در این مقاله به معرفی بهترین متخصص استنت گذاری می پردازیم. همراه شما هستیم.
بسیاری از افراد همواره بر اثر تداخل در عملکرد سرخرگ کرونری قلب، دچار حملات قلبی می شوند که در نهایت منجر به مرگ خواهد شد.
در صورتی که بیماری زودتر تشخیص داده شود و درمان آغاز گردد، تا حدود زیادی می توان از حملات قلبی و مشکلات قلبی جلوگیری کرد.
یکی از راه های درمان این بیماری استنت گذاری می باشد. در این مقاله در مورد استنت گذاری رگ های قلب توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار می دهیم.
قطعا بهترین متخصص قلب در تهران با قرار دادن بهترین نوع استنت قلب می تواند نتایج بهتری برای شما ایجاد کند.
ویدئو بهترین متخصص استنت گذاری
علاوه بر این، به ویژگی های بهترین متخصص استنت گذاری که موضوع مهمی در بحث درمان است، اشاره خواهیم داشت. همچنین، متخصصان حاضر در بیمارستان ایرانشهر، توصیه های مهمی را در خصوص استنت گذاری بیان کرده اند که در این مقاله به آن ها اشاره خواهیم داشت. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ویژگی بهترین متخصص استنت گذاری
- اخلاق خوب
- میزان تخصص
- مدیریت تیم پزشکی
- متعهد بودن پزشک
- تجربه زیاد
جهت کسب اطلاعات بیشتر روی بخش ویژگی بهترین متخصص استنت گذاری کلیک نمایید.
لطفا جهت ارتباط با بیمارستان ایرانشهر، از طریق شماره تماس 71960-021 در ارتباط باشید.
عناوین مقاله:
استنت گذاری چیست؟
دلایل گرفتگی عروق کرونری (CAD) چیست؟
انواع روش های درمان گرفتگی عروق قلب
مزایای استنت گذاری چیست؟
استنت گذاری برای چه افرادی مناسب نیست؟
مراحل انجام استنت گذاری
مراقبت های قبل از استنت گذاری
مراقبت های بعد از استنت گذاری
مصرف دارو بعد از استنت گذاری
مراقبت های پزشکی بعد از استنت گذاری
عمل های جراحی غیر قلبی بعد از استنت گذاری
انواع استنت های عروق کرونر
مشکلات جنس استنت ها
عوارض و خطرات استنت گذاری عروق کرونر چیست؟
تفاوت بالن و استنت چیست؟
تغذیه بعد از استنت گذاری
مواد غذایی مضر بعد از استنت گذاری
ویژگی های بهترین متخصص استنت گذاری
سخن پایانی
استنت گذاری چیست؟
استنت گذاری یک روش درمانی با اثر بخشی بسیار بالا برای باز کردن گرفتگی عروق کرونری می باشد. استنت گذاری مزایای زیادی دارد و از مرگ بیمار جلوگیری می کند.
استنت گذاری را در علم پزشکی با آنژیوپلاستی (Angioplasty) نیز می شناسیم که با استفاده از آن رگ های مسدود شده را بازسازی می کنند تا مشکلات گردش خون و قلبی برطرف گردد.
از استنت برای باز نگه داشتن عروق خونی، عروق گردنی، عروق اندام ها، مری، میزنای و سایر مجراهای بدن نیز استفاده می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله استنت قلب چیست را مطالعه کنید.
در گذشته برای باز کردن رگ های مسدود شده از بالن استفاده می شد
در گذشته برای باز کردن رگ های مسدود شده از بالن استفاده می شد اما امروزه از روش دیگری به نام استنت گذاری استفاده می شود.
در این روش وسیله ای به نام استنت یا فنر را که از فلز ساخته شده است، با استفاده از کاتتر مخصوصی به محل رگ مسدود شده انتقال می دهند.
این وسیله از انقباض و چسبندگی رگ ها جلوگیری می کند. استنت در ابتدا اندازه کوچکی دارد تا پزشک بتواند آن را به داخل رگ ها هدایت کند. بعد از ورود به بدن، اندازه آن بزرگ شده و اقدامات لازم برای بازسازی رگ را انجام می دهد.
دلایل گرفتگی عروق کرونری (CAD) چیست؟
افراد به دلایل مختلفی دچار گرفتگی عروق می شوند که مشکلات زیادی برای آن ها به وجود می آید. از جمله دلایل ایجاد گرفتگی عروق کرونری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ژنتیک
- اختلالات مادر زادی
- اسپاسم سلول های ماهیچه های مجاور رگ ها
- آترواسکلروز
گرفتگی عروق کرونر بر اثر هر یک از موارد بالا می تواند به وجود بیاید اما شایع ترین آن آترواسکلروز می باشد. در اثر این عارضه، مواد چربی داخل و روی دیواره سرخرگ تجمع پیدا می کنند.
زمانی که کلسترول موجود در خون افزایش یابد، روی دیواره های داخلی سرخرگ ها، رگه های چربی ایجاد می شوند که جلوی گردش خون را می گیرند.
چربی های تجمع یافته سبب آسیب دیواره رگ ها می شوند
علاوه بر این، چربی های تجمع یافته سبب آسیب دیواره رگ ها می شوند. به تدریج فیبر، کلسیم و دیگر اجزای خونی به سلول های چربی متصل می شوند و تشکیل یک پلاک سخت را می دهند.
