فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو موضوعی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. با ما باشید.
با گذشت زمان، بسیاری از بخش های مختلف بدن دچار تغییر می شوند. از جمله بخش های بدن که با گذشت زمان دچار فرسودگی می شوند، زانو می باشد. غضروف ها، تاندون ها و رباط های زانو نازک شده و با هر حرکت و برخوردی، استخوان های این قسمت خرد می شوند.
همچنین در راستای تکمیل مطالب این صفحه حتما ورزش های بعد از عمل تعویض مفصل زانو را نیز مطالعه کنید.
ویدئو فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو
در این ویدئو می توانید اطلاعات مفیدی در مورد فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو بدست بیاورید
در این شرایط ممکن است پزشک لازم بداند که مفصل زانو را تعویض کند. با تعویض مفصل زانو، بیمار به فیزیوتراپی احتیاج پیدا خواهد کرد. فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو به حفظ سلامت زانو بسیار کمک می کند و سبب می شود تا بیمار به زندگی عادی خود برگردد. قبل انجام عمل باید با شرایط تعویض مفصل زانو آشنا شوید.
اینفوگرافیک فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو
در این مقاله سعی بر آن داریم تا در مورد جراحی تعویض مفصل زانو و فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو، توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم. با داشتن اطلاعات کامل در خصوص این نوع جراحی طی کردن مسیر راحت تر خواهد شد.
فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو
- فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو از قبیل
- خم کردن پا از قوزک
- حرکت صاف کردن زانو
- خم کردن زانو با تکيه بر تشک
- خم و راست کردن زانو در حالت نشسته به کمک پاي سالم
- خم و راست کردن زانو در حالت نشسته بدون کمک پاي سالم
- خم و راست کردن زانو در حالت ایستاده
- خم و راست کردن زانو با وسایل کمکی
- ورزش زانو با غلبه بر مقاومت در برابر حرکت
است. همچنین استفاده از دستگاه های الکتروتراپی، اولتراسوند و لیزر برای کاهش درد و تورم نیز بسیار مناسب است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر روی بخش فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو کلیک نمایید.
لطفا جهت ارتباط با بیمارستان ایرانشهر، از طریق شماره تماس 71960-021 در ارتباط باشید.
فهرست:
دلایل جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟
جراحی تعویض مفصل زانو
انواع جراحی بعد از تعویض مفصل زانو چیست؟
مراحل جراحی تعویض مفصل زانو
چه زمانی به جراحی تعویض مفصل زانو نیاز پیدا می کنیم؟
اهمیت فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو
بیمار چه مدت باید به فیزیوتراپی برود؟
هدف از انجام فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو چیست؟
تمرینات فیزیوتراپی
مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو
بهبودی سریع تر با استفاده از روش های گوناگون
فیزیوتراپی قبل از جراحی تعویض مفصل زانو
سخن پایانی
ممکن است از جراحی مفصل زانو واهمه داشته باشید
ممکن است از جراحی مفصل زانو واهمه داشته باشید و از خود بپرسید که آیا به زندگی قبلی خود می توانید بازگردید یا خیر؟ جراحی مفصل زانو در صورتی که توسط یک جراح ماهر و با تجربه انجام گیرد، نتایج خوبی را در پی دارد و با کمک یک متخصص فیزیوتراپی کاربلد، می توانید قدرت زانوی خود را مجدد به دست آورید.
برای عمل جراحی تعویض مفصل زانو و فیزیوتراپی بعد از آن به بیمارستان ایرانشهر مراجعه کنید تا به کمک بهترین متخصصان بتوانید عملکرد طبیعی زانوی خود را به دست آورید.
دلایل جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟
پزشکان، این نوع جراحی را برای افرادی در نظر می گیرند که در ناحیه مفصل و کل زانوی خود مشکلات خاص و حادی دارند. علت انجام جراحی تعویض مفصل زانو از بین بردن دردهای مزمن و کمک به توان حرکتی بیمار است.
با آسیب دیدگی زانو، پاها شکل پرانتزی یا ضربدری به خود می گیرد. شایع ترین علت آسیب های زانو، آرتریت می باشد که انواع آن شامل موارد زیر می باشد:
روماتیسم مفصلی
روماتیسم مفصلی نوعی عارضه آرتریت التهابی می باشد که در آن غشای سینوویال که محافظ دور مفاصل است، ضخیم و ملتهب می گردد. در اثر این التهاب، غضروف زانو آسیب می بیند و درد و خشک شدگی را در زانو به وجود می آورد.
