در این مقاله به این موضوع می پردازیم که آیا سارکوم بافت نرم کشنده است . لطفا تا انتهای مقاله، ما را همراهی نمایید.
قبل از هر چیز باید به صورت دقیق و علمی بدانیم که سارکوم چیست.
و بعد از آن به سراغ تشخیص سارکوم بافت نرم برویم.
در گذشته پدربزرگ و مادربزرگ های ما کمتر از موضوع سرطان سخن می گفتند. در واقع آمار ابتلا به سرطان در گذشته نسبت به امروز بسیار کمتر بود. این موضوع مربوط به پیشرفت تکنولوژی و ورود انواع پرتوها و اشعه ها به زندگی مردم است.
همچنین داشتن یک تغذیه نا سالم و مصرف هر گونه مواد غذایی سبب شد که سرطان ها به تدریج گسترش یابند. البته نا گفته نماند که بروز برخی سرطان ها بر اثر ژنتیک نیز می باشد.
از جمله سرطان هایی که امروزه بیشتر با آن مواجه می شویم، سرطان سارکوم سخت و نرم می باشد. سارکوم نوعی سرطان است که در بخش های مختلف بدن به وجود می آید و رشد می کند.
اینفوگرافیک آیا سارکوم بافت نرم کشنده است؟
در پاسخ به این سوال باید موارد مهمی را بررسی کنیم. در بیمارستان ایرانشهر واقع در شهر تهران، متخصصان ماهر و با تجربه ای حضور دارند که در این مقاله دانش خود را به اشتراک گذاشته اند تا اطلاعات دقیق و کاملی را در اختیار این بیماران قرار دهند.
متخصصان معتقدند برای پاسخ به این سوال که آیا سارکوم بافت نرم کشنده است یا خیر، باید موارد مهمی بررسی گردد. به طور مثال نوع توده، میزان گستردگی توده، روش درمان و … در طول عمر بیماران تاثیر دارد. در این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات کاملی را از این بیماری دریافت کنید و به پاسخ سوال خود برسید.
پیشنهاد می کنیم از پست آیا سرطان لگن کشنده است و آیا سرطان زانو کشنده است دیدن کنید.
سارکوم شامل توده هایی در بافت همبند (بافت نرم) و استخوان ها می باشد
سارکوم شامل توده هایی در بافت همبند (بافت نرم) و استخوان ها می باشد. در ایران نیز این سرطان شایع است و افرادی هستند که به مراکز درمانی مراجعه کرده و پزشک بعد از بررسی از راه های مختلف، سرطان سارکوم را تشخیص می دهد.
اما برای بسیاری از افرادی که به بیماری سارکوم بافت نرم مبتلا می شوند، این سوال پیش می آید که آیا سارکوم بافت نرم کشنده است یا خیر؟
آیا سارکوم بافت نرم کشنده است؟
عواملی که باعث خطر ابتلا به سارکوم را افزایش دهند شامل موارد زیر هستند:
سندرم های وراثتی: خطر ابتلا به سارکوم بافت نرم می تواند از والدین به فرزندان به ارث برسد.
قرار گیری در معرض مواد شیمیایی: قرار گیری در معرض مواد شیمیایی همچون علف کش ها، آرسنیک و دیوکسین می تواند خطر ابتلا به سارکوم های بافت نرم را افزایش دهد.
قرار گیری در معرض تشعشعات: پرتو درمانی هایی که برای درمان دیگر سرطان ها انجام شده اند می توانند خطر ابتلا به سارکوم های بافت نرم را افزایش دهند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر روی بخش سارکوم بافت نرم کلیک نمایید.
لطفا جهت ارتباط با بیمارستان ایرانشهر، از طریق شماره تماس 71960-021 در ارتباط باشید.
عناوین مقاله:
سارکوم بافت نرم چیست؟
دلایل ایجاد سارکوم چیست؟
انواع سرطان سارکوم
انواع سارکوم بافت نرم چیست؟
علائم سارکوم بافت نرم چیست؟
تشخیص سارکوم بافت نرم چگونه است؟
درجه بندی سارکوم با استفاده از بیوپسی
پیش آگهی سارکوم
راه های درمان سارکوم بافت نرم چیست؟
درمان سارکوم بافت نرم عود کننده
پزشکان متخصص برای درمان سارکوم بافت نرم، چه پزشکانی هستند؟
سخن پایانی
سارکوم بافت نرم چیست؟
سارکوم بافت نرم و سارکوم بافت سخت یک بیماری نادر است که تنها 2 درصد از کل سرطان ها را شامل می شود. این آمار اما برای کودکان متفاوت بوده و به میزان 6.5 درصد افزایش یافته است.