در این صورت جریان خون در قلب دچار اختلال می شود و سبب ایجاد حملات قلبی می گردد. گاهی نیز مسیر رگ به صورت کامل توسط لخته خونی ایجاد شده توسط پلاک، مسدود می گردد.
در این صورت خطرات جدی جان بیمار را تهدید می کند. پزشک با استفاده از روشی به نام آنژیوپلاستی، اقدام به تشخیص و درمان بیماری می کند.
برای کسب اطلاعات در مورد علت های گرفتگی عروق قلب، به بیمارستان ایرانشهر مراجعه نمایید.
انواع روش های درمان گرفتگی عروق قلب
برای رفع گرفتگی عروق قلب، روش های درمان متفاوتی وجود دارد و استنت گذاری جزء یکی از این روش ها می باشد. متخصصین بیمارستان ایرانشهر، با توجه به شرایط بدنی و پیشرفت بیماری، یکی از روش ها را برای درمان انتخاب می کنند.
وضعیت گرفتگی عروق با استفاده از تصاویر آنژیوگرافی مشخص می گردد. اما معمولا روش استنت گذاری به دلیل اثربخشی بالای آن و نیز دائمی بودن آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
البته باید در مورد انتخاب پزشک دقت زیادی داشته باشید و از بهترین متخصص استنت گذاری برای این کار کمک بگیرید. پیشنهاد ما متخصصین بیمارستان ایرانشهر می باشد.
از جمله روش های درمان گرفتگی عروق قلب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دارو درمانی
در صورتی که شدت بیماری زیاد نباشد و خطری برای جان بیمار نداشته باشد، پزشک داروهایی را برای رفع گرفتگی عروق تجویز می کند. از جمله داروهای مناسب برای درمان این بیماری می تواند به مسدود کننده های بتا، نیترات، مسدود کننده های کانال کلسیم، آسپرین و استاتین ها اشاره نمود.
پیشنهاد می کنیم از سایر مطالب سایت بیمارستان ایرانشهر دیدن کنید.
استنت فلزی لخت
این روش که در قسمت قبلی به توضیح آن پرداختیم، اثرگذاری بیشتری دارد و احتمال رفع انسداد با آن زیاد است. انجام استنت گذاری برای شما شرایطی دارد و شما باید کاندیدای مناسبی برای این روش باشید. در بخش های بعدی در مورد این شرایط صحبت خواهیم کرد.
استنت رساننده دارو
در این روش، پزشک داروهای مخصوصی را تجویز می کند. اثرگذاری آن نسبت به روش استنت فلزی لخت کمتر است و با سرعت کمتری درمان انجام می گیرد.
عمل جراحی بای پس عروق کرونر
عمل جراحی یکی دیگر از روش های درمان انسداد عروق می باشد که روشی تهاجمی بوده و نسبت به روش استنت گذاری خطرات بیشتری دارد.
تغییر سبک زندگی
بیمار لازم است در کنار هر یک از درمان های بالا، سبک زندگی خود را اصلاح کند. داشتن تغذیه سالم، فعالیت ورزشی منظم، ترک الکل و سیگار از اقدامات بسیار مهم برای بهبود گرفتگی عروق می باشد.
مزایای استنت گذاری چیست؟
استنت گذاری برای افرادی که دارو و تغییر سبک زندگی را برای رفع انسداد رگ ها امتحان کرده اند و نتیجه ای دریافت نکرده اند، بسیار مناسب است. در واقع استنت گذاری با اثر بخشی بالا هر گونه علائم و عوارض این بیماری را به سرعت از بین می برد.
افرادی که در اثر این بیماری دچار حملات قلبی می شوند، آنژیوپلاستی به کمک آن ها آمده و با باز کردن رگ مسدود شده، آسیب های وارده به قلب را کاهش می دهد.
از دیگر مزایا و ویژگی های استنت گذاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- منطعف بودن استنت در جهت طولی
- امکان کاهش قطر یا عقب نشینی
- ایمن بودن در مقابل MRI
- سازگاری مواد سازنده استنت با بدن
استنت گذاری برای چه افرادی مناسب نیست؟
استنت گذاری روشی موثر با عوارض کمی است. با این حال برای تمام افراد مناسب نیست. پزشک با بررسی سوابق پزشکی بیمار و شدت بیماری، بهترین گزینه درمانی را انتخاب می کند. در صورتی که بیمار شرایط زیر را داشته باشد، پزشک از روش جراحی بای پس سرخرگ کرونری اقدام به درمان بیماری می کند:
- باریک بودن شریان اصلی
- ضعیف بودن عملکرد قلب
- وجود بیماری دیابت و وجود چند انسداد شدید در سرخرگ
مراحل انجام استنت گذاری
برای انجام عمل استنت گذاری، احتیاجی به بیهوشی نیست و پزشک با بی حسی عمل را انجام می دهد. نکته حائز اهمیت این است که استنت گذاری روشی بسیار حساس است و نیاز به مهارت و تجربه زیاد پزشک دارد. از این رو پیدا کردن بهترین متخصص استنت گذاری بسیار مهم است.