ضربه به زانو
گاهی در اثر حوادث مختلف، به زانو آسیب جدی وارد می گردد و استخوان های اطراف زانو دچار شکستگی می شوند. گاهی نیز در اثر ضربه های شدید، رباط های زانو پاره می شوند که با گذشت زمان، غضروف مفصلی آسیب جدی می بیند. در این شرایط، بیمار درد شدیدی را احساس می کند و عملکرد صحیح زانوی خود را از دست می دهد.
آرتروز زانو
آرتروز زانو نوعی فرسایش مفاصل است که در اثر افزایش سن و افزایش وزن رخ می دهد. در این نوع آسیب دیدگی، غضروف محافظ استخوان های زانو دچار فرسایش می گردد که در اثر آن استخوان ها به یکدیگر ساییده شده و درد شدیدی را برای بیمار به وجود می آروند.
جراحی تعویض مفصل زانو
جراحی تعویض مفصل زانو یک نوع جراحی تهاجمی بوده و پزشک به علت آسیب های جدی زانو دست به چنین عملی می زند. در این جراحی، پزشک یک مفصل زانوی مصنوعی را جایگزین مفصل آسیب دیده می کند.
این جراحی برای افرادی در نظر گرفته می شود که با بیماری های شدید استئوآرتریت زانو درگیر هستند. در صورتی که این آسیب ها با فیزیوتراپی و برنامه های توانبخشی درمان نگردد، پزشک دست به جراحی و تعویض مفصل زانو با یک مفصل مصنوعی می زند.
در این نوع جراحی، بخش های آسیب دیده زانو با یک عضو مصنوعی تعویض می گردد و سبب می شود تا بخش های آسیب ندیده حفظ شود.
برای درمان آسیب های جدی زانو، روش های غیر جراحی نیز وجود دارد اما این روش ها موقتی بوده و فقط دردها را تسکین می بخشند. برای درمان همیشگی آسیب های زانو، تعویض مفصل زانو بهترین گزینه است.
آسیب دیدگی مفاصل زانو اغلب در سنین 60 تا 80 سال رخ می دهد
آسیب دیدگی مفاصل زانو اغلب در سنین 60 تا 80 سال رخ می دهد. با این حال بر اثر حوادثی نظیر تصادف یا ورزش های سنگین، افراد جوان نیز دچار آسیب دیدگی زانو می شوند.
به صورت کلی جراحی تعویض مفصل زانو با دو هدف از بین بردن درد و بهبود دامنه حرکتی انجام می گیرد. از بین تمام روش های درمانی زانو، تعویض مفصل زانو بیشترین اثربخشی را داشته و درصد موفقیت آن بیشتر از دیگر روش ها است.
درنهایت با فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو، بیمار می تواند توان حرکتی خود را به دست آورد. روش جراحی تعویض مفصل زانو برای هر بیماری متفاوت است و نوع عمل ها با توجه به نوع آسیب دیدگی با هم فرق دارند.
سرعت و دوره بهبودی نیز برای بیماران مختلف متفاوت می باشد
سرعت و دوره بهبودی نیز برای بیماران مختلف متفاوت می باشد. نکته بسیار مهم در مورد این نوع جراحی این است که بیمار در طی دوره بهبودی باید حتما تحت نظر یک پزشک متخصص و با تجربه قرار داشته باشد
تا پزشک بتواند نیازهای بیمار را شناسایی کرده و یک برنامه فیزیوتراپی جامع با توجه به نیازهای بیمار تجویز کند.
در بیمارستان ایرانشهر، متخصصانی حضور دارند که برنامه فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو را با توجه به آسیب ها و نیازهای بیمار در نظر می گیرند تا بهترین نتیجه و اثربخشی را برای بیمار داشته باشد.
پیشنهاد می کنیم از مقاله برای درد تعویض مفصل زانو چه باید کرد دیدن کنید.