در سارکوم بافت نرم، توده های سرطانی در قسمت هایی از بدن ایجاد می شوند که ساختارهای بدن را به هم وصل و احاطه می کنند. از جمله بافت های نرمی که در معرض سارکوم نرم قرار می گیرند، می توان از پوشش مفاصل، تاندون ها، اعصاب، عروق خونی، چربی ها و عضلات نام برد.
دلایل ایجاد سارکوم چیست؟
تومورهای سارکوم از بافت مزودرم بدن ریشه می گیرند. بدن انسان ها از 3 لایه تشکیل شده است که به یکدیگر پیچ خورده اند. این 3 لایه شامل اکتودرم، مزودرم و اندودرم می باشند که به صورت های مختلف روی هم قرار گرفته و یکدیگر را احاطه می کنند.
در اغلب بیمارانی که به این سرطان مبتلا می شوند، نمی توان علت دقیق بیماری را تشخیص داد. عواملی سبب می شود تا سلول ها در DNA خود دچار خطا بشوند.
این خطاها یا جهش ها باعث می شود که سلول ها بیش از حد رشد کرده و تقسیمات زیادی انجام دهند. هنگامی که در بافتی بیش از حد سلول تولید شود، سلول ها تجمع یافته و توده های سرطانی را ایجاد می کنند. این سلول های غیر طبیعی به دیگر نقاط بدن منتشر خواهند شد و سرطان سارکوم را ایجاد می کنند.
نوع سلولی که سبب ایجاد این تومور می شود، نوع تومور را تعیین می کند. به طور مثال لیپوسارکوم از سلول های بافت چربی به وجود می آید یا رشد غیر طبیعی سلول های عروق خونی، سبب بروز آنژیوسارکوم می شود.
به صورت کلی عوامل زیر بر ایجاد سرطان سارکوم موثر می باشند:
- بیماری ایدز
- قرار گرفتن در معرض پرتودرمانی برای درمان سرطان های دیگر
- تماس با کلوروفنول و فنوکسی هربیسید
- شکستن استخوان و ایجاد عفونت در اثر عدم درمان به موقع
- پیری و افزایش سن
- ژنتیک
- بیماری پاژه استخوان
انواع سرطان سارکوم
برخی از سرطان های سارکوم که سرعت رشد بالاتری دارند، سارکوم بدخیم نامیده می شوند و برخی دیگر رشد کندتری دارند. همین موضوع سبب شده تا سارکوم به نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم بندی شود.
برخی از سارکوم ها تهاجمی بوده و به بافت های زیادی آسیب می رسانند. در حالی که برخی دیگر از آن ها بافت های کمتری را درگیر می کنند که در این صورت فقط با جراحی برطرف خواهند شد.
تفاوت این سارکوم هایی که گفته می شود، در نوع سلولی می باشد که سبب تولید آن ها شده است. در پاسخ به این سوال که آیا سارکوم بافت نرم کشنده است یا خیر، باید گفت که طول عمر بیمار کاملا به نوع سارکوم بستگی دارد.
سارکوم می تواند در دیواره رگ، بافت عضله قرمز، بافت عضله سفید، بافت چربی، بافت استخوان و … به وجود بیاید. از میان همه این ها بافت عضله قرمز که رابدومیوسارکوم نام دارد، بدخیم و تهاجمی تر است که اکثرا در قسمت های مختلف دست ها ایجاد می شود.
این نوع سارکوم در اثر جراحی و شیمی درمانی نیز عود کرده و دوباره گسترش می یابد
این نوع سارکوم در اثر جراحی و شیمی درمانی نیز عود کرده و دوباره گسترش می یابد. حتی ممکن است بافت های اطراف خود نظیر استخوان و ریه را درگیر کند. این نوع سارکوم در نواحی دیگر بدن نظیر دیواره رحم، کتف، داخل دیواره شکم و … نیز قابل مشاهده است.
انواع سارکوم بافت نرم چیست؟
رابدومیوسارکوما:
این نوع سارکوم از سلول های بافت عضله قرمز ایجاد می شود.
