لوگو بیمارستان ایرانشهر

AR

ENG

آمادگی جهت کولونوسکوپی

آمادگی جهت کولونوسکوپی

Table of Contents

در این مطلب، قصد داریم تا در رابطه با آمادگی جهت کولونوسکوپی ، اطلاعاتی برای شما فراهم آوریم. لطفا تا انتهای مقاله، ما را همراهی نمایید.

حتما تا به ‌حال نام تست کولونوسکوپی را بسیار شنیده اید. زیرا از طریق انجام این تست، پزشکان می‌توانند بررسی‌های دقیق روی نواحی داخلی روده بزرگ انجام بدهند.

کاربردهای بسیار زیادی در هنگام انجام این تست مشاهده خواهد شد و می‌تواند هر گونه دلایل غیر عادی و علامت‌های مختلف را به‌ منظور بیماری های مختلف به‌ خوبی تشخیص دهد. امکان دارد انجام این تست برای برخی از افراد دردآور باشد.

قطعا یکی از موارد آمادگی هم می تواند آمادگی مالی جهت پرداخت هزینه های مربوطه باشد.

در این مورد می توانید تعرفه کولونوسکوپی را مطالعه کنید.

نیاز است که حتما اطلاعات درستی در رابطه با آمادگی جهت کولونوسکوپی داشته باشید.

به ‌همین دلیل نیاز است که حتما اطلاعات درستی در رابطه با آمادگی جهت کولونوسکوپی داشته باشید. انجام این اقدامات در ادامه این مبحث به ‌صورت کامل توضیح داده می‌شود.

اطلاعاتی که در این زمینه در رابطه با اقدامات قبل از انجام کولونوسکوپی در اختیار شما قرار می‌دهیم، به شما کمک می‌کند تا در هنگام مراجعه به بیمارستان ایرانشهر به عنوان بهترین مرکز درمانی در این خصوص، برای انجام این تست کاملاً آماده باشید.

برای درمان دیسک کمر مهره 4 و 5 روی لینک کلیک نمایید.

اینفوگرافیک آمادگی جهت کولونوسکوپی

اینفوگرافیک آمادگی جهت کولونوسکوپی
اینفوگرافیک آمادگی جهت کولونوسکوپی

در واقع در صورتی‌که آمادگی کافی به منظور انجام این تست را داشته باشید، نتایج بهتری از آن را دریافت خواهید کرد. به‌ همین دلیل است که متخصصین توصیه می‌کنند که قبل‌ از انجام این عملکرد، سطح دانش خود را در رابطه با آمادگی جهت کولونوسکوپی افزایش دهید. زیرا این‌ موضوع از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

آمادگی جهت کولونوسکوپی

  1.  ۲ تا ۳ روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی، از غذاهای سنگین و چرب استفاده نکنید.
  2. فرد باید از ۱۲ ساعت قبل استفاده از ملین ها را آغاز کند.
  3. ۲ ساعت قبل از این تست حتی نباید آب بنوشید.
  4. حداقل ۲۴ ساعت قبل ‌از انجام کولونوسکوپی، بیماران از غذاهای مایع، صاف و روشن استفاده داشته باشند.
  5. عدم استفاده از آب هندوانه، آب انار، آلبالو، شیر .

جهت کسب اطلاعات بیشتر روی بخش آمادگی جهت کولونوسکوپی کلیک نمایید. 

لطفا جهت ارتباط با بیمارستان ایرانشهر، از طریق شماره تماس 71960-021 در ارتباط باشید.

مطالبی که در این مقاله قصد داریم به بررسی آن‌ها بپردازیم، عبارتند از:

انجام کولونوسکوپی به چه صورت اتفاق خواهد افتاد؟

داروهای قبل از کولونوسکوپی چه مواردی می‌باشد؟

نحوه استفاده از داروی پیدرولاکس

اقدامات لازم قبل ‌از انجام کولونوسکوپی چه مواردی می‌باشد؟

تحریک دفع قبل ‌از کولونوسکوپی

آمادگی قبل از کولونوسکوپی به چه صورت می‌باشد؟

 چند روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی

روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی

عوارض انجام کولونوسکوپی

شب قبل ‌از انجام کولونوسکوپی

دو ساعت قبل از انجام کولونوسکوپی

رعایت رژیم غذائی برای کولونوسکوپی چگونه می‌باشد؟

حرف آخر

 

انجام کولونوسکوپی به چه صورت اتفاق خواهد افتاد؟

انجام کولونوسکوپی به چه صورت اتفاق خواهد افتاد؟
انجام کولونوسکوپی به چه صورت اتفاق خواهد افتاد؟

در مقدمه این مطلب به این ‌موضوع پی بردیم که آمادگی جهت کولونوسکوپی از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد و کمک می‌کند تا تشخیص درست‌تری از کولونوسکوپی اتفاق بیفتد.