انواع جراحی بعد از تعویض مفصل زانو چیست؟
به صورت کلی جراحی مفصل زانو در نوع زیر می باشد:
آرتوپلاستی کامل زانو (TKA):
در این نوع جراحی، با توجه به آسیب دیدگی زانو، کل مفصل زانو یعنی هر دو سمت مفصل تعویض خواهد شد.
جابجایی جانبی مفصل زانو (PKR):
این نوع جراحی با توجه به این که آسیب دیدگی فقط در یک طرف زانو می باشد، فقط قسمت آسیب دیده جراحی خواهد شد.
مراحل جراحی تعویض مفصل زانو
جراحی تعویض مفصل زانو معمولا بین 2 الی 4 ساعت زمان خواهد برد و پزشک از طریق بیهوشی، عمل جراحی را انجام می دهد. عمل جراحی تعویض مفصل زانو که به آن آرتروپلاستی نیز گفته می شود، طی مراحل زیر انجام می گیرد:
در اتاق جراحی، جراح شکافی را ابتدا روی زانو ایجاد می کند. در مرحله بعد، جراح کاسه زانو را به سمت خارج می چرخاند تا بتواند نواحی آسیب دیده را حذف کند.
در ابتدا استخوان ها و غضروف های آسیب دیده سر استخوان ران جدا شده و خارج می گردند. سپس استخوان قسمت ران به ساختارهای مصنوعی فلزی یا همان ایمپلنت ها متصل می گردد.
استخوان های متصل شده به ایمپلنت ها با استفاده از سیمان استخوانی محکم می شوند. در مرحله بعد، جراح به سراغ سر استخوان درشت نی می رود و همان اقدامات برای این بخش تکرار می شود.
جراح ساختارهای پلاستیکی محکمی را بین استخوان ها قرار می دهد
جراح ساختارهای پلاستیکی محکمی را بین استخوان ها قرار می دهد تا اجزا بتوانند به راحتی حرکت کنند. بعد از اتصال محکم استخوان ها و ایمپلنت ها به یکدیگر و بررسی نحوه عملکرد اجزا، کاسه زانو به محل اصلی خود باز می گردد و محل برش با بخیه بسته می شود.
جراحی مفصل زانو در صورتی که توسط پزشک ماهر و با تجربه انجام گیرد، عوارض خاصی را ندارد. لازم است بیمار 7 الی 10 روز در بیمارستان بستری باشد
تا وضعیت او را پزشک هر روز چک کند. در نهایت پزشک، فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو را تجویز می کند تا بیمار بتواند توان حرکتی خود را به دست آورد.
یکی از بهترین مراکز درمانی و فیزیوتراپی، بیمارستان ایرانشهر می باشد.
چه زمانی به جراحی تعویض مفصل زانو نیاز پیدا می کنیم؟
تشخیص این که جراحی تعویض مفصل زانو برای شما انجام شود، به عهده پزشک است. پزشک اگر بیمار شرایط زیر را دارا باشد، اقدام به جراحی تعویض مفصل زانو می کند:
- داشتن درد شدید زانو در زمان راه رفتن یا خوابیدن
- التهاب یا تورم زیاد در قسمت زانو که با دارو برطرف نشود. (در این زمینه محتوای تکمیلی ورم پا بعد از جراحی تعویض مفصل زانو را بخوانید.)
- خشک شدگی شدید زانو که فعالیت های روزمره بیمار را دچار محدودیت کند.
- تغییر ظاهر زانوها به شکل پرانتزی یا ضربدری
- عدم موفقیت دیگر روش های درمانی نظیر دارو و فیزیوتراپی
اهمیت فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو
پزشک برای عملکرد دوباره صحیح زانو برای بیمار، فیزیوتراپی تجویز می کند. از دیگر اهداف فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو می توان به کاهش ورم زانو و کاهش دردها اشاره کرد.
بیمار زمانی که بعد از جراحی به فیزیوتراپی مراجعه می کند، پزشک ارزیابی دقیقی را در مورد میزان ورم، درد زانو، قدرت عضلات و دامنه حرکتی مفاصل زانو انجام می دهد.
از جمله دلایل فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو، بالا بردن طول عمر تعویض مفصل زانو است.