سارکوم عروقی:
این نوع سارکوم در رگ های خونی ایجاد می شود.
شوانوما:
این نوع سارکوم مختص بافت هایی است که عصب ها را می پوشانند.
آنژیوسارکوم:
این نوع سارکوم از عروق خونی یا لنفاوی ایجاد می گردد.
نوروفیبروسارکوما:
این سارکوم از سلول های محافظتی پوشاننده اعصاب تولید می شود.
لیومیوسارکوم:
این نوع سارکوم از سلول های عضلات صاف دیواره ها تولید شده و روی بافت شکم ایجاد می شود.
فیبروسارکوما:
این سارکوم از سلول هایی در بافت همبند به نام فیبروبلاست ها تشکیل می گردد.
تومور استروما دستگاه گوارش:
سلول های غیر طبیعی عصبی عضلانی و تخصصی روده سبب ایجاد این سارکوم می شوند.
میکسوفیبروسارکوم:
این نوع سارکوم در بازوها و پاهای افراد مسن ایجاد شده و از سلول های بافت همبند تشکیل می گردد.
لیپوسارکوم:
این نوع سارکوم از بافت چربی ایجاد می شود و بیشتر در نواحی ران، پشت زانو یا پشت شکم رشد می کند.
سارکوم سینوویال:
این نوع سارکوم احتمالا از سلول های بنیادین ایجاد می گردد.
مزانشیموما:
این نوع سارکوم از ترکیب سایر عناصر سارکوم ها تشکیل می گردد و بسیار نادر است.
سارکوم کاپوسی:
این نوع سارکوم از ویروس هرپس انسانی 8 ایجاد شده و اغلب روی پوست تاثیر می گذارد.
پیشنهاد می کنیم از پست عمل لیزری دیسک کمر در اهواز دیدن کنید.
علائم سارکوم بافت نرم چیست؟
سارکوم بافت نرم در مراحل اولیه بیماری اغلب علائمی ندارد. علائم با رشد تومورها به تدریج بروز پیدا می کنند. در این صورت فرد با علائمی مانند علائم زیر مواجه خواهد شد:
برآمدگی:
گاهی ممکن است تومور از روی پوست مشخص شود. در این صورت بیمار متوجه تغییرات شده و آن را احساس خواهد کرد.
درد:
در صورتی که سارکوم به اعصاب فشار وارد کند، بیمار در ناحیه سرطان، درد را حس خواهد کرد. گاهی تومورها روی اعصاب فشار وارد نمی کنند بنابراین بیمار متوجه وجود سرطان نخواهد شد.
خونریزی:
خونریزی بسته به نوع سارکوم ممکن است اتفاق بیفتد. به طور مثال در صورتی که سارکوم در دستگاه گوارش ایجاد شده باشد، بیمار در مدفوع خود خون مشاهده می کند. ممکن است ظاهر مدفوع متفاوت بوده و به رنگ سیاه و قیر مانند باشد.
علائم سارکوم بافت استخوانی متفاوت است و فرد فقط در ناحیه استخوان درد احساس می کند.
تشخیص سارکوم بافت نرم چگونه است؟
در صورتی که پزشک با توجه به علائم و معاینه فیزیکی مشکوک به وجود سارکوم شد، اقدامات لازم را برای تشخیص بیماری به سرعت انجام می دهد.
برای تشخیص لازم برای بیمار، باید آزمایشات و نمونه برداری هایی انجام شود. در همین مراحل تشخیص سرطان، نوع سرطان یعنی سارکوم بافت نرم یا استخوانی نیز بررسی می گردد.
در صورتی که نتایج آزمایشات مثبت شد، فرد دچار نگرانی می شود و بیشتر تمایل دارد بداند که آیا سارکوم بافت نرم کشنده است یا خیر. در این راستا می توانید از متخصصین بیمارستان ایرانشهر کمک بگیرید. در ادامه به معرفی روش های تشخیص سارکوم می پردازیم:
تصویر برداری برای تشخیص سارکوم بافت نرم
اکثر پزشکان در ابتدا از طریق تصویر برداری نظیر اسکن کامپیوتری یا اسکن رزونانس مغناطیسی (MRI) اقدام به تشخیص سرطان می کنند. در روش تصویر برداری، پزشک اقدامات مختلف زیر را انجام می دهد:
- عکس ساده از قفسه سینه برای بررسی وجود تومور
- سی تی اسکن برای بررسی تومور از زوایای مختلف
- MRI برای بررسی الگوی بافت و نوع سارکوم
- انجام سونوگرافی برای به دست آوردن تصاویر تومور
- پِت اسکن یا توموگرافی که در آن از گلوکز برای تشخیص سرطان استفاده می شود.
نمونه برداری از تومور سارکوم
نمونه برداری از تومور سارکوم که با نام بیوپسی معروف است، برای تعیین نوع سرطان انجام می گیرد. روش های عکس برداری در تشخیص بیماری موثر هستند اما تنها راه تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن سرطان، بیوپسی می باشد.
در این روش با استفاده از یک سوزن، بافتی از سرطان برداشته می شود. سپس در آزمایشگاه به طور کامل بررسی می گردد. پزشک ممکن است آزمایشاتی را نیز روی نمونه انجام دهد.
بیوپسی چندین نوع دارد و پزشک با توجه به نتایج عکس برداری، نوع بیوپسی متناسب با سرطان را انتخاب می کند. تنها با استفاده از بیوپسی است که نوع سرطان مشخص می شود و پزشک می تواند بگوید که آیا سارکوم بافت نرم کشنده است یا خیر.
به صورت کلی بیوپسی با استفاده از 3 روش زیر انجام می گیرد:
- بیوپسی با سوزن ظریف
- بیوپسی با سوزن درشت
- بیوپسی با استفاده از جراحی
درجه بندی سارکوم با استفاده از بیوپسی
بافت خارج شده از سارکوم از طریق میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرد. در این مرحله نوع سارکوم مشخص می گردد. پاتولوژیست در این مرحله بررسی می کند که نمونه سارکوم چقدر به بافت نرمال شباهت دارد و این که چه تعداد سلول در حال تقسیم شدن و چه تعداد از آن ها در حال مرگ می باشند.
هر کدام از این موارد باید به دقت بررسی گردد. نتایج نهایی این بررسی ها درجه تومور را مشخص می کند. در صورتی که سلول ها مشابه سلول های طبیعی باشند، سارکوم در درجه پایین قرار می گیرد. این نوع تومورها به آرامی رشد می کنند و اغلب خیلی خطرناک نیستند. در واقع آن ها در دسته سرطان های خوش خیم قرار می گیرند.
در نتیجه برای پاسخ به این سوال که آیا سارکوم بافت نرم کشنده است یا خیر، باید گفت که پیش آگهی سارکوم با درجه پایین نسبت به سارکوم با درجه بالا بسیار بهتر است.
سارکوم هایی نیز هستند که در درجه های بالاتر قرار دارند
سارکوم هایی نیز هستند که در درجه های بالاتر قرار دارند. سلول این نوع سارکوم از همان ابتدا بد خیم بوده و سبب رشد بیش از حد تومور شده است. از جمله سارکوم های با درجه بالا می توان به سارکوم سینوویال و سارکوم رویانی (جنینی و امبریونال) اشاره کرد.
به صورت کلی سارکوم ها به 3 دسته خوش خیم، متوسط و بدخیم دسته بندی می شوند. شناسایی درجات سرطان کمک می کند تا پزشک سرعت رشد و گسترش تومور را شناسایی کند.
تعیین نوع درجات سارکوم برای انتخاب روش درمان الزامی است. درواقع با همین درجه بندی ها است که می توان پیش بینی کرد که آیا سارکوم بافت نرم کشنده است یا خیر.
پیش آگهی سارکوم
در این بخش به پاسخ عزیزانی می پردازیم که سوال کرده بودند آیا سارکوم بافت نرم کشنده است یا خیر؟ باید گفت که با پیشرفت تکنولوژی و ورود روش های درمانی جدید امید به زندگی در بیماران سرطانی افزایش یافته است.
اکتشافات جدید از سلول های این بیماری سبب شده تا میزان پیش آگهی در افراد مبتلا به سارکوم بافت نرم افزایش یابد. همان طور که گفته شد، نوع سارکوم، درجه و محل به وجود آمدن آن در پیش آگهی بسیار موثر است.
پیش آگهی برای سارکوم بافت نرم حداقل 5 سال می باشد. یعنی احتمال زنده ماندن حداقل 5 سال بعد از تشخیص وجود دارد. این میزان بقا بر اساس آمار منتشر شده از موسسه ملی سرطان (NCI) می باشد.
این آمار شامل بیماران مبتلا به سارکوم کاپوسی است که چشم انداز ضعیفی نسبت به سایر انواع سارکوم ها دارد. پیش آگهی حداقل 5 سال طی چندین سال اخیر برای سارکوم بافت نرم تغییر نکرده است
نسبت بقای نسبی 5 سال به شرح زیر می باشد:
83% : در صورت وجود سارکوم با درجه پایین که به دیگر نقاط بدن سرایت نکرده باشد.
54% : در صورتی که سلول های سرطانی به بافت های مجاور نفوذ پیدا کرده باشند.
16% : در صورتی که سارکوم به دیگر اعضای بدن نیز سرایت کرده و آن ها را آلوده کرده باشد.
البته باید این نکته را خاطر نشان کرد که بیمارانی نیز بوده اند که در صورت درمان به موقع و کمک گرفتن از متخصصان ماهر، بیش از 5 سال عمر کرده اند. با وجود اکتشافات جدید پزشکی، این درصدها هر ساله تغییر پیدا خواهند کرد.
عواملی مانند سن و سلامت کل بدن، میزان پیش آگهی را افزایش می دهد. همه سرطان ها اگر زود تشخیص داده شوند و درمان هر چه سریع تر آغاز گردد، میزان بقا نیز افزایش خواهد یافت.
انتخاب یک پزشک و متخصص ماهر و با تجربه نیز برای تشخیص و درمان بسیار موثر است. در بیمارستان ایرانشهر، بهترین متخصصان کشور با استفاده از آخرین دانش و تکنولوژی اقدام به درمان و از بین بردن این سلول های سرطانی می کنند.
متخصصان حاضر در بیمارستان ایرانشهر سعی دارند تا میزان پیش آگهی سارکوم بافت نرم را افزایش دهند.
راه های درمان سارکوم بافت نرم چیست؟
درمان سارکوم بافت نرم با استفاده از مرحله سرطان صورت می گیرد. در بخش های قبلی به این نکته اشاره کردیم که پزشک با استفاده از بیوپسی اقدام به تشخیص نوع سارکوم و اندازه، درجه و میزان انتشار آن می کند. ممکن است سلول های سرطانی به جاهای دیگر بدن یا غده های لنفاوی انتشار یابند.
هنگامی که سارکوم خوش خیم بوده و در درجه پایین قرار داشته باشد، پزشک به راحتی می تواند تومور سرطانی را برداشته و نواحی اطراف آن را با استفاده از پرتودرمانی تمیز کند. اما زمانی که سارکوم در درجه بالا باشد، لازم است از دیگر روش های درمانی نظیر رادیوتراپی یا شیمی درمانی استفاده شود.
گاهی پزشک با استفاده از شیمی درمانی و رادیوتراپی، تومور را کوچک کرده و سپس با جراحی اقدام به برداشتن آن می کند. تنها در حدود 10 الی 15 درصد بیماران سارکومی ، سلول ها به دیگر نواحی بدن شامل عروق و اعصاب سرایت می کنند. گاهی پزشک برای جلوگیری از انتشار سلول ها و افزایش پیش آگهی، اقدام به قطع عضو منطقه درگیر سارکوم می کند.
تنها راه درمان سارکوم بافت نرم
تنها راه درمان سارکوم بافت نرم، خارج سازی توده با استفاده از جراحی و از بین بردن سلول های باقیمانده است. درمان و از بین بردن توده های سارکوم بسیار سخت است و نیاز به تبحر و تجربه بالایی دارد.
بر اساس مطالعات بیمارانی که تحت درمان متخصصان با تجربه و ماهر قرار گرفته اند، نتایج بهتری از درمان به دست می آورند. بنابراین با انتخاب بیمارستان ایرانشهر و انتخاب بهترین متخصصان ایران حاضر در این مرکز، پیش آگهی بیماری خود را افزایش خواهید داد.
استفاده از جراحی برای درمان سارکوم بافت نرم
جراحی روشی رایج برای درمان بیماری سارکوم بافت نرم می باشد. در این روش، پزشک طی یک عمل جراحی و برش ناحیه مورد نظر، اقدام به برداشتن تومور سرطانی می کند.
پزشک برای جلوگیری از سرایت و عود سلول های سرطانی و جلوگیری از قطع عضو به خصوص در سارکوم پا یا دست، با استفاده از پرتودرمانی، سلول های باقیمانده را از بین می برد.
پرتو درمانی برای درمان سارکوم بافت نرم
در این روش، پزشک با استفاده از پرتوهای پر قدرت انرژی، اقدام به کشتن سلول های سرطانی می کند. پزشک ممکن است برای کوچک کردن تومور قبل از جراحی پرتودرمانی نماید.
حین جراحی نیز از پرتودرمانی برای محافظت از بافت های اطراف و به کار گیری انرژی بیشتر به صورت مستقیم، استفاده می گردد. پزشک بعد از جراحی نیز برای از بین بردن باقیمانده سلول های سرطانی از پرتودرمانی کمک می گیرد.
شیمی درمانی برای درمان سارکوم بافت نرم
شیمی درمانی روشی دارویی است که در آن برای از بین بردن سلول های سرطانی از مواد شیمیایی استفاده می گردد. پزشک روش شیمی درمانی را با استفاده از داروهای خوراکی یا درون وریدی انجام می دهد.
شیمی درمانی برای درمان برخی از انواع سارکوم ها بسیار موثر عمل می کند. به عنوان مثال شیمی درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی سارکوم رابدومیوسارکوم گزینه بسیار خوبی است. اما برای برخی دیگر از سارکوم ها پاسخگو نیست که پزشک به راحتی این را تشخیص می دهد.
استفاده از دارو برای درمان سارکوم بافت نرم
برخی از سارکوم ها را می توان با استفاده از داروهای خاصی درمان کرد. استفاده از روش دارو کاملا به نوع سارکوم و بافت آن بستگی دارد. گاهی این داروها اثرات بهتری نسبت به روش شیمی درمانی دارند و عوارض شیمی درمانی را نیز نخواهند داشت. این روش برای درمان سارکوم استرومای دستگاه گوارش بسیار موثر است.
هر کدام از روش های درمانی فوق در بیمارستان ایرانشهر و متخصصین مجرب این مرکز درمانی صورت می گیرد.
درمان سارکوم بافت نرم عود کننده
زمانی که سلول های سرطانی بعد از درمان به طور کامل از بین نروند و دوباره گسترش پیدا کنند، سارکوم بافت نرم عود کننده نامیده می شوند. عود ممکن است در همان محل قبلی به وجود بیاید یا در محل دیگری ایجاد گردد. در این صورت پزشک، مجددا برای درمان از جراحی و پرتودرمانی استفاده می کند.
پرتو درمانی برای درمان سارکومی که به مغز راه یافته باشد، گزینه خوبی است. اگر در این مرحله پرتودرمانی پاسخگو نبود، پزشک براکی تراپی را به کار می برد. شیمی درمانی نیز در این مرحله می تواند موثر باشد. اگر سلول های سرطانی در ریه ها رشد کرده باشند، پزشک ممکن است بتواند با جراحی تمام آن مناطق را خارج سازی کند.
پزشکان متخصص برای درمان سارکوم بافت نرم، چه پزشکانی هستند؟
بسیاری از بیمارانی که به سارکوم بافت نرم مبتلا شده اند، تمایل دارند بدانند که آیا سارکوم بافت نرم کشنده است یا خیر؟
برای رسیدن به پاسخ سوال خود و آغاز بهترین راه درمان با توجه به مرحله سارکوم بافت نرم، پزشکان مختلفی را در تیم درمان خود خواهید داشت. تیم پزشکان شما در بیمارستان ایرانشهر ممکن است تخصص های زیر را داشته باشند:
- جراح استخوان و مفاصل (ارتوپد)
- فلوشیپ جراحی سرطان
- فوق تخصص مدیکال آنکولوژی و هماتولوژی
- متخصص رادیوتراپی آنکولوژی
سخن پایانی
برای مقابله و کنار آمدن با سارکوم بافت نرم، باید اقداماتی انجام دهید. درباره بیماری خود اطلاعات کاملی کسب کنید و به اطلاعات یک فرد بسنده نکنید.
با انتخاب یک پزشک ماهر و یک مرکز درمانی پیشرفته، درمان خود را تسریع می دهید. پزشکان و متخصصان حاضر در بیمارستان ایرانشهر، بهترین بیمارستان درمان سارکوم بافت نرم در تهران، شما را در جریان مرحله به مرحله تشخیص و درمان خواهند گذاشت.
گزینه های درمانی و مزایا و معایب هر کدام در اختیار بیمار گذاشته می شود تا استرس ها و نگرانی های او کاهش یابد.
با کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری، تصمیم بهتری با انگیزه بیشتری برای درمان خواهید گرفت. انتخاب یک دوست سبب می شود تا با سرطان بهتر مقابله کنید. بهتر است در این مسیر به هیچ وجه امید خود را از دست ندهید و تا انتهای مسیر تلاش خود را بکنید.
در آخر پینشهاد ما به شما مطالعه ملاک های تشخیص بهترین دستگاه سنجش تراکم استخوان خواهد بود.
سوالات متداول
انواع سرطان سارکوم کدام است؟
- آنژیوسارکوم (Angiosarcoma)
- سارکوم استخوان
- کوندروسارکوم (Chondrosarcoma)
- تومور دسموئید
- سارکوم یوئینگ
- سارکوم فیبروبلاستی
- سارکوم کاپوسی (Kaposi’s sarcoma)
- رابدومیوسارکوم (Rhabdomyosarcoma)
- استئوسارکوم
راه های درمان سرطان سارکوم چیست؟
- شیمیدرمانی و رادیوتراپی
- پرتودرمانی
- جراحی
منبع:
6 پاسخ
با سلام و آرزوی شفای همه بیماران.
من با یکی از بستگان که به سرطان سارکوم بدخیم مبتلاس، از روز اول بیماری و تا الان که حدود ۱سال ونیم میگذره همراه هستم که متاسفانه بعد از اولین جراحی و در آوردن اولین توده در بازوی بیمار،تا حالا ۵ ۶ عمل جراحی دیگه انجام داده که دو سه بار مجدد بازوشو عمل کرده و ۳ بار هم توده در ریه در اومده و جراحی کرده و چند بار هم بخاطر آب آوردن ریه بستری شده و کلی هم پرتو درمانی و شیمی درمانی انجام داده. میخوام بگم که روز اول بیماریش بعضی دکترا گفته بودن برو دستتو قطع کن ولی خووب کنار اومدن آدم با این موضوع سخته ولی اگه بدونن که همچین آینده سختی با هزینه های بسیار سنگیین در انتظار اینگونه بیماران با سارکوم بدخیم هست ،اگه با قطع کردن عضو ، بیماری کاملا از بین میره لحظه ای درنگ نکنید.بعضی دکترا هم حتی نمونه برداری از یا همون دیوبسی رو هم منع کرده بودن چون میگفتن که بیماری پخش میشه ولی بدون دیوبسی هم نمیشه خوش خیم یا بد خیم بودن رو تشخیص داد.ایشالله که خدا همه بیماران رو شفای عاجل عنایت کنه
ساركوم يا هر نوع سرطان ديگه اي دليل مرگ نيست، عمر هركسي تمام بشه از دنيا ميره، فقط خدا كمك كنه ادم عاقبت به خير بشه، مريضي خيلي سخته خدا همه ي بيماران رو شفا بده
سلام. می تونید بیشتر راهنمایی کنید
ببينيد روزانه يه عدد ليمو رو داخل فريزر بزاريد يه بزنه بعد رنده كنيد با همون بوست روش بديد بخوره و يك عد د خيار و داخلش و با فاشقق بتراشيد بديد بخوره و يك فتشق عدس و با يك حبه سير بزاريد ببزه عصاره اونو روزانه يك فتشق بديد و از دارو كياهي معتبر بره موم تهيه كنيد روزي يه نخود بديد بهش و موم عسل يك فاشف روزانه و الفسلطين هم روزانه يك فتشق دم كنيد بديد بخوره تو يه استكان اب
بهترین مطالب مرتبط با این بیماری را در این سایت پیدا کردم.. واقعا سوالات مهم مربوط به این بیماری که ذهن بیمار را مشغول می کند را خوب توضیح دادید.. لطفا مطالب جزییتر و آمارهای به روزتر راهم قرار دهید..با تشکر
سلام پدر منم دوساله درگیر سرطان سارکوم هستش دو بار از قسمت ساعد عمل شده ولی مجددا رشد کرده و الان هم به ریه ها نفوذ کرده شیمی درمانی .پرتو درمانی هم جواب نداده.یه دارو تجویز کرده .به نام ترابکتدین که هیجا پیدا نمیشه و متاسفانه قیمتش بی حد گرونه.برای همهی مریض ها شفا اجل روخواستارم