جایگذاری استنت در رگ ها طی مراحل زیر انجام می گیرد:
ابتدا بیمار روی تخت در اتاق مخصوص پزشک دراز می کشد.
لازم است استنت گذاری از طریق رگ های اصلی پا انجام شود. پس پزشک با استفاده از دستگاه های مخصوص، یکی از رگ های اصلی در پای چپ یا راست را انتخاب می کند.
محل مورد نظر ضد عفونی شده و ماده بی حسی استعمال می گردد.
در مرحله بعد یک کاتتر مخصوص وارد رگ می شود و ماده حاجب به رگ تزریق می شود. این کار برای آنژیوگرافی می باشد تا پزشک بتواند رگ ها را از طریق اشعه ایکس ببیند و کنترل کاملی روی فرایند عمل داشته باشد.
در مرحله بعد، با استفاده از یک سیم بسیار نازک، استنت مورد نظر به محل رگ مسدود شده منتقل می گردد.
استنت دارای یک بالن می باشد
استنت دارای یک بالن می باشد که با دمیدن بالن فنر، استنت منبسط می گردد. با انبساط فنر، چربی های تجمع یافته کنار زده می شوند و رگ گشاد می شود.
برای انبساط کامل فنر، پزشک بالن را چند بار خالی و مجدد باد می کند تا فنر به اندازه مورد نیاز برسد.
بعد از باز کردن مسیر رگ، بالن از طریق همان سیم فلزی خارج می شود. اما فنر در همان مکان خود باقی می ماند تا جلوی انسداد مجدد را بگیرد.
در مرحله بعد، پزشک کاتتر را نیز از محل برش خارج کرده و محل برش را بخیه می زند.
بعد از اتمام استنت گذاری، لازم است بیمار یک یا دو شب را در بیمارستان بستری باشد تا وضعیت عمومی او بررسی گردد.
برای کسب اطلاعات تکمیلی در هر مرحله، با متخصصین بیمارستان ایرانشهر در ارتباط باشید.
مراقبت های قبل از استنت گذاری
برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکل و عارضه ای لازم است بیمار به نکات و توصیه های قبل از استنت گذاری که توسط متخصصین بیمارستان ایرانشهر تجویز می شود، توجه زیادی داشته باشد.
عمل به این توصیه ها برای انجام استنت گذاری بسیار مهم است.
لطفا از پست طول عمر استنت قلب و تفاوت بالن و فنر قلب دیدن کنید.
از جمله اقدامات قبل از استنت گذاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پزشک قبل از استنت گذاری، آزمایش خون برای بیمار تجویز می کند و بیمار باید به درستی و در زمان معین شده آن ها را انجام دهد.
- ارائه نتایج الکتروکاردیوگرام و عکس قفسه سینه به پزشک قبل از انجام عمل الزامی است.
- بیمار باید هر گونه دارویی که مصرف می کند را به پزشک اطلاع دهد.
- پزشک از چند روز قبل از عمل برای بیمار، داروی آسپرین تجویز می کند تا خون او رقیق گردد.
- بیمار باید 12 ساعت قبل از انجام عمل از خوردن و آشامیدن اجتناب کند.
- برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی، باید مصرف سیگار و الکل قطع گردد.
مراقبت های بعد از استنت گذاری
مراقبت های بعد از استنت گذاری به اندازه مراقبت های قبل از آن اهمیت دارد. برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی ضروری است تا به نکات زیر توجه داشته باشید:
- برای کاهش درد محل برش، مسکن های تجویز شده توسط پزشک را مصرف نمایید.
- به مدت 1 الی 2 شب باید در بیمارستان بستری باشید. در این مدت احتمال حمله قلبی وجود دارد. به همین دلیل مراقبت های ویژه در بیمارستان از شما به عمل خواهد آمد.
- تا 1 ماه بعد از عمل از انجام فعالیت های سنگین و فعالیت های ورزشی سنگین بپرهیزید و به استراحت بپردازید.
- طی دوره نقاهت باید آب کافی دریافت کنید. روزانه 2 لیتر آب بنوشید.
- تا 6 ماه بعد از استنت گذاری نباید MRI انجام دهید. در موارد اورژانسی باید با پزشک خود مشورت کنید.
- داروهایی را که پزشک تجویز می کند، به موقع و با دوز توصیه شده مصرف نمایید تا احتمال بروز سکته قلبی و مغزی به حداقل برسد.
- برای جلوگیری از بروز عوارض خطرناک و جدی، مصرف الکل و سیگار را قطع کنید یا به حداقل برسانید.
مصرف دارو بعد از استنت گذاری
در ادامه مبحث بهترین متخصص استنت گذاری، باید گفت که مصرف دارو در دوره نقاهت و بعد از آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
باید داروها در وقت مناسب و با دوز تعیین شده مصرف گردند تا جلوی عوارض مختلف استنت گذاری را بگیرند. در کنار مصرف دارو، به تغذیه و ورزش خود نیز اهمیت بدهید و سیگار و الکل را کنار بگذارید.
پزشکان بیمارستان ایرانشهر، بعد از استنت گذاری معمولا داروهای زیر را برای شما تجویز می کنند:
ضد انعقاد خون
این دارو برای جلوگیری از انعقاد خون در داخل استنت تجویز می شود و می تواند جلوی حملات قلبی را بگیرد. مصرف این داروها رگ های خونی را نازک می کنند. از این رو سبب بروز عوارضی مانند کبودی و خونریزی می شوند.