در فیزیوتراپی، مفاصل دیگر پا نظیر ران، قوزک پا و ستون فقرات پایین کمر نیز که به مفصل زانو متصل هستند، مورد ارزیابی قرار می گیرند
در فیزیوتراپی، مفاصل دیگر پا نظیر ران، قوزک پا و ستون فقرات پایین کمر نیز که به مفصل زانو متصل هستند، مورد ارزیابی قرار می گیرند تا در صورت وجود مشکل، با استفاده از دستگاه های فیزیوتراپی، عملکرد اجزا بهبود یابند.
متخصص فیزیوتراپی در طی دوره نقاهت بعد از جراحی، آموزش هایی را به بیمار می دهد تا بیمار بتواند فعالیت های روزمره خود را انجام دهد. این آموزش ها شامل موارد زیر می باشد:
- نحوه استفاده از واکر و عصا
- نحوه رفتن روی تخت یا صندلی و دراز کشیدن
- نحوه انجام تمرین ها و ورزش های تقویتی برای بهبود عملکرد زانو
نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر چگونه است؟
بیمار چه مدت باید به فیزیوتراپی برود؟
معمولا پزشک توصیه می کند که بیمار به مدت 4 الی 8 هفته از فیزیوتراپی استفاده کند. دلیل متغیر بودن این زمان بستگی به شرایط بیمار دارد. نوع جراحی و میزان آسیب دیدگی زانو در سرعت و زمان بهبودی موثر است.
همچنین سن بیمار نیز در روند بهبودی کامل اثر گذار می باشد. با توجه به سرعت و روند بهبودی در هر بیمار، مدت زمان انجام فیزیوتراپی نیز متفاوت می باشد. برای درک اینکه افراد از چه سن تعویض مفصل زانو را باید انجام دهند، مقاله فوق را مطالعه کنید.
در بیمارستان ایرانشهر، زبده ترین متخصصان جراحی و فیزیوتراپی فعالیت می کنند که مشورت با آنان، خالی از لطف نیست.
هدف از انجام فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو چیست؟
فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو شامل برنامه های توانبخشی نظیر تمرینات حرکتی، تقویت عضلات ران، تمرینات راه رفتن و انجام فعالیت های روزمره زندگی می باشد.
پزشکان توصیه می کنند که بعد از جراحی، بیماران باید از انجام کارهای سنگین و راه رفتن طولانی مدت پرهیز نمایند. در غیر این صورت روند بهبودی و درمان با تاخیر انجام خواهد شد.
در فیزیوتراپی، حرکات و تمریناتی با بیمار انجام می گیرد تا زانو و مچ پای او تقویت گردد و شرایط برای راه رفتن او آسان تر شود.
در مرکز فیزیوتراپی، از محرک های الکتریکی برای کاهش درد و تورم و التیام زخم ها استفاده می گردد. فیزیوتراپیست تمرین هایی را همچنین برای منزل به بیمار تجویز می کند تا بیمار به روند بهبودی کمک کند.
بعد از بهبودی وضعیت پا و برگشتن توان حرکتی بیمار، ورزش هایی با وزنه برای بیمار در نظر گرفته می شود
بعد از بهبودی وضعیت پا و برگشتن توان حرکتی بیمار، ورزش هایی با وزنه برای بیمار در نظر گرفته می شود. کنترل تورم زانو و مراقبت از زخم ها بعد از تعویض مفصل زانو بسیار اهمیت دارد. از این رو در فیزیوتراپی سعی می شود که تورم زانو برطرف گردد.
فیزیوتراپی همچنین به شما کمک می کند تا در شرایط سخت مانند راه رفتن روی زمین ناهموار، پیاده روی بر سطوح لغزنده یا توقف ناگهانی هنگام راه رفتن بتوانید پای خود را کنترل کنید.
حفظ کنترل و تعادل زانو از دیگر اهداف فیزیوتراپی می باشد. همچنین حرکات چرخشی برای چرخیدن بدن بدون درد در نظر گرفته می شود.
فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو زمانی به اتمام می رسد که تمامی مفاصل بدن عملکرد بهینه داشته باشند و درد و تورم در قسمت زانو از بین رفته باشد. همچنین بیمار بتواند بعد از درمان، توان انجام فعالیت های خاص مرتبط با شغل خودش را داشته باشد.