برای این ‌که این تست به‌ خوبی انجام بگیرد، متخصص گوارش لازم است تا معاینات جزء به جزئی روی بیمار داشته باشد. همین‌طور برای ‌این که تصاویر مطلوب برای کولونوسکوپی صورت بگیرد، لازم است برخی از موارد مهم رعایت شود.

در برخی از عملکردها متخصصین گوارش به تجویز داروهایی به منظور آمادگی جهت کولونوسکوپی خواهند پرداخت که بیمار موظف است تا قبل ‌از انجام این تست از این داروها استفاده داشته باشد.

البته در بسیاری از مواقع، پودرهای اپیدرم و لوکس کارساز و مفید خواهند بود و نیاز دارید تا براساس دستورالعمل‌های پزشک به‌ منظور آمادگی کولونوسکوپی از آن استفاده داشته باشید. شرایط استفاده از این پودر به گونه‌ای است که می‌توانید هر کدام از آن‌ها را در ۱ لیتر آب بریزید تا بتوانید طبق دستور پزشک آن را مصرف کنید.

برای اندازه‌گیری ۱ لیتر آب می‌توانید به اندازه ۵ لیوان آب کنار بگذارید

برای اندازه‌گیری ۱ لیتر آب می‌توانید به اندازه ۵ لیوان آب کنار بگذارید. بیمار موظف است ۴ بسته از این پودر را در ۱ لیتر آب حل کند و از آن مصرف داشته باشد. طبق نظریه پزشک، روز قبل از تست کولونوسکوپی به فاصله زمانی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باید ۱ لیوان از این محلول حل ‌شده در آب توسط بیمار نوشیده شود.

کاملاً مشخص است که عملکرد کولونوسکوپی، بررسی‌ها و ارزیابی‌های لازم را در روده انجام خواهد داد و با استفاده از آن می‌توان به تشخیص درستی از بافت‌های ملتهب و زخم‌های موجود در روده رسید.

در واقع شناسایی خون‌ریزی‌های معده بر اساس این تست مهم و کارآمد انجام خواهد گرفت. برای شناخت بیشتر باید بگوییم که کولونوسکوپی یک لوله کاملاً باریک است که مجهز به یک منبع نوری می‌باشد و از مسیر مقعد به درون روده راه پیدا خواهد کرد.

هدف از انجام این فرآیند این است که پزشک بتواند به ‌صورت کامل، اجزا و جوارح داخل روده را مشاهده کند. با این مسئله می‌تواند تشخیص دقیق‌تری از بافت‌ها و پولیپ‌های مربوط در ناحیه روده داشته باشد و از آن‌ها نیز نمونه ‌برداری کند.

به‌ همین دلیل است که آمادگی جهت کولونوسکوپی از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. بیمارستان ایرانشهر دارای تجهیزات و امکانات حرفه‌ای در زمینه انجام تست کولونوسکوپی می‌باشد. به ‌همین دلیل می‌توان از خدمات ارزنده این بیمارستان بهره‌ کافی ببرید.

داروهای قبل از کولونوسکوپی چه مواردی می‌باشد؟

داروهای قبل از کولونوسکوپی چه مواردی می‌باشد؟
داروهای قبل از کولونوسکوپی چه مواردی می‌باشد؟

نام یکی از مهم‌ترین موارد دیگری که به‌ عنوان آمادگی جهت کولونوسکوپی شناخته می‌شود، داروهای پیدرولاکس تجویزی برخی از پزشکان می‌باشد.

همان‌طور که در ابتدای این مطلب متوجه شدیم، کولون یا روده بزرگ بخشی است که مدفوع در آن وجود دارد. این شرایط سبب می‌شود که در طول آزمایش برخی از ضایعات کولون دیده نشود و اصطلاحاً ضایعات اصلی که نشاندهنده بیماری‌های مختلف فرد می‌باشد، ناپدید شود.

در گذشته به دلیل این‌ که امکانات و تجهیزات کمتری برای این فرآیند وجود داشت، دسترسی به داروی پیدرولاکس یا همان پلی اتیلین گلیکول سخت‌تر بود و یا اصولا وجود نداشت.

پیشنهاد می کنیم از پست آزمایش کولونوسکوپی چیست دیدن کنید.بعد از آزمایش نیز شما نیاز به خواندن جواب کولونوسکوپی خواهید داشت.

بیمار به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت از هیچ غذای جامدی استفاده نداشته باشد

در این شرایط، پزشکان صلاح می‌دانستند که بیمار به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت از هیچ غذای جامدی استفاده نداشته باشد و فقط برای انجام این تست از مایعات استفاده کند.

این روش کاملاً مطمئن نبود و امکان به وجود آمدن مشکلاتی در بدن برخی از بیماران را بیشتر می‌کرد. به ‌عنوان نمونه بسیاری از بیماران دیابتی دارای کهولت سن بودند و نمی‌توانستند چنین رژیمی را رعایت کنند و تا ۷۲ ساعت فقط غذاهای مایع استفاده داشته باشند.

پس امروزه پایه اصلی آماده‌سازی این آزمایش استفاده از پودر پیدرولاکس می‌باشد که می‌تواند به منظور آمادگی جهت کولونوسکوپی بسیار مفید و مؤثر واقع شود. همین‌طور در برخی از جراحی‌های مختلف، پزشکان این دارو را برای بیمار تجویز خواهند کرد.

نحوه استفاده از داروی پیدرولاکس

مهم‌ترین مشخصه‌ای که برای نحوه استفاده از این دارو وجود دارد، این است که بیمار باید حدوداً ۴ بسته از این پودر را در روز قبل ‌از کولونوسکوپی  در ۴ لیتر آب یعنی معادل ۱۶ لیوان آب حل کند.

البته بسیاری از افراد برای این ‌که طعم این مایع قابل‌ تحمل تر شود، آن را درون یخچال نگهداری می‌کنند. مهم‌ترین نکته این است که شرایط استفاده از این پودر باید در فاصله زمانی کوتاهی وجود داشته باشد تا عملکرد بهتری برای انجام تست کولونوسکوپی به وجود بیاورد.

متخصصین گوارش در بیمارستان ایرانشهر فعالیت دارند و توصیه می‌کنند که بیمار برای این ‌که آمادگی جهت کولونوسکوپی را به بهترین نحو ممکن انجام بدهد، حدوداً هر ۱۵ دقیقه ۱ لیوان از این محلول را استفاده داشته باشد تا تمامی این محلول در ۴ ساعت به پایان برسد.

به دلیل این ‌که تجهیزات و امکانات پیشرفته‌ای در بیمارستان ایرانشهر وجود دارد، شرایط استفاده از این تست با دقت بسیار بالایی انجام خواهد گرفت. به ‌همین دلیل این‌گونه آمادگی جهت کولونوسکوپی در بیمارستان ایرانشهر برای بیماران از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

اقدامات لازم قبل ‌از انجام کولونوسکوپی چه مواردی می‌باشد؟

اقدامات لازم قبل ‌از انجام کولونوسکوپی چه مواردی می‌باشد؟
اقدامات لازم قبل ‌از انجام کولونوسکوپی چه مواردی می‌باشد؟

برای این ‌که بیمار بتواند آمادگی برای کولونوسکوپی را داشته باشد، باید بسیاری از موارد که پزشکان گوشزد می‌کنند را رعایت کند. این دسته از موارد به‌ شرح زیر می‌باشد. پزشکان توصیه می‌کنند که بیمار حدوداً ۳ روز قبل ‌از این ‌که نوبت کولونوسکوپی او برسد، باید از غذاهای مخصوصی استفاده داشته باشد.

حال برای این ‌که آگاهی شما در این زمینه افزایش پیدا کند، می‌توانیم مواد غذایی که در این دوره باید مورد استفاده قرار بگیرند را در مطالب زیر برای شما شرح دهیم.

بیمار لازم است حدوداً ۶ بسته پودر ۷۰ گرمی پیدرولاکس را طبق تجویز پزشک از داروخانه تهیه کند و در ۳ روز قبل ‌از انجام این تست، آن‌ها را مصرف کند.

مواد غذایی همچون آب مرغ، آب گوشت صاف شده، سوپ صاف شده، آب کمپوت و نوشیدنی‌ها به ‌غیر از لبنیات و شیر می‌توانند قبل ‌از این تست، کمک بسیاری داشته باشند.

صبح روز قبل ‌از انجام تست کولونوسکوپی، بیمار موظف است تا در ۴ لیوان آب یا آب ‌میوه ساده‌ای که هیچ‌گونه پالپ یا رنگ ندارد را در هر بسته پودر پیدرولاکس حل نماید.

طبق نظر پزشک، هر ۱۵ دقیقه ۱ لیوان از محلول را میل کنید

طبق نظر پزشک، هر ۱۵ دقیقه ۱ لیوان از محلول را میل کنید تا ۲۴ لیوان به اتمام برسد. البته هیچ‌گونه محدودیتی برای استفاده از مایعات دیگر در بین این نوع نوشیدنی وجود ندارد.

متخصصین بیمارستان ایرانشهر توصیه می‌کنند که حدوداً ۸ ساعت قبل ‌از انجام کولونوسکوپی، ناشتا باشید تا نتایج بهتری از آن حاصل گردد.

اگر بیمار دچار بیماری‌هایی همچون نارسایی قلبی، کلیوی و دیگر موارد در هنگام استفاده از پیدرولاکس باشد، باید از پزشک خود مشاوره بگیرد.

بیماری‌های مزمن مختلفی همچون سابقه فشار خون، آسم، بیماری‌های قلبی، دیابت، تشنج و دیگر موارد از مهم‌ترین مسائلی است که در هنگام استفاده از داروهای آمادگی برای کولونوسکوپی حتما باید از پزشک مشورت بگیرید و استفاده خودسرانه از آن‌ها را نداشته باشید.

تحریک دفع قبل ‌از کولونوسکوپی

تحریک دفع قبل ‌از کولونوسکوپی
تحریک دفع قبل ‌از کولونوسکوپی

به منظور آمادگی جهت کولونوسکوپی در کنار استفاده از پودر پیدرولاکس، امکان دارد پزشکان متخصصی که در بیمارستان ایرانشهر فعالیت دارند، برای راحتی شما از قرص یا شیاف ها استفاده کنند.

این موارد کمک می‌کند تا دفع شما بهتر اتفاق بیفتد. البته بر اساس وضعیت مجازی شما، زمان استفاده از این قرص یا شیاف در نظر گرفته می‌شود و امکان دارد بین هر ۴ تا ۶ ساعت نیاز به استفاده از یک قرص یا شیاف داشته باشید.

در برخی موارد هم پزشکان برای بیماران استفاده از این قرص یا شیاف را صلاح نمی‌دانند. به ‌عنوان نمونه برخی از بیماران که دچار کولیت زخمی هستند، نمی‌توانند از این داروها استفاده کنند.

در هر صورت برای استفاده از کولونوسکوپی نیاز به تجهیزات گسترده یک بیمارستان دارید. بیمارستان ایرانشهر دارای امکانات پیشرفته‌ای می‌باشد که می‌تواند رفاه و آسایش را برای بیماران به ارمغان بیاورد و انجام انواع تست‌ها را به‌ سادگی برای آن‌ها به سرانجام برساند.

آمادگی قبل از کولونوسکوپی به چه صورت می‌باشد؟

آمادگی قبل از کولونوسکوپی به چه صورت می‌باشد؟
آمادگی قبل از کولونوسکوپی به چه صورت می‌باشد؟

به منظور شناخت آمادگی جهت کولونوسکوپی فعلا باید بدانید که کولون باید کاملاً تخلیه‌ شده باشد. بنابراین پزشک برای بیمار تجویز خواهد کرد که چند روز قبل از انجام این تست از ملین ها استفاده داشته باشد.

البته برای جلوگیری از اسهال و نیز برای پیشگیری از ناراحتی‌های ایجاد شده، امکان دارد که پزشک، کرم‌های مختلفی برای بیمار تجویز کند. حدوداً یک هفته بعد از انجام این تست، مواد غذایی که مورد استفاده قرار می گیرند، نباید سبب یبوست در بدن بیمار شود.

مواد غذایی که میزان زیادی فیبر کمتر، ژلاتین و آب میوه شامل آن‌ها می‌باشد، می‌تواند در این دوره برای بیمار مناسب باشد. اما برای این ‌که بدانید چند روز قبل از انجام این تست چه شرایطی نیاز است تا رعایت کنید، موارد زیر به شما کمک خواهد کرد.

چند روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی

چند روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی
چند روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی

اگر شما درگیر یبوست می‌باشید، بهتر است ۲ تا ۳ روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی، از غذاهای سنگین و چرب استفاده نکنید. در واقع، مصرف بیشتر مایعات در این دوره به شما توصیه می‌شود. مواد غذایی دانه‌دار همانند انار، انگور و عدسی بهتر است که در این دوره مورد استفاده قرار نگیرد.

مسئله مهم این است که در بازه زمانی قبل ‌از انجام کولونوسکوپی برای آمادگی بیشتر، باید اهمیت بسیاری به رژیم غذایی بدهید و از غذاهایی استفاده داشته باشید که سیستم گوارش بتواند به‌ راحتی آن را دفع کند.

در این شرایط پزشکان توصیه می‌کنند تا مواد غذایی که حاوی فیبر کمتری می‌باشد همانند گوشت مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، پاستا، برنج سفید و دیگر موارد را استفاده داشته باشید تا با آمادگی کامل برای کولونوسکوپی اقدام کنید. مواد غذایی نرم از ۲ روز قبل‌ از انجام کولونوسکوپی توصیه می‌شود.

مواردی همچون اسموتی ها، میوه‌های نرمی همچون موز یا سوپ، گزینه‌های مناسبی به منظور آمادگی جهت کولونوسکوپی می‌باشند. باید به اهمیت این ‌موضوع پی ببرید که در طول این مدت، استفاده از مواد غذایی همچون میوه‌های هسته‌دار، کلم بروکلی، کلم معمولی، غلات و گوشت سفت ممنوع است.

مسئله مهم در رابطه با داروهای مصرفی بیمار مواردی همچون ویتامین‌ها، مکمل‌ها و داروهای تجویز شده می‌باشد که بایستی از پزشکان متخصص در بیمارستان ایرانشهر در این مواقع مشورت بگیرید. زیرا در برخی شرایط، امکان دارد که نیاز به قطع استفاده از داروها باشد.

روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی

روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی
روز قبل ‌از انجام کولونوسکوپی

رعایت برخی نکات دیگر به‌ عنوان آمادگی جهت کولونوسکوپی بسیار مهم و ضروری می‌باشد. همان‌طور که گفتیم، فرد فقط باید از مواد غذایی مایع استفاده داشته باشد و حتی آب گوشت و مرغ نیز بایستی از صافی رد شوند.

هر گونه ته‌نشین و موادهای اضافه باعث می‌شود تا نتیجه کولونوسکوپی با مشکلات مواجه شود. به‌ همین دلیل نباید این دسته از مواد غذایی در روده رسوب کنند.

بهتر است در روز انجام کولونوسکوپی مایعاتی همچون آب مرغ، چای عسل، آب گوشت، آب‌میوه کارخانه‌ای صاف شده بدون پالپ استفاده شود. به دلیل این ‌که برخی از آب‌میوه‌های طبیعی امکان رسوب در روده را دارند.

باید بدانید که استفاده از خوردنی‌هایی همچون شیر و خامه اصولا در هنگام انجام این تست مهم نیست و مواردی همچون آب هویج، آب هندوانه هرگز توسط متخصصین بیمارستان ایرانشهر توصیه نمی‌شود. به دلیلی که امکان دارد روده را کثیف کند.

پودر پیدرولاکس به توصیه پزشک براساس شرایطی که در مطالب بالا گفتیم، باید استفاده شود. البته استفاده از این پودر برای برخی از افراد، ناخوشایند می‌باشد که می‌توانید از آب‌میوه‌های کم‌رنگ همچون لیموناد برای طعم دهی به آن استفاده کنید.

اگر درگیر ضعف یا بی‌حالی شدید و این شرایط برای شما غیر قابل ‌تحمل است

اگر درگیر ضعف یا بی‌حالی شدید و این شرایط برای شما غیر قابل ‌تحمل است، حتما به بیمارستان ایرانشهر مراجعه کنید و وضعیت خود را شرح دهید. هیچ‌گونه محدودیتی برای استفاده از آب در این دوره وجود ندارد و به ‌راحتی می‌توانید آب بسیار بنوشید.

در شرایطی که با استفاده از پودرهای پیدرولاکس دچار تهوع شدید، استفاده از قرص ضد تهوع به توصیه پزشکان می‌تواند برای شما مفید باشد. البته هر حبه قرص را باید با ۸ لیوان آب میل نمایید تا در نتیجه کولونوسکوپی تاثیر نداشته باشد.

اگر درگیر بیماری فشار خون می‌باشید، بهتر است ساعت 5 تا ۶ صبح قرص فشار خون خود را میل کنید. برای استفاده از برخی داروهای دیگر همچون آسپرین، پله ویکس و دیگر موارد باید با پزشکان و متخصصان بیمارستان ایرانشهر مشورت داشته باشید.

به دلیل این‌ که نمونه‌برداری‌های کولونوسکوپی از روده اتفاق می‌افتد، امکان دارد استفاده از این قرص‌ها احتمال خون‌ریزی را افزایش دهد و نیاز دارید که حتما از پزشک مشورت بگیرید، سپس آن‌ها را مصرف کنید.

اگر درگیر سوابق بیهوشی مشکل‌دار هستید و یا به دارو حساسیت دارید، حتما باید به متخصصین گوارش در بیمارستان ایرانشهر این اطلاعات را بدهید تا بر اساس شرایط شما سطح بیهوشی انجام بگیرد.

عوارض انجام کولونوسکوپی

عوارض انجام کولونوسکوپی
عوارض انجام کولونوسکوپی

اگر تمامی این مراحل را به ‌درستی انجام بدهید، قطع به ‌یقین می‌توان گفت که کولونوسکوپی هیچ‌گونه عوارض خاصی را به ‌دنبال ندارد و فقط امکان دارد بیمار در نواحی شکم خود اندکی احساس فشار یا دفع داشته باشد که مسئله‌ای کاملاً طبیعی می‌باشد.

در هر صورت این ‌که در چه مکانی تست کولونوسکوپی را انجام می‌دهید، از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. بیمارستان ایرانشهر دارای دستگاه و تجهیزات حرفه‌ای در زمینه انجام کولونوسکوپی می‌باشد و می‌تواند بدون هیچ‌گونه عوارضی، این تست را با نهایت دقت به سرانجام برساند.

دقت داشته باشید که برای انجام این تست از صبح نباید چیزی بخورید. به ‌عنوان نمونه اگر زمان کولونوسکوپی شما برای بعدازظهر بین ساعت ۲ تا ۳ می‌باشد، فقط از صبح می‌توانید کمی چای و عسل بنوشید.

اگر کولون تخلیه کامل ‌نشده باشد، شرایط انجام تست برای شما وجود ندارد و این تست به ‌روز دیگری موکول خواهد شد. این شرایط بر این مبناست که بیمار باید مراحل آمادگی جهت کولونوسکوپی را مجدداً از سر بگیرد. مهم‌ترین نکته در انجام این نوع تست، هیدراته نگه ‌داشتن بدن می‌باشد و بیمار تا جایی‌که می‌تواند باید مایعات مصرف کند.

شب قبل ‌از انجام کولونوسکوپی

مسئله مهم این است که بیمار لازم دارد تا شب قبل از کولونوسکوپی، کاملاً کولون را تخلیه کند. به‌ همین دلیل مصرف ملین های قوی که پزشکان توصیه می‌کنند، نقش مهمی در تخلیه کولون خواهند داشت.

در شرایطی که تست کولونوسکوپی صبح زود قرار است انجام بگیرد، فرد باید از ۱۲ ساعت قبل استفاده از ملین ها را آغاز کند. اولین باری که مصرف ملین ها آغاز شود، عملکرد روده نتیجه بهتری در دفع مواد زائد خواهد داشت و امکان دارد بیمار درگیر مواردی همچون دل‌پیچه، دردهای شکمی، تهوع و یا اسهال‌های مکرر شود. البته این مسئله کاملاً طبیعی می‌باشد.

دو ساعت قبل از انجام کولونوسکوپی

برای شناخت بیشتر آمادگی جهت کولونوسکوپی باید بدانید که ۲ ساعت قبل از این تست حتی نباید آب بنوشید. اهمیت بسیاری در رعایت کردن این دسته از موارد وجود دارد. به دلیل این‌ که نوشیدن آب ناراحتی‌های بسیاری را بعد از انجام کولونوسکوپی به وجود خواهد آورد.

با توجه به این‌ که تجهیزات گسترده و حرفه‌ای در بیمارستان ایرانشهر وجود دارد، متخصصین گوارش این بیمارستان می‌توانند به شما تضمین دهند که در صورتی‌ که آمادگی جهت کولونوسکوپی را به ‌خوبی انجام بدهید، نتیجه حاصل‌ شده برای شما بسیار دقیق و مطمئن صورت خواهد گرفت و دچار هیچ‌گونه عوارضی نخواهید شد.

رعایت رژیم غذائی برای کولونوسکوپی چگونه می‌باشد؟

رعایت رژیم غذائی برای کولونوسکوپی چگونه می‌باشد؟
رعایت رژیم غذائی برای کولونوسکوپی چگونه می‌باشد؟

یکی دیگر از مواردی که به منظور آمادگی جهت کولونوسکوپی در نظر گرفته می‌شود، رژیم‌های غذایی است که توسط پزشکان بیمارستان ایرانشهر توصیه می‌شود. توصیه پزشکان این است که حداقل ۲۴ ساعت قبل ‌از انجام کولونوسکوپی، بیماران از غذاهای مایع، صاف و روشن استفاده داشته باشند.

این تغییر تغذیه کمک می‌کند تا نتیجه کولونوسکوپی بسیار بهتر اتفاق بیفتد. هر چه که بیمار در 48 ساعت قبل از کولونوسکوپی، مایعات بیشتری استفاده داشته باشد، در نهایت کولون تمیزتر می‌شود و می‌توان نتیجه بهتری از کولونوسکوپی دریافت کرد. نکته مؤثر دیگر این است که نباید از مایعات رنگی یا کدر استفاده داشته باشید.

اصطلاحاً مایعاتی در این دوره به شما کمک خواهند کرد که مثل چای، هر ۲ طرف لیوان دیده شود. از مهم‌ترین مایعاتی که پزشکان و متخصصین بیمارستان ایرانشهر برای بیماران در نظر می‌گیرند،

مواردی همچون آب، چای شیرین شده با قند و عسل برای پیشگیری از ضعف، ساندیس هایی که رنگی نیستند، آب کمپوت، آب مرغ، آب گوشت، سوپ‌های رقیق ‌شده، سوپ‌های صاف شده، و هرگونه مایعات بدون پالپ می باشند. با توجه به این‌ که بسیاری از مایعات رنگ دارند، استفاده از آن‌ها باعث تداخلاتی در نتیجه کولونوسکوپی خواهد شد.

عدم استفاده از آب هندوانه، آب انار، آلبالو، شیر 

از مواردی همچون آب هندوانه، آب انار، آلبالو، شیر و دیگر مواردی که می‌تواند کدورت رنگی در انجام کولونوسکوپی به وجود بیاورد، استفاده نداشته باشید.

وجود این دسته از مایعات در برخی مواقع با رنگ قرمز خون اشتباه گرفته می‌شود و در نتیجه این آزمایش تاثیر گذار می‌باشد. می توان گفت که رژیم‌های غذایی یکی از مهم‌ترین موارد آمادگی جهت کولونوسکوپی می‌باشد که فرد موظف است تا برای نتیجه بهتر، حتما آن را رعایت کند.

در این شرایط می‌توانید به بیمارستان ایرانشهر به‌ عنوان بهترین بیمارستان در زمینه انجام کولونوسکوپی مراجعه کنید تا تشخیص درستی از این تست برای شما انجام بگیرد و راهکارهای درمانی به وسیله پزشکان متخصص برای شما ارائه شود.

حرف آخر

آمادگی جهت کولونوسکوپی و مراقبت‌های آن امکان دارد برخی از افراد را نگران کند. اما این مسئله سخت و دشواری نیست. زیرا اگر بتوانید تمامی نکات گفته ‌شده را به ‌درستی انجام بدهید، متخصصین گوارش که در بیمارستان ایرانشهر فعالیت دارند، نتیجه بهتری از تست کولونوسکوپی شما دریافت خواهند کرد و این شرایط باعث می‌شود که دیگر نیاز به تکرار مجدد آن تا ۱۰ سال آینده نداشته باشید.

در ادامه این مطلب توصیه می شود صفحه مربوط به بعد از کولونوسکوپی چه غذایی باید خورد را مطالعه کنید.

سوالات متداول

کولونوسکوپی چیست؟

تستی است که امکان بررسی داخل روده بزرگ (کولون) و رکتوم را برای پزشک فراهم می کند.

دو ساعت قبل از کولونوسکوپی باید چه کرد؟

از دو ساعت قبل از کولونوسکوپی حتی آب هم نباید خورده شود.

منبع:

b2n.ir/

Table of Contents

11 پاسخ

  1. سلام و عرض ادب
    یکبار در سال 95 رژیم شدید گرفتم که دچار یبست شدم و بعد ار ترک رژیم نسبتا وضعیت یبوست بهتر شد .ولی کم و بیش درگیرش بودم تا 4 ماه پیش که همه دندونهام رو کشیدم.یواش یواش دچار یبوست شدم به حدی که الان 6 روزه معده کار نکرده بود.چند روز پیش دو شب پشت هم شبی 3 تا سیلاکس خوردم که هیچ تاثیری نداشت.دیروز 3 تا بیزاکودیل خوردم که صبح احساس مدفوع نداشتم.یه شیاف گلیسیرین زدم و یه بسته پودر پیدرولاکس با 1 لیتر اب خوردم و نهایتا بعد از 3 ساعت معده ام کمی کار کرد و مدفوعم باریک نبود.
    اندوسکوپی 15 ماه پیش انجام دادم که فقط روده تحریک پذیر بود.
    الان از انسداد روده یا سرطان روده خیلی میترسم.
    به جز نفخ و یبوست هیچ علایمی ندارم.
    ممنون میشم راهنمایی کنین.دیابت نوع 2 تحت کنترل و فشار خون تحت کنترل دارم

        1. شما باید مراحل تشخیص درمانی را طی کنین به این راحتی و با این توصیف، این علایم مربوط به سرطان نمی باشد

      1. این چه جواب غیرعلمی و احمقانه ای بود چطور به این تشخیص قطعی رسیدید که ایشون سرطان بدخیم دارند اونهم با دوتا شرح حال نصفه و نیمه ناقص در فضای مجازی بدون دیدن هیچ ازمایش و تست و گزارش کلونوسکوپی ایشون

  2. ببخشید انتقادی به سایتتون داشتم یعنی اینجا اینقدر بی در و پیکره که هرکس با ایدی جعلی داکتر میتونی جواب بده به پرسش های دیگران و ترس و شک بندازه به دلشون بدون نظارت مدیر سایت

  3. با عرض سلام و ادب،بنظراز حیث روانشناختی یکی از ویژگیهای مهم یک پزشک حاذق ؛ ایجاد آرامش و امنیت روحی و روانی در بیمار است و به رغم تجارب شایسته یک پزشک ،به لحاظ خطای در تشخیص غیر مترقبه ،میتواند باعث حتی سکته آنی بیمار گردد .پس بنظر شایسته است در اولین گام،با بکارگیری ادبیات صحیح،بیمار را به سمت و سوی یک پزشک متخصص طی آزمایشات تخصصی و متوالی و حتی طی اجماء با پزشکان متخصص در آن رشته،سوق داد که متاسفانه این پزشک محترم صراحتا سرطان این هموطن عزیز را تایید فرمودند و نکته آنکه بجای کلمه doctor از کلمه doktor استفاده فرمودند که حتی وقت اصلاح و نگارش عامیانه ترین کلمه را بر خود و دیگران لازم ندانستند!!! پس دوست بیمار من بر شما هموطن عزیز واجب است که سریعا به نزد پزشک متخصص معالج با در دست داشتن اصل مدارک و آزمایشات تکمیلی حضور بهم رسانده و ایمان واثق داریم که به خواست خداوند متعال و توانمندی پزشک معالجتان به زودی بهبود قطعی حاصل خواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نشانی : خیابان شریعتی، نرسيده به سه راه طالقاني، خیابان جواد کارگر
تلفن : 71960-021
نمابر : 77607016-021
كد پستي : 1563793111
ايميل : [email protected]
با یک کلیک تماس بگیرید