کاهنده کلسترول
پزشک برای جلوگیری از تجمع چربی بیشتر در دیواره رگ ها، داروهای کاهنده کلسترول تجویز می کند. در این صورت احتمال مسدودی مجدد بسیار کاهش خواهد یافت. این داروها جلوی بروز سکته و حملات قلبی را نیز می گیرند.
تنطیم کننده فشار خون
بیمارانی که به گرفتگی عروق کرونری مبتلا هستند و از استنت استفاده می کنند، باید فشار خون نرمالی داشته باشند. همچنین پزشک داروهای مخصوصی را برای کنترل فشار خون تجویز می کند که از آنژین قلبی و حملات قلبی نیز جلوگیری خواهند کرد.
آسپرین
برای بیماران تحت درمان استنت گذاری، داروی آسپرین تجویز می شود تا خون رقیق گردد و از بروز مجدد انسداد جلوگیری شود. این بیماران باید تا آخر عمر داروی آسپرین مصرف کنند تا از بروز عوارض مختلف جلوگیری گردد.
پلاویکس
پلاویکس برای جلوگیری از بروز انسداد مجدد تا 6 ماه بعد از استنت گذاری باید مصرف گردد. بعد از این پزشک وضعیت شما را بررسی می کند و تصمیم به قطع یا ادامه مصرف این دارو می گیرد.
البته تمام موارد ذکر شده توسط متخصصین بیمارستان ایرانشهر به شما گوشزد خواهد شد.
مراقبت های پزشکی بعد از استنت گذاری
لازم است برای درمان گرفتگی عروق کرونر، به بهترین متخصص استنت گذاری مراجعه کنید تا علاوه بر انجام استنت گذاری با کمترین عوارض، وضعیت سلامت شما را به طور مداوم بررسی کند. بیمارستان ایرانشهر، یکی از معتبرترین مراکز درمانی است که از وجود بهترین متخصص استنت گذاری بهره می برد.
در این زمینه صفحه مربوط به مراقبت های بعد از فنر گذاشتن قلب را ببنید.
موارد زیر از جمله مواری هستند که بعد از استنت گذاری باید آن را جدی گرفت و در فواصل زمانی منظم آن ها را بررسی کرد:
- کنترل فشار خون
- کنترل وزن
- کنترل قند خون
- کنترل کلسترول بدن
- نوار قلب
- آنژیوگرافی
مواردی مانند نوار قلب و آنژیوگرافی در سال ابتدایی بعد از آنژیوپلاستی با تشخیص پزشک باید انجام شود و بعد از آن در صورت بروز هر گونه علائمی تکرار می گردند. اما دیگر موارد باید به طور مکرر بررسی شوند تا از گرفتگی مجدد عروق کرونر جلوگیری گردد.
عمل های جراحی غیر قلبی بعد از استنت گذاری
موضوع مهمی که برای بعد از استنت گذاری باید به آن اشاره داشته باشیم، عمل های جراحی غیر قلبی بیمار می باشد. اگر لازم است بعد از استنت گذاری جراحی های دیگری داشته باشید، به نکات زیر توجه کنید:
- جراحی بعد از استنت گذاری با توجه به داروهایی که مصرف می کنید، بسیار خطرناک است.
- در صورتی که جراحی شما اورژانسی نیست، بهتر است آن را به یک سال بعد از اسنت گذاری موکول کنید.
- در صورتی که جراحی شما اورژانسی است، باید در مورد داروهای مصرفی نظیر آسپرین و کلوپیدوگرل با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک دوز داروی شما را برای انجام جراحی کاهش دهد.
- در صورتی که پیش بینی می کنید بعد از استنت گذاری عمل جراحی انجام می دهید، بهتر است این موضوع را با پزشک در میان بگذارید. در این صورت پزشک ممکن است از استنت فلزی لخت استفاده کند. با این حال استفاده از استنت فلزی لخت بستگی به تشخیص پزشک دارد.
انواع استنت های عروق کرونر
این نوع استنت ها را با نام استنت های قلبی یا استنت های کرونری یا فنر قلبی نیز می شناسیم که بافتی شبکه مانند داشته و از جنس فلز می باشند.
به صورت کلی 5 نوع استنت در ابزارهای پزشکی وجود دارد که پزشک با هدفی خاص، یکی از استنت ها را برای درمان انتخاب می کند.
انتخاب مناسب ترین استنت باید توسط بهترین متخصص استنت گذاری حاضر در بیمارستان ایرانشهر انجام شود. زیرا این کار نیاز به تجربه و مهارت زیادی دارد. از جمله انواع استنت ها:
استنت درمان دوگانه (DTS)
استنت درمان دوگانه جدیدترین نوع استنت می باشد که کاربری زیادی در آنژیوپلاستی دارند. این نوع استنت اثرگذاری بالایی داشته و نیاز به تکرار عمل را کاهش می دهد.
استنت دوگانه به دلیل این که مزیت های هر دو نوع استنت دارویی و استنت مهندسی زیستی را همزمان با هم دارد، به این نام نامگذاری شده است.
استنت دو گانه روی دیواره های رگ قرار می گیرد که با داشتن داروی مخصوص و انتشار آن روی دیواره هاريال از انسداد مجدد رگ ها جلوگیری می کند. به همین دلیل ضمن از بین از بردن انسداد، با داشتن دارو از انسداد مجدد پیگیری خواهد کرد.
استنت دوگانه با توجه به پوششی که دارد، احتمال ایجاد لخته های خونی را به حداقل رسانده و به باز شدن هر چه سریع تر شریان های خون کمک می کند.
داروهای موجود در این استنت از طریق پلیمر قابل جذب آزاد خواهند شد و به تدریج جذب دیواره رگ ها خواهند شد. علاوه بر این، استنت دوگانه دارای آنتی بادی می باشد که سبب حفظ سلامت رگ ها می گردد.
بست عروقی قابل جذب (BVS)
این نوع استنت ها نوعی استنت دارویی هستند که با ورود به رگ ها به تدریج جذب بدن می شوند. BVS ها از پلیمر قابل جذبی ساخته شده اند که داروی خاصی را حمل می کنند و در محیط شریان ها رها می کنند.
در این صورت احتمال بروز انسداد مجدد را می گیرند. تفاوت استنت بست عروقی با استنت دو گانه این است که هیچ عنصر فعالی در درون بست عروقی قابل جذب وجود ندارد تا عروق قلبی را بهبود ببخشند.
استنت های مهندسی زیستی (BES)
در این استنت از دارو برای درمان انسداد استفاده نمی شود ولی دارای آنتی بادی می باشد. به همین دلیل آن ها را استنت پوشانده شده با آنتی بادی نیز می نامند. وجود آنتی بادی در سطح این استنت باعث می شود که سرعت درمان انسداد رگ ها افزایش یابد.
علاوه بر این آنتی بادی ها سلول های پیش ساز اندوتلیال را جذب می کنند که سبب افزایش سرعت تولید سلول های لایه درون رگی می گردد. این اقدامات سبب جلوگیری از بروز لخته های خونی می گردد.
استنت دارویی (DES)
این نوع استنت، دارویی دارد که جلوی زخم های دیواره رگ ها را می گیرد. علاوه بر این به رگ ها کمک می کنند تا مسیر باز داشته باشند. در این صورت سرعت جریان خون بهبود یافته و خطر انسداد رگ ها کاهش می یابد. عیب بزرگ این نوع استنت این است که سبب ایجاد لخته های خونی می گردد.
علاوه بر این سرعت بهبود انسداد در آن کمتر از دیگر استنت ها است. پزشک در کنار این استنت، داروهای خاصی تجویز می کند تا خطر ایجاد لخته های خونی را از بین ببرد. به همین دلیل مصرف دارو بعد از جایگذاری این استنت بسیار اهمیت دارد.
استنت های تمام فلزی (BMS)
استنت های فلزی از استیل ضد زنگ ساخته شده اند و هیچ گونه دارویی در آن ها استفاده نشده است. این استنت ها به بهبود انسداد رگ ها کمک کرده و جریان خون را بهبود می بخشند. با بهبود جریان خون، بافت ها در اطراف استنت شروع به رشد می کنند که در این صورت خطر انسداد مجدد عروق وجود خواهد داشت.
مواد سازنده استنت های عروق کرونر چیست؟
استنت ها را معمولا از مواد زیر می سازند:
- فولاد ضد زنگ
- فولاد ضد زنگ با پوشش پلیمری
- مواد پلیمری
مشکلات جنس استنت ها
مواد تشکیل دهنده استنت ها با این که مزایای زیادی برای عروق کرونر دارند، با این حال دارای عیب هایی نیز هستند. از جمله این که فلزات به کار رفته در آن ها به علت خاصیت کشش سطحی بالا، خطر ایجاد لخته های خونی را افزایش می دهند. علاوه بر این استنت ها به دلیل خصوصیات ساختاری دارای بار الکتریکی مثبت می باشند.
ماندگاری طولانی مدت استنت در رگ ها سبب خوردگی، ناپایداری و سوراخ شدن دیواره رگ ها می گردد. همچنین سبب ایجاد بافت های اضافی در اطراف استنت می گردد.
برای برطرف شدن چنین مشکلاتی امروزه از استنت هایی با جنس پلیمر استفاده می شود که دارای پوششی با مواد ضد انعقاد مانند هپارین، تاکسول، هیدروتین، ویوزوکیناز هستند.
عوارض و خطرات استنت گذاری عروق کرونر چیست؟
استنت گذاری مانند دیگر روش های درمانی دارای عوارض و خطراتی می باشد. عدم وجود مهارت و تجربه پزشک در خصوص ایجاد خطرات استنت گذاری بسیار موثر است.
به همین دلیل توصیه می شود در انتخاب پزشک دقت زیادی داشته باشید. در مورد انتخاب و پیدا کردن بهترین متخصص استنت گذاری در بخش های بعدی بیشتر صحبت خواهیم کرد. اما پیشنهاد می کنیم که نام بیمارستان ایرانشهر را به خاطر بسپارید.
از مهم ترین خطرات و مشکلات مربوط به استنت گذاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حساسیت به ید موجود در ماده حاجب برای آنژیوگرافی
- ایجاد مشکلات تنفسی به دلیل وجود استنت در رگ ها
- دردهای قفسه سینه
- خونریزی محل برش
- حمله های قلبی
- ایجاد لخته خونی در محل استنت
- رشد بیش از حد بافت زخم در اطراف استنت
برخی از این عوارض قابل پیشگیری هستند. به طور مثال با انتخاب درست نوع استنت می توان از عوارضی مانند رشد بیش از حد بافت زخم و ایجاد لخته های خونی جلوگیری کرد.
علاوه بر این اگر بیمار از حساسیت خود به ید اطلاع داشته باشد و به پزشک بگوید، از روش های جایگزین برای تصویر برداری استفاده می شود.
تفاوت بالن و استنت چیست؟
در ادامه مبحث بهترین متخصص استنت گذاری، به تفاوت میان بالن و استنت می پردازیم. بالن وسیله ای است که برای از بین بردن انسداد رگ ها از آن استفاده می شود.
اما استنت برای جلوگیری از بروز مجدد انسداد مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این حضور بالن در رگ ها موقتی بوده و بعد از رفع انسداد، خارج می شود.
استنت تا آخر عمر در رگ ها باقی می ماند
اما استنت تا آخر عمر در رگ ها باقی می ماند. پزشک در مرحله آنژیوپلاستی بالن را به همراه استنت به داخل رگ منتقل می کند. بالن توسط سیم نازکی باد می شود و سبب کنار زدن پلاک های چسبیده شده به دیواره رگ ها می گردد و آن ها را فشرده می کند.
در این صورت مسیر رگ باز شده و جریان خون به حالت طبیعی برمی گردد. بعد از انجام فرایند، بالن توسط همان سیم فلزی از رگ ها و از بدن خارج می گردد.
گاهی پزشک تشخیص می دهد که برای جلوگیری از ایجاد انسداد مجدد، لازم است که استنت در رگ ها جایگذاری شود. پس همراه بالن، استنت فلزی مورد نظر را نیز به رگ انتقال می دهد.
با باز شدن بالن، استنت نیز به اندازه مورد نظر می رسد. با خالی شدن بالن، استنت در همان اندازه می ماند و به صورت دائمی از بروز انسداد مجدد در رگ جلوگیری می کند.
آیا ممکن است استنت در رگ ها جابه جا شود؟
استنت تعبیه شده در رگ ها به هیچ وجه جابه جا نمی شود. زمانی که پزشک استنت مورد نظر را در قلب تعبیه می کند، از فشار آب بسیار بالا استفاده می کند. در این صورت استنت در محل مورد نظر فیکس می شود.
تنها نکته مهم این است که پزشک باید در مورد محل دقیق استنت گذاری دقت زیادی داشته باشد. زیرا بعد از این که استنت در محل مورد نظر جایگذاری شد و بالن باد شد، دیگر امکان جا به جایی استنت به هیچ وجه وجود ندارد. به همین دلیل است که انتخاب یک پزشک با مهارت و تجربه بالا بسیار مهم است.
بهتر است اقدام به پیدا کردن بهترین متخصص استنت گذاری نمایید تا استنت گذاری در مکان دقیق آن انجام گیرد. با مراجعه به بیمارستان ایرانشهر، به این مهم می رسید.
آیا ممکن است انسداد رگ بعد از استنت گذاری مجدد اتفاق بیفتد؟
بعد از استنت گذاری و رفع انسداد، امکان این که رگ در همان محل دوباره انسداد پیدا کند، وجود دارد. معمولا استنت ها دارای دارویی هستند که از بروز مجدد انسداد جلوگیری می کنند اما داروها، استنت و بالن نمی توانند جلوی عواملی مانند عوامل ژنتیکی و محیطی را بگیرند.
علاوه بر این اگر بیمار سبک زندگی سالمی نداشته باشد و به صورت مداوم اقدام به مصرف الکل و سیگار کند، احتمال ایجاد انسداد مجدد رگ ها افزایش خواهد یافت.
به همین دلیل توصیه می شود تا در مصرف داروها کوتاهی نکنید و سبک زندگی سالمی را پیش بگیرید تا از بروز مجدد انسداد و انجام آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی دوباره جلوگیری گردد.
مدت ماندگاری استنت در عروق کرونر چقدر است؟
استنت را نمی توان بعد از جایگذاری خارج کرد و احتمال خارج سازی آن تقریبا غیر ممکن است. استنت در واقع بعد از جایگذاری، جزئی از عروق کرونر محسوب می شود و اصولا نیازی به خارج سازی آن نیست.
درواقع وجود استنت در رگ ها نه تنها ضرری ندارد، بلکه سبب پیشگیری مجدد از انسداد می گردد. در گذشته از استنت هایی با جنس منیزیم استفاده می شد که بعد از مدتی به صورت کامل جذب بدن می گردید و دیگر اثری از استنت به جای نمی ماند.
مطالعات بعدی نشان داد که وجود دائمی استنت ها در عروق کرونر مزایای بیشتری نسبت به نوع موقت آن دارد. به همین منظور استنت هایی از جنس فلز ساخته شد تا اثرات آن ها طولانی مدت شود.
علت درد بعد از جایگذاری استنت چیست؟
ایجاد دردهای قفسه سینه و زمان ایجاد دردها بعد از استنت گذاری بسیار مهم است. دردهای قفسه سینه بعد از استنت گذاری ممکن است نشانه بروز انسداد مجدد باشد.
اگر دردها بلافاصله بعد از استنت گذاری شروع شوند، نشاندهنده این است که بیمار عروق حساسی دارد و عروق او تمایل زیادی به اسپاسم عروقی دارند.
اتساع زیاد رگ توسط استنت علت دیگر دردهای بعد از آنژیوپلاستی می باشد اما برخی افراد دردهای قفسه سینه را 3 الی 6 ماه بعد از استنت گذاری احساس می کنند.
در این صورت پزشک احتمال می دهد که انسداد مجدد رخ داده است. به همین دلیل در صورتی که هر گونه دردی را در قفسه سینه احساس کردید، باید فورا به پزشک مراجعه نمایید. انسداد مجدد عروق کرونر می تواند بر اثر انتخاب نادرست نوع استنت باشد. به همین دلیل باید بهترین متخصص استنت گذاری را انتخاب کنید تا از بروز چنین عوارضی پیشگیری شود.
ورزش بعد از استنت گذاری
یک تا دو روز بعد از استنت گذاری باید به استراحت مطلق بپردازید و از انجام هر گونه فعالیت های ورزشی بپرهیزید. علاوه بر این باید تا 1 ماه از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
پزشک برای برنامه ورزش بعد از استنت گذاری یک برنامه مخصوص به شما می دهد. برای جلوگیری از لخته شدن خون و هر گونه عارضه بعد از استنت گذاری باید ورزش های هوازی و مقاومتی مخصوصی انجام دهید. این ورزش ها شامل یک برنامه توانبخشی قلبی نیز می باشد.
این برنامه های توانبخشی برای افرادی با انسداد بالا، حملات قلبی و مشکلات مختلف قلبی بسیار مناسب است و سبب بهبودی این مشکلات می گردد. در مورد برنامه توانبخشی و فعالیت های هوازی و مقاومتی با متخصصین بیمارستان ایرانشهر مشورت کنید.
تغذیه بعد از استنت گذاری
در ادامه مقاله بهترین متخصص استنت گذاری باید گفت که تغذیه از موارد مهمی است که بیمار برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و جلوگیری از بروز عوارض مختلف باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد. در این بخش به غذاهای مفید برای این بیماران اشاره خواهیم داشت.
غلات کامل
موادی مانند نان های سبوس دار، ماکارونی سبوس دار، جو دوسر و … برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید هستند. غلات کامل علاوه بر حفظ سلامت قلب، سبب کنترل قند خون و جلوگیری از یبوست می شود. علاوه بر این به کاهش کلسترول و چربی خون نیز کمک می کند.
میوه و سبزیجات
میوه و سبزیجات دارای مقادیر زیادی پتاسیم هستند که با مصرف آن ها اثرات سدیم کاهش یافته و فشار خون کنترل می گردد. فیبر موجود در میوه و سبزیجات به بهبود پروفایل لیپیدی خون کمک می کند و سبب ایجاد وزنی متعادل می گردد.
چربی های سالم
برای حفظ سلامت قلب باید چربی های سالم مصرف نمایید. برخی از چربی های سالم دارای امگا3 هستند که امگا3 برای حفظ سلامت بدن ضروری است. علاوه بر این اسیدهای چرب غیر اشباع سبب کاهش التهاب در بدن و حفظ سلامت قلب و عروق می گردند.
چربی های سالم شامل روغن ماهی و روغن انواع مغزیجات به بهبود هر چه بیشتر پروفایل لیپیدی کمک می کنند. در صورتی که شما چربی های سالم را جایگزین چربی های اشباع کنید، کلسترول بد در بدن شما کاهش می یابد که این می تواند از بروز انسداد مجدد پیشگیری نماید.
حبوبات
انواع حبوبات دارای مقادیر زیادی فیبر و پروتئین هستند که به کاهش چربی خون کمک کرده و سبب حفظ سلامت قلب می شوند. پتاسیم موجود در حبوبات به کاهش کنترل فشار خون کمک می کند.
شکلات تلخ
شکلات تلخ دارای مقدار زیادی فلاونوئید می باشد. این آنتی اکسیدان قوی به کاهش التهاب و فشار خون در بدن کمک شایانی می کند.
چای سبز
چای سبز دارای آنتی اکسیدانی به نام اپی گالوکاتچین می باشد که به صورت مستقیم روی سلامت قلب تاثیر می گذارد. به همین دلیل پزشکان مصرف این چای را برای افرادی که با مشکلات مختلف قلبی دست و پنجه نرم می کنند، توصیه می کنند. علاوه بر این، چای سیاه و قهوه نیز برای سلامت قلبی مفید می باشند.
مواد غذایی مضر بعد از استنت گذاری
در کنار مصرف غذاهای مفید برای آنژیوپلاستی باید به مصرف غذاهای مضر برای این نوع درمان نیز دقت داشته باشید. در زیر به معرفی برخی غذاهای مضر بعد از استنت گذاری اشاره خواهیم داشت:
گوشت های فراوری شده
انواع محصولات گوشتی فراوری شده به شدت برای قلب و عروق کرونر مضر می باشند. این مواد غذایی دارای مقدار زیادی سدیم، نیترات و دیگر مواد نگهدارنده هستند که سبب انسداد مجدد عروق می گردند.
چربی های اشباع و ترانس
در مواد غذایی مانند کره، خامه، گوشت قرمز، پوست ماکیان و … مقدار زیادی چربی اشباع وجود دارد. علاوه بر این مواد غذایی بسته بندی شده و سرخ شده دارای چربی های ترانس می باشند. این نوع مواد غذایی، کلسترول بد بدن را افزایش می دهند که شایع ترین عارضه آن انسداد عروق و ایجاد حملات قلبی می باشد.
غلات سفید
غلاتی مانند نان سفید و برنج سفید هیچ گونه ارزش غذایی نداشته و سبب بروز بیماری های قلبی می گردد.
شکر
مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی مقادیر زیادی شکر، سلامت قلب را تهدید می کنند. بهتر است به برچسب مواد غذایی آماده دقت داشته باشید و مصرف نوشیدنی های آماده و گازدار را به حداقل برسانید. موادی مانند انواع شکلات، ژله و دسرهای مختلف دارای مقادیر زیادی قند هستند. پس در مصرف این مواد غذایی دقت داشته باشید.
هنگام مشاوره با متخصصین بیمارستان ایرانشهر، اطلاعات تکمیلی در اختیارتان قرار می گیرد.
ویژگی های بهترین متخصص استنت گذاری
در این بخش، برخی از مهمترین ویژگی های بهترین متخصص استنت گذاری را بیان می نماییم.
اخلاق خوب
پزشک قبل از شروع هر گونه درمانی باید استرس و اضطراب بیمار را کاهش دهد.
بهترین متخصص استنت گذاری باید در مورد مراحل عمل، مراقبت های قبل از عمل و مراقبت های بعد از آن توضیحات کاملی را در اختیار بیمار بگذارد. پزشک باید با مهربانی و عطوفت با بیمار رفتار کند تا اطمینان و اعتماد بیمار جلب شود.
بسیاری از بیماران در مورد روند آنژیوپلاستی اطلاعاتی ندارند. کسب اطلاعات کامل و روند انجام عمل تا حدود زیادی اضطراب و نگرانی آن ها را کاهش می دهد.
پزشک باید با اخلاقی خوب و روی خوش سعی کند بیمار را به صورت کامل راهنمایی کند و از علائم و عوارض بعد از عمل برای او سخن بگوید.
میزان تخصص
عمل آنژیوپلاستی و جایگذاری استنت در عروق کرونر کاری سخت و حساس است. در صورتی که استنت در مکان مناسب جایگذاری نشود، امکان خارج سازی آن صفر است.
به همین دلیل پزشک بر اساس تجربه و تخصص خود محل دقیق جایگذاری استنت را پیدا می کند. تحصیل در بهترین دانشگاه ها و سوابق پزشکی زیاد پزشک، باعث موفقیت بالای استنت گذاری می گردد.
مدیریت تیم پزشکی
در اتاق عمل، دستیار و پرستاری حضور دارند تا به انجام عمل آنژیوپلاستی به پزشک کمک کنند. پزشک باید کنترل و مدیریت زیادی روی تیم پزشکی حاضر در اتاق عمل داشته باشد و وظایف آن ها را قبل از انجام عمل تقسیم بندی کند. در غیر این صورت روند انجام عمل طولانی شده و مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد.
متعهد بودن پزشک
پزشک باید به کاری که انجام می دهد، متعهد و مسئول باشد و مسئولیت هر گونه مشکلی را بر عهده بگیرد. پزشک باید قبل از انجام عمل تضمین کند که هیچ گونه مشکلی در روند انجام عمل به وجود نخواهد آمد.
در صورتی که پزشک تصور می کند حتی 1 درصد از عهده انجام عمل برنمی آید، باید عمل را به متخصص دیگری بسپارد.
تجربه زیاد
همان طور که بیان شد، عمل آنژیوپلاستی عملی سخت و حساس است. به همین دلیل نیاز به تجربه بالای پزشک دارد. پزشکی که در این زمینه تجربه کافی را کسب نکرده باشد، توانایی احتمال بروز مشکلات را نیز ندارد و قادر نیست تا محل دقیق استنت گذاری را پیدا کند.
به همین دلیل در زمان انتخاب پزشک به سوابق پزشکی او دقت داشته باشید. بسیاری از پزشکان جوان وجود دارند که تجربه ای بیش از پزشکان مسن کسب کرده اند. پس در مورد این مبحث به سن پزشک بسنده نکنید.
موارد ذکر شده برخی از مهمترین ویژگی های بهترین متخصص استنت گذاری در بیمارستان ایرانشهر بود.
سخن پایانی
در این مقاله توضیحات کاملی را در خصوص استنت گذاری عروق کرونر در اختیار شما عزیزان قرار دادیم و به اهمیت انتخاب بهترین متخصص استنت گذاری اشاره کردیم. در بیمارستان ایرانشهر، پزشکانی با تخصص و مهارت بالا آماده خدمت رسانی به بیماران از سراسر کشور هستند.