تمرینات فیزیوتراپی
حرکات فیزیوتراپی باعث می شود که عضلات پا تقویت شده و توان حرکتی بیمار مجدد بازگردد. بعد از تعویض مفصل زانو، احتمال لخته شدن خون وجود دارد. در فیزیوتراپی سعی می شود که گردش خون افزایش یابد تا از لخته شدن خون جلوگیری گردد.
با تمرینات متعدد و با بالا رفتن استقامت ماهیچه های پا، به مرور توان حرکتی زانو برمی گردد. متخصص فیزیوتراپی به بیماران توصیه می کند که تمرینات خود را طی روز 2 الی 3 بار به مدت سی دقیقه تکرار کنند. پیاده روی کوتاه مدت نیز در بهبود وضعیت زانو بسیار موثر است.
در ادامه به مهمترین تمرینات کششی و ورزشی در فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو اشاره خواهیم داشت:
تقویت عضلات چهار سر ران
در این حرکت، متخصص از بیمار می خواهد تا عضلات ران خود را منقبض کند و زانو را صاف نگه دارد. این حالت باید 10 تا 15 ثانیه حفظ شود و حدود 10 بار در بازه زمانی 2 دقیقه تکرار گردد. بهتر است این حرکت تا زمانی که بیمار خسته نشده، ادامه داشته باشد.
حرکت مچ پا
در این حرکت، مچ پا باید به صورت ریتمیک به سمت بالا و پایین به حرکت در بیاید. در این صورت عضلات ساق پا منقبض می گردد. این حرکت باید 2 تا 3 دقیقه انجام گیرد و در هر ساعت 2 تا 3 بار تکرار گردد.
بالا کشیدن مستقیم پا
در این تمرین، بیمار باید دراز کشیده و عضلات ران پا را منقبض کرده و زانو را صاف نگه دارد. سپس پا را چند سانتیمتر بالا بیاورد. این حالت پا باید 5 تا 10 ثانیه پایدار باشد و سپس پا به آرامی پایین آورده شود.
این تمرین تا زمانی که ران پا خسته نشده است، باید ادامه داشته باشد. بیمار می تواند این حرکت را در حالت نشسته و در منزل نیز انجام دهد تا ماهیچه ران پا تقویت گردد.
صاف کردن زانو
در این تمرین، یک پارچه یا یک حوله زیر پاشنه بیمار قرار داده می شود. سپس بیمار باید ران پای خود را منقبض کند. بیمار باید زانوی خود را صاف نگه دارد تا پشت پاشنه به تخت برسد. این تمرین باید 5 تا 10 ثانیه ادامه داشته باشد و تا زمان عدم خستگی تکرار گردد.
خم کردن زانو با استفاده از تخت
در این تمرین، بیمار باید پا را به سمت باسن حرکت داده و زانوی خود را خم کند. پاشنه باید در راستای تخت قرار گیرد. زانو باید در بیشترین حالت خم قرار گیرد و به مدت 5 تا 10 ثانیه در این وضعیت باقی بماند. سپس پا به آرامی صاف گردد. این تمرین نیز تا زمانی که پا خسته نشده است، باید تکرار گردد.
خم کردن زانو در حالت نشسته
بیمار باید روی یک صندلی بنشیند و پای سالم خود را پشت پاشنه پای عمل شده به عنوان محافظ قرار دهد. سپس زانو باید تا حد امکان خم شود.
این حالت باید 5 تا 10 ثانیه ادامه داشته و به آرامی پا صاف گردد. این تمرین باید چندین مرتبه در روز انجام گیرد تا زانو بتواند به طور کامل خم گردد.
خم کردن زانو بدون کمک
این تمرین مانند تمرین قبلی است با این تفاوت که پای سالم دیگر برای حفاظت استفاده نمی شود. در این تمرین پا باید تا جایی خم گردد که به زمین برسد. سپس بالاتنه برای خم شدن بیشتر زانو باید به سمت صندلی حرکت کند. این تمرین باید تا زمانی که پا خسته نشده است، ادامه داشته باشد.
استفاده از پله
در دوره درمان، متخصص فیزیوتراپی از بیمار می خواهد که تمریناتی را با استفاده از پله انجام دهد. به این روش که بیمار با پای سالم از پله بالا رفته و با پای جراحی شده از پله پایین می آید. این تمرین سبب تقویت عضلات پای جراحی شده می گردد. بیمار می تواند از نرده برای حفظ تعادل کمک بگیرد.
دیگر تمرینات فیزیوتراپی
علاوه بر موارد فوق، متخصص فیزیوتراپی به بیمار کمک می کند تا با استفاده از واکر راه برود. همچنین از دستگاه هایی برای تقویت مفاصل و افزایش گردش خون در پا استفاده می گردد. از جمله این دستگاه ها می توان به اولتراسوند، دستگاه لیزر و دستگاه CPM اشاره کرد.
برای تمرینات اضافی، به متخصصیتن بیمارستان ایرانشهر مراجعه نمایید.
مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل زانو
فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو کمک شایانی به بهبودی وضعیت زانو می کند. اما در کنار آن بیمار نیز باید اقداماتی را برای بهبودی هر چه سریع تر انجام دهد.
لازم است که بیمار برای بهبودی و برگشت توان حرکتی پا، اقدامات و نکات زیر را در نظر داشته باشد:
- رفتن روی تخت و پایین آمدن از آن بدون کمک دیگران
- راه رفتن با استفاده از واکر یا عصا
- بالا رفتن و پایین آمدن چند پله به تنهایی و با کمک نرده
- انجام تمرینات توصیه شده توسط متخصص فیزیوتراپی در منزل
- توجه و رعایت موارد و فعالیت های منع شده توسط پزشک
- عدم چرخاندن پا به مدت 6 ماه
- صاف نگه داشتن زانو در زمان خواب و استراحت
- عدم خم کردن زانو و چمباتمه زدن
بهبودی سریع تر با استفاده از روش های زیر
برای کاهش ورم، پای خود را کمی بالاتر از سطح زمین نگه دارید. برای این کار از بالش در زمان خواب یا استراحت کمک بگیرید. کمپرس سرد و پوشدن جوراب های پر فشار نیز در کاهش ورم موثر هستند. با این حال ورم پا ممکن است تا 6 ماه نیز ادامه داشته باشد.
ناحیه زخم پا را به صورت مکرر تمیز و ضد عفونی کنید تا از بروز عفونت جلوگیری گردد. در صورت نیاز، پانسمان محل زخم را تعویض کنید و در مورد دوش گرفتن از پزشک مشورت بگیرید.
پزشک برای جلوگیری از بروز عفونت، دارو تجویز می کند که باید طبق دستور مصرف گردد. علاوه بر این داروهای مسکن، رقیق کننده خون، ضد تهوع و یبوست نیز برای شما تجویز می گردد که برای جلوگیری از بروز هر گونه عارضه ای باید به موقع مصرف گردند.
انجام تمریناتی که نیاز به صندلی دارد
برای انجام تمریناتی که نیاز به صندلی دارد، باید از یک صندلی محکم و پشتی صاف استفاده نمایید. صندلی لمیدنی برای این کار نباید استفاده گردد.
برای انجام تمرینات، بهتر است که روی سرامیک تمرین کنید.
فیزیوتراپی قبل از جراحی تعویض مفصل زانو
بسیاری از بیماران از اهمیت فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو آگاه هستند. اما باید گفت که فیزیوتراپی قبل از تعویض مفصل زانو نیز برای بهبود عملکرد زانو بعد از جراحی مفید می باشد.
متخصص فیزیوتراپی می تواند قبل از جراحی، عضلات پا را قوی تر کند تا دوره نقاهت بعد از جراحی کوتاه تر گردد. قبل از جراحی شما می توانید با تمرینات و وسایل فیزیوتراپی آشنا شوید.
بنابراین بعد از جراحی با اطمینان بیشتری به فیزیوتراپی می روید. قبل از جراحی، متخصص فیزیوتراپی همچنین به بیان موقعیت منزل مانند برداشتن فرش ها و در دسترس قرار دادن وسایل مورد نیاز می پردازد.
سخن پایانی
فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو بسیار اهمیت دارد و به اهمیت آن در این مقاله اشاره کردیم. جراحی تعویض مفصل زانو و فیزیوتراپی بعد از آن باید توسط یک تیم پزشکی ماهر و کاربلد انجام گیرد.
جراحی تعویض مفصل زانو یک عمل حساس است. بنابراین برای این عمل به بیمارستان ایرانشهر مراجعه کنید تا تحت نظر بهترین متخصصان و جراحان کشور قرار بگیرید.
منبع: