطا در نتیجه آزمایش وجود خواهد داشت.

بنابراین تنها جواب آزمایشاتی ملاک وجود مشکل و بیماری است که در شرایط سلامت و ایمن انجام شوند. در این بخش از مقاله colony count در آزمایش ادرار چیست، در مورد اقداماتی که بعد از مشخص شدن نتیجه و تشخیص مشکل باید انجام شود، صحبت خواهیم کرد.

مراجعه به متخصص

اگر آزمایش در یک مرکز معتبر مانند بیمارستان ایرانشهر انجام شود، می توان از پزشکان بیمارستان ایرانشهر، برای تفسیر آزمایش کمک گرفت.

در این گونه مراکز، پزشک آزمایشگاه به تحلیل نتایج آزمایش تسلط کافی دارد و در صورت لزوم، بیمار را به متخصص مجرب ارجاع می دهد اما اگر انجام آزمایش در بیمارستان ها یا آزمایشگاه های معمولی انجام شود، باید برای تفسیر آن به متخصص مراجعه کرد.

حتی اگر تشخیص شخصی بیمار از آزمایش شرایط عادی باشد نیز بهتر است برای تفسیر نتیجه، به متخصص مجرب مراجعه شود. مزیت مراجعه به موقع به متخصص، تشخیص دقیق مشکل و شروع درمان، زودتر از مشکل ساز شدن آن است.

جدی گرفتن مراقبت ها

اگر تشخیص پزشک وجود عفونت یا مشکلی در نمونه ادراری باشد که colony count نشاندهنده آن است، باید فورا روند درمانی را آغاز کرد. مشکلات مجاری ادرار زودتر از سایر قسمت های بدن به بخش های دیگر کشیده می شوند.

بنابراین درمان فوری و جدی گرفتن روند درمانی از مهم ترین مسائل در شرایطی هستند که محاسبه colony count در آزمایش ادرار نشاندهنده بیماری یا وجود مشکل باشد.

شمارش سلول ها در آزمایش ادرار به چه روش هایی انجام می شود؟

شمارش سلول ها در آزمایش ادرار به چه روش هایی انجام می شود؟
شمارش سلول ها در آزمایش ادرار به چه روش هایی انجام می شود؟

در این بخش از مقاله colony count در آزمایش ادرار چیست، در مورد نحوه شمارش سلول های مورد نظر در آزمایش صحبت خواهیم کرد.

زمانی که تعداد یک سلول خاص در نمونه مورد نظر پزشک باشد، آزمایشگاه به طور تخصصی وضعیت همان سلول را مورد بررسی قرار می دهد.

به این منظور ابتدا باید سلول مورد نظر، از سایر سلول ها تفکیک شده و سپس شمارش آن ها در بازه زمانی مشخص آغاز شود.

به این منظور بلافاصله بعد از آزمایش، سلول ها با روش های مخصوص شمارش شده و سپس بعد از گذشت زمانی معین، شمارش مجدد انجام می شود. در مورد بعضی از سلول ها گاهی نیاز به شمارش بیش از دو بار برای تعیین وضعیت دقیق سلول ها است.

روش های شمارش colony count در آزمایش ادرار

اگر پزشک برای تشخیص دقیق بیماری، مقدار colony count در آزمایش ادرار را نیاز داشته باشد، باکتری هایی که در نمونه ادراری وجود دارند، شمارش می شوند.

شمارش این باکتری ها به چند روش قابل انجام است که یکی از آن ها شمارش میکروسکوپی است. در این روش، از هموسایتومتر یا یک محفظه شمارش مخصوص استفاده می شود.

در این روش، حجمی مشخص از نمونه را در محیط کشت قرار داده و کلونی های موجود از سلول مورد نظر را در طول چند روز شمارش می کنند.

اگر غلظت یا حجم کلونی بیشتر از میزان اولیه باشد، سرعت رشد و در صورت امکان تعداد کلونی های تشکیل شده جدید را شمارش می کنند و در نهایت یک عدد تحت عنوان colony count در جواب آزمایش مشخص می شود.

نمونه های کشت شده باید رقیق شوند تا کلونی ها قابل تشخیص باشند. در غیر این صورت، احتمال مخلوط شدن باکتری ها و سلول های مختلف و عدم امکان شمارش دقیق وجود دارد.

آزمایش ادرار به منظور محاسبه کلنی کانت به چه شکل انجام می شود؟

به منظور انجام آزمایش کشت ادرار، نیاز به یک نمونه ادراری است که بعد از کشت، وضعیت سلول ها یا باکتری های مورد نظر در آن مشخص شود. روش های مختلفی برای دریافت این نمونه و انجام آزمایش کشت ادرار وجود دارد.

با هر کدام از روش هایی که در ادامه گفته می شوند، امکان محاسبه colony count وجود دارد. انتخاب روش توسط پزشک و با توجه به وضعیت بیمار انجام می شود.

تهیه نمونه ادرار تمیز

اولین روش برای جمع آوری نمونه به منظور کشت و انجام آزمایش، تهیه نمونه ای تمیز از ادرار است. به این منظور یک ظرف استریل و مناسب برای جمع آوری نمونه ادراری به بیمار داده می شود تا مقداری از ادرار خود را در آن جمع کند.

شرایط جمع آوری بهداشتی نمونه در بخش های قبل به طور کامل توضیح داده شد. نمونه باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه آلودگی خارجی باشد. در غیراین صورت احتمال بروز مشکلات زیادی برای بیمار وجود دارد.

کیسه جمع آوری ادرار

کیسه جمع آوری ادرار یکی دیگر از روش های نمونه گیری برای انجام آزمایش کشت ادرار است. این روش بیشتر مناسب کودکان و نوزادان است که استفاده از ظرف نمونه گیری برای آن ها سخت بوده و احتمال آلوده شدن نمونه داخل ظرف برای آن ها وجود دارد.

در این روش، یک کیسه پلاستیکی مخصوص به آلت تناسلی و نزدیک مجرای ادرار چسبانده می شود و ادرار کودک در آن جمع آوری می شود.

کاتتر

دیگر روش جمع آوری نمونه، استفاده از کاتتر است. کاتتر یک لوله نازک است که به منظور انجام عمل هایی مانند آنژیوگرافی نیز استفاده شده و اندازه آن به شکلی است که به راحتی وارد رگ می شود.

برای جمع آوری نمونه با این وسیله هم لوله از طریق پیشاب راه به مثانه وارد شده و یک سر آن به کیسه مخصوص تخلیه متصل می شود.

معمولا برای جمع آوری نمونه برای شمارش سلولی، از کاتتر کیسه ای استفاده نمی شود. چون این نوع باید تا زمان ادرار بیمار در بدن باقی مانده و احتمال آلودگی آن وجود دارد.

نمونه گیری با تزریق

در نهایت و تنها در مواردی خاص، نمونه برداری با تزریق انجام می شود. این روش که به تزریق از ناحیه فوقانی اندام تناسلی مشهور است، با ورود سرنگ به مجاری ادراری و کشیدن ادرار ذخیره شده در بدن انجام می شود و مناسب بیمارانی است که امکان نمونه گیری به روش های دیگر برای آن ها وجود ندارد.

تمام روش های گفته شده، با بهترین کیفیت و با رعایت کامل بهداشت انجام آزمایش، در آزمایشگاه های تخصصی بیمارستان ایرانشهر انجام می شوند.

نتایج آزمایش طبیعی با غیر طبیعی چه تفاوتی دارد؟

نتایج آزمایش طبیعی با غیر طبیعی چه تفاوتی دارد؟
نتایج آزمایش طبیعی با غیر طبیعی چه تفاوتی دارد؟

در حالت کلی، نتایج آزمایش کشت ادرار دو وضعیت دارند، یا نتایج طبیعی بوده و تمام سلول ها و باکتری های موجود در ادرار به مقدار طبیعی در آن وجود دارند

و یا نتایج غیر طبیعی بوده و یکی از باکتری ها یا سلول ها بیش از میزان عادی در نمونه ادراری مشاهده می شوند که در این صورت، بسته به نوع سلول یا باکتری نشانه یک بیماری است و باید اقدامات درمانی مطابق با توصیه پزشک انجام شود. در ادامه مقاله colony count در آزمایش ادرار چیست، هر دو وضعیت را بررسی خواهیم کرد.

نتایج آزمایش طبیعی

اگر در نمونه گرفته شده مورد غیرعادی مشاهده نشده و هیچ گونه باکتری یا افزایش تعداد باکتری مشاهده نشود، نتیجه آزمایش منفی می شود. در این حالت، فرد کاملا سالم است و اگر علائم ظاهری خاصی نیز داشته باشد، احتمالا به دلایل دیگری است.

به عنوان مثال؛ سوزش در زمان ادرار زمانی که نتیجه آزمایش کشت منفی باشد، ممکن است ناشی از خشکی اندام تناسلی یا زخم در اطراف آن باشد و به دلیل وجود عفونت در بدن نیست.

نتایج آزمایش غیر طبیعی

و اگر نتیجه نهایی آزمایش مثبت باشد، بیمار دارای عفونت است. در این شرایط در نمونه ادراری، باکتری به میزان غیرعادی مشاهده می شود و مقدار آن در مدت زمان مشخص تصاعدی و رو به رشد است

که مقدار آن تحت عنوان colony count در آزمایش مشخص می شود و مقداری بیشتر از 100 دارد. باید دقت کرد که اعداد نزدیک 100 ممکن است نشانه شروع عفونت باشند.

بنابراین انجام آزمایش در مراکز معتبر مانند بیمارستان ایرانشهر که نمونه گیری را با دقت انجام داده و در شمارش هم دقت لازم را به عمل آورند، الزامی می باشد.

نمونه گیری به منظور محاسبه colony count در آزمایش ادرار در خانم ها چه قوانینی دارد؟

نمونه گیری به منظور محاسبه colony count در آزمایش ادرار در خانم ها چه قوانینی دارد؟
نمونه گیری به منظور محاسبه colony count در آزمایش ادرار در خانم ها چه قوانینی دارد؟

همان طور که در بخش های قبل گفته شد، برای این که نمونه گیری با دقت کافی انجام شده و نتایج حاصل از آن بدون اشتباه باشند، نیاز به رعایت یک سری قوانین بهداشتی در دریافت نمونه است. رعایت این قوانین برای آقایان ساده تر از خانم هاست.

همچنین نیاز به این آزمایش در خانم ها بیشتر از آقایان است و این به دلیل آناتومی بدن آن هاست که احتمال عفونت ادراری و دستگاه تناسلی در آن ها بیشتر می باشد.

در این بخش از مقاله colony count در آزمایش ادرار چیست، در مورد موارد بهداشتی انجام آزمایش ادرار برای خانم ها صحبت خواهیم کرد.

نکات بهداشتی برای جمع آوری نمونه ادراری

شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون و اندام تناسلی با آب خالی، مهم ترین مسئله در انجام آزمایش کشت ادرار برای خانم هاست.

با توجه به این که خانم ها یک هفته از هر ماه را در دوران ماهانه خود به سر برده و احتمال وجود خون در نمونه ادراری آن ها وجود دارد، بهتر است که زمان بندی انجام آزمایش را چند روز قبل یا چند روز بعد از دوران قاعدگی قرار دهند. اگر انجام این آزمایش فوری و اورژانسی باشد، باید قبل از اقدام برای آزمایش در مورد قاعدگی خود، با پزشک و آزمایشگاه صحبت نمایند.

بهتر است بتا رای جمع آوری نمونه تمیز، لبه های واژن را با دست از هم باز نگه داشت تا ادرار از مجرا به طور مستقیم وارد ظرف شود و حین خروج از بدن، با لبه های واژن برخورد نکند. رعایت این نکات در جمع آوری نمونه سالم و تمیز اهمیت دارد.

در چه شرایطی انجام آزمایش کشت ادرار سخت می شود؟

در چه شرایطی انجام آزمایش کشت ادرار سخت می شود؟
در چه شرایطی انجام آزمایش کشت ادرار سخت می شود؟

تهیه نمونه ادراری و جمع آوری به منظور محاسبه colony count در آزمایش ادرار کار سختی نیست و به راحتی می توان آن را جمع آوری کرد. اما در صورتی که بیمار به عفونت مبتلا بوده یا مشکلی خاص در اندام تناسلی خود داشته باشد، احتمال سخت شدن فرآیند نمونه برداری در او وجود دارد.

معمولا در بیماران مبتلا به عفونت، درد و سوزش حین ادرار به شدت مشاهده می شود که این مسئله ممکن است نگه داشتن ظرف برای جمع آوری نمونه را سخت کند.

انجام نمونه گیری در شرایط سختی

در شرایطی که بیمار تحت هیچ شرایطی امکان جمع آوری نمونه تمیز را نداشته و این کار برای او سخت باشد، پزشک ابتدا استفاده از کاتتر را توصیه می کند.

البته استفاده از این وسیله نیز ممکن است در ابتدا برای بیمار دردناک یا با حس فشار به مجاری ادراری باشد. اما بعد از گذشت مدتی، عادی شده و پزشک آزمایشگاه قادر به انجام نمونه برداری خواهد بود.

به غیر از درد در هنگام نمونه برداری در بیمارانی که عفونت آن ها شدید است، مشکل خاص دیگری برای بیمارانی که نیاز به انجام این آزمایش دارند، به وجود نمی آید مگر در بیمارانی که نیاز به گذاشتن کاتتر دارند و به دلیل عدم همکاری با پزشک، کاتتر پیشاب راه آن ها را سوراخ می کند.

البته این مورد بسیار نادر است و مواردی که این مشکل در آن ها بروز می کند، بسیار جزئی هستند. اما در صورت بروز، پزشک فورا اقدامات درمانی را انجام می دهد.

به منظور جلوگیری از حداقل مشکلات این آزمایش و اقدام به موقع در صورت بروز هر درد یا عارضه ای حین انجام آزمایش، بهتر است انجام این آزمایش را تنها در آزمایشگاه های تخصصی و با بهترین امکانات مانند آزمایشگاه بیمارستان ایرانشهر انجام داد.

چگونه می توان برای انجام آزمایش و محاسبه colony count در آزمایش ادرار آماده شد؟

انجام آزمایش کشت ادرار چه به منظور محاسبه colony count و چه به منظور پروسه ای از آزمایشات روتین و دوره ای، شرایط خاصی دارد.

در بخش های قبلی مقاله در مورد نکات بهداشتی و مراقبتی قبل از آزمایش که از آلوده شدن نمونه جلوگیری کرده و احتمال خطا را کم می کنند، صحبت شد. اما موارد دیگری هم وجود دارند که برای انجام آزمایش و دریافت نتیجه واقعی باید به آن ها توجه کرد.

اولین نکته مراقبتی پیش از انجام آزمایش کشت ادرار، عدم مصرف داروهایی است که ممکن است در نتیجه نمونه گیری تاثیرگذار باشند.

در صورتی که بیمار امکان قطع دارو را نداشته باشد، باید لیست کامل داروهای مصرفی خود را به پزشک اعلام کند تا در صورت نیاز، زمانی مشخص برای نمونه برداری او مشخص شود.

در بیمارانی که احتمال عفونت از روی علائم در آن ها وجود دارد، پزشک معمولا توصیه می کند که بیمار اطراف ناحیه تناسلی را با مواد مخصوص ضد عفونی کند تا نتیجه مشخص شده از آزمایش واقعی بوده و بدون آلودگی های بیرونی باشد.

با توجه به این که این آزمایش شرایط خاص دیگری ندارد، تنها رعایت بهداشت و عدم مصرف داروهای تاثیرگذار در نتیجه برای دریافت نتایج واقعی کافی است.

در چه شرایطی نتایج آزمایش ادرار مطلوب خواهد بود؟

در چه شرایطی نتایج آزمایش ادرار مطلوب خواهد بود؟
در چه شرایطی نتایج آزمایش ادرار مطلوب خواهد بود؟

مطلبی که در این بخش از مقاله colony count در آزمایش ادرار چیست، در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد، شرایط انجام آزمایش مطلوب است.

در واقع زمانی نتایج این آزمایش قابل استناد خواهد بود که این آزمایش در شرایط کاملا مطلوب انجام شده و شمارش باکتری ها هم کاملا اصولی انجام گیرد.

به منظور ایجاد شرایط مطلوب؛ اولین اقدام، آمادگی های بهداشتی است که در بخش های قبل به طور مفصل در مورد آن ها صحبت شد.

همچنین عدم مصرف داروهایی که در نتیجه آزمایش تاثیر می گذارند هم مورد مهمی است که برای دریافت نتایج مطلوب باید به آن دقت کرد.

مورد بعدی برای دریافت نتایج مطلوب از آزمایش کشت ادرار، فرصت دادن به نمونه برای مشخص شدن وضعیت آن است. به این منظور حداقل نیاز است که شمارش سلول ها حداقل 2 تا 3 روز بعد از نمونه گیری انجام شود.

یک بار سلول ها شمارش شده و شمارش مجدد برای بررسی وضعیت آن ها چند روز بعد انجام گیرد

در واقع یک بار سلول ها شمارش شده و شمارش مجدد برای بررسی وضعیت آن ها چند روز بعد انجام گیرد. معمولا در شرایطی که نتیجه اولیه آزمایش مثبت باشد، پزشک با تجویز آنتی بیوتیک یک دوره بیماری را کنترل می کند و بعد از این دوره، مجددا آزمایش را برای بیمار توصیه می کند.

اگر جواب آزمایش مجدد منفی باشد، عفونت بیمار درمان شده و اگر جواب آزمایش مثبت باشد، کماکان عفونت در بدن بیمار وجود داشته و تنها علائم آن برطرف می شود که در این شرایط، نیاز به ادامه مصرف آنتی بیوتیک ها و در مواردی افزایش دوز آن ها برای قوی تر کردن آن هاست.

در بیمارستان ایرانشهر و مراکز تخصصی مانند این بیمارستان، در صورتی که عفونت در نمونه جمع آوری شده مشخص شود، زمان آزمایش بعدی هم فورا برای بیمار تعیین می شود تا روند درمان، جدی تر سپری شود.

برای دریافت بهترین نتیجه از آزمایش کشت ادرار، باید به چه نکاتی توجه کرد؟

برای دریافت بهترین نتیجه از آزمایش کشت ادرار، باید به چه نکاتی توجه کرد؟
برای دریافت بهترین نتیجه از آزمایش کشت ادرار، باید به چه نکاتی توجه کرد؟

اگر پزشک برای تشخیص مشکل شما آزمایش کشت ادرار را توصیه کرده است، بهتر است به نکات زیر توجه کنید تا انجام آزمایش به بهترین شکل انجام شده و نتیجه ای بدون خطا دریافت کنید.

  • رعایت بهداشت بدن مانند شست و شوی کامل اندام تناسلی، یکی از نکاتی است که باید به آن توجه شو. در مورد روش شست و شو و مراقبت های بهداشتی، در بخش های قبل صحبت شد.
  • مورد بعدی، انجام آزمایش در شرایط کاملا مناسب است. به عنوان مثال؛ در زنان، بهترین زمان انجام آزمایش ادرار، قبل یا بعد از عادت ماهانه است و کلیه بیماران بهتر است که انجام این آزمایش را به زمانی موکول کنند که از هیچ دارویی که در نتیجه تاثیرگذار است، استفاده نکنند.
  • آزمایش ادرار زمانی به شکل مطلوب انجام می شود که در مراکز معتبر و آزمایشگاه های تخصصی مانند بیمارستان ایرانشهر انجام شود. بنابراین انتخاب مرکز مناسب برای انجام آزمایش، یکی از مسائل مهم در انجام این آزمایش و نتیجه گیری از آن است.

بهترین مرکز برای بیمارانی که نیاز به محاسبه colony count در آزمایش ادرار دارند، چه ویژگی هایی دارد؟

همان طور که در بخش قبل گفته شد، یکی از نکات مهم برای آزمایش کشت ادرار به شکل مطلوب و دریافت نتیجه درست و دقیق از آن، انجام این آزمایش در مراکز معتبر است.

هر چند بیشتر آزمایشگاه ها امکان نمونه گیری ادرار را دارند، اما تمام روش های گفته شده برای جمع آوری نمونه در همه مراکز وجود ندارد.

بنابراین اولین ویژگی برای مرکز انتخابی به منظور آزمایش باید همین مسئله و داشتن تمام امکانات برای روش های مختلف نمونه گیری مانند استفاده از کاتتر یا کیسه جمع آوری ادرار است.

ویژگی بعدی، بهداشت مرکز است که این مسئله با یک بار مراجعه حضوری مشخص است. آزمایشگاهی که نمونه گیری ادرار در آن انجام می شود، باید ضد عفونی و تمیز باشد. در غیر این صورت احتمال خطا در نتیجه آزمایش وجود خواهد داشت.

هر چند هزینه آزمایشات معمولا مبلغ آنچنان بالایی نیست، اما بهتر است مرکزی انتخاب شود که بیمه های مختلف را پوشش داده و بیماران با هر بیمه ای بتوانند آزمایش را با پایین ترین هزینه انجام دهند.

تمام ویژگی های گفته شده در آزمایشگاه بیمارستان ایرانشهر وجود دارد و برای انجام آزمایش کشت ادرار و محاسبه colony count به دقیق ترین شکل ممکن، می توان به آزمایشگاه های مجهز بیمارستان ایرانشهر مراجعه کرد.

درمان عفونت بعد از تشخیص در آزمایش کشت ادرار به چه صورت انجام می شود؟

درمان عفونت بعد از تشخیص در آزمایش کشت ادرار به چه صورت انجام می شود؟
درمان عفونت بعد از تشخیص در آزمایش کشت ادرار به چه صورت انجام می شود؟

در آخرین بخش از مقاله colony count در آزمایش ادرار چیست، در مورد روش درمانی عارضه ای که این آزمایش به منظور تشخیص آن انجام می شود، صحبت خواهیم کرد.

همان طور که گفته شد، کشت ادرار توسط پزشکان بیش از هر چیز به منظور تشخیص عفونت ادراری تجویز می شود. در صورتی که این بیماری در فرد تشخیص داده شود، اولین اقدام، تجویز آنتی بیوتیک هاست.

در بیشتر بیماران، با تجویز آنتی بیوتیک و مصرف آن، بیماری به طور کامل درمان می شود و علائم عفونت از بین می رود.

اما بسته به وضعیت بیمار، ممکن است عفونت برگشت پذیر باشد. در این صورت پزشک، علاوه بر تجویز آنتی بیوتیک؛ مراقبت های بهداشتی، درمانی را هم به بیمار توصیه می کند.

به عنوان مثال؛ مصرف مکمل های ویتامین برای بالا بردن مقاومت گلبول های سفید و سیستم ایمنی بدن، مصرف آب زیاد برای افزایش ادرار و تعریق و خروج باکتری های عفونی از این طریق، تغییر رژیم غذایی و قرار دادن غذاهای

حاوی آنتی بیوتیک به منظور بالا بردن قدرت دفاعی طبیعی بدن و … اقداماتی است که در بیماران با سیستم ایمنی ضعیف توصیه می شود تا از بروز مجدد عفونت در آن ها جلوگیری شود.

سوالات متداول

مواردی که در آزمایش ادرار بررسی می شود؟

  1. پروتئین
  2. باکتری و مخمر
  3. کتون
  4. کست ادراری
  5. گلوکز
  6. گلبول های سفید و قرمز خون
  7. خون یا هموگلوبین
  8. سلول های اپیتلیال
  9. لکوسیت استراز
  10. رنگ
  11. نیتریت
  12. وزن مخصوص
  13. شفافیت
  14. کریستال
  15. اسیدیته
  16. بیلی روبین
  17. اوروبیلینوژن

چه داروهایی در آزمایش ادرار بررسی می شود؟

  • کوکائین
  • الکل
  • آمفتامین (شیشه)
  • بنزودیازپین ها
  • شاهدانه (ماری جوانا)
  • مواد افیونی مانند متادون

منبع:

https://cutt.ly

https://bit.ly

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی : خیابان شریعتی، نرسيده به سه راه طالقاني، خیابان جواد کارگر
تلفن : 71960-021
نمابر : 77607016-021
كد پستي : 1563793111
ايميل : [email protected]
